Paineltiin illalla Tarjan kanssa Kainuun Sanomien painotalon nurmelle tekemään jäljet pennuille. Nurmikenttä oli leikattu aika vasta, joten kasvusto oli melkoisen lyhyttä. Toisaalta päivällä oli käynyt pieni sadekuuro eli olosuhteet oli aikas ihanteelliset. Lisäksi juuri siinä kohdassa, johon tein Qiiralle noin 40 metriä pitkän jäljen, oli suojaisaa tuulelta. Jäljellä oli nakkimurunen joka toisella askeleella ja annoimme sen vanheta noin 15 minuuttia.

Laitoin Qirpun etsimään jäljen noin metrin alatuulen puolelta - jana-alkeita. ;o) Hyvin painui kyllä nenu heti maahan ja pienen pyörimisen jälkeen jälki löytyi eli annoin nappulan itse ratkaista ongelman. Sitten mentiin hyvällä, tasaisella vauhdilla ja Q tarkasti joka askeleen tosi hienosti eli myös ne, jossa namia ei ollut. Ja normaalisti niin iloisena viirinä viipottava häntä painui ihan alas, kun hommia tehtiin keskittyneenä. Täytyy sanoa, että wau! Kertaakaan tuon 40 metrin matkalla ei nenu noussut eli hienosti pysyi jäljellä! Upea kakara!!

Velkkupojalla meinasi alku mennä hiukan liian vauhdikkaasti ja muutama pyöriminen tuli mukaan. Tosin aiemmin sillä on ollut jäljellä turvotettua nappulaa ja nyt olikin nakkia, joten haju oli huomattavasti voimakkaampi. Lisäksi Rapen jäljen kohdalla oli selvästi kovempi tuuli. Mutta noin puolivälin jälkeen velkkupoikakin tarkkoi työskentelyä, häntä tipahti alemmas ja keskittyminen parani. Hienosti meni sekin!

Tästä innostuneena tehtiin sitten koe... Reilu 10 metrin jälki, jossa oli vain alussa ja keskellä pari nakkipalaa - sekä tietty lopussa - eikä edes kummemmin tampattuna, vaan lähes normaali kävelyä. Nyt lisäksi tuulisempi paikka. Kaivetaan nyt sitten verta nenästä! ;oP Mutta myös tämä meni Qiiralla upeasti!! Vauhtia tosin oli enemmän, kun nakkia ei tarvinnut syödä, mutta hienosti pysyi jäljellä ja "välinakit" löytyi suoraan! Voi wau!! Myös Rape-velkku meni hienosti ja se todellakin tarkkoi joka askeleen!

Kiva treeni ja jäi kyllä todella hyvä mieli kakaroiden työskentelystä! Kyl Qiirasta jälkikoira tulee!! =oD