Jes, vihdoinkin kunnon hakutreenit! Ja Hilippa oli vallan levitä pöksyistään, kun viimeinkin päästiin ASIAAN! Ei meinannut tarpeiden teosta ennen treeniä tulla mitään, kun pikkurouvalla oli kiire ukkoja etsimään. =oD

Tallattiin ja merkattiin siis likkojen kanssa alue, joka oli molemmin puolin noin 60 metriä syvä ja pituutta hiukan vajaat 100 m. Hipulle otin taas hiukan verta nenästä kaivellen kisaomaisen treenin kylmiltään, jotta näen, mitä koiruus muistaa viime syyskuulta. Eli ukot piilossa molemmissa etukulmissa ja lisäksi vasemmalla lähempänä takakulmaa. Toki sen verran helpotin, että viistosti vasemmalta takakulmasta tulevan tuulen takia viimeinen ukko meni piiloon vasta, kun koira on ilmaisemassa oikella. Halusin siis varmistaa, että koiruus irtoaa kunnolla vasempaa etukulmaan, eikä oitis painu vasemman takakulman ukolle tuulen avustamana.

Ekalle pistolle vasempaan etukulmaan irtosi hyvin - hiukan kaartaen tuulen alapuolelle. Ukko löytyi heti ja hienosti irtosi haukku. Annoin ilmaista täysin niin kauan, että ennätin piilolle ja otin koiran sivulle, jonka jälkeen nakkipalkka maalimieheltä. Hiukka meinaa olla nihkeää tuo sivulle tulo, ku ukko on niiiin ihana. :o) Kipinkapin keskilinjalle ja lähetys oikealle myötätuuleen, jonne taas hyvin irtosi loppuun asti ja ponteva ilmaisu. Palkkasin samoin kuin edellisenkin ukon. Sitten keskilinjalla eteenpäin ja uusi lähetys oikealle myötätuuleen ja hienosti meni taas syvälle kaartaen tuulen alla ison alueen, josta sitten kutsusta pois. Sitten vielä uusi lähetys vasemmalle. Taas lähti ihan innolla, mutta ei edennyt ihan suoraan lähettämääni suuntaan, vaan kaarsi hiukan taaksepäin vasemalle, josta hakeutui hyvin tuulen alle ja sai hajun ukosta, jonka sitten paikansi hyvin. Nyt palkka tuli maalimieheltä heti muutaman pontevan haukun jälkeen.

Kaikkiaan olin tosi tyytyväinen treeniin. :o) Nyt haukku irtosi hyvin ja oli voimakasta ja tuli ihan "voimalla". Samoin irtosi mielellään ja heti ihan alueen perille asti eli ei jäänyt yhtään taivastelemaan. Hyvin muisti mitä oltiin tekemässä, joten tästä on nyt tosi kiva jatkaa treeniä ja alkaa suunnitella syksyn kalenteriin kisoja. Toivottavasti meillä ei vaan satu juoksut juuri pahinmoilleen, mutta josko me muutama kisa päästäisiin käymään.

Qiira sai sitten taas hoitaa erittäin tärkeän tehtävän eli kerätä kanssamme merkit pois metsästä! =oD Siinäpä ipanalle riittävästi ohjelmaa, sillä otettiin tarkoituksella pikkaisen rauhallisemmin, kun tänään käytiin ELL:llä hakemassa ensimmäinen rokotus. Qirppanan strategiset mitat ovat sitten tällä hetkellä 5,7 kg ja 34,5 cm eli pitkäkoipinen silakka! Velkkupoika Rape oli mukana ja sille puntari näytti painoa hienot 7,3 kg ja korkeuttakin epäilen olevan pari senttiä enemmän, sillä Rape on silmämääräisestikin arvioituna siskolikkaa selkeästi isompi. :o)