Eilisten suunnitelmien mukaisesti Kieronmäkeen esineruututreeneihin. Aikamme siinä Tarjan kanssa katasteltuamme saimme sitten todeta, että taidetaan olla ihan kahdestaan treenaamassa. :o) Tehtiin kuitenkin 50 m syvä ja reilut 30 m leveä ruutu Hipulle, joka sitten sotkettiin pentujen avustuksella. Iso kiitos siis Tarjalle, että jaksaa vaivautua vain yhden koiran takia ja auttaa!

Ruudussa oli kaikkiaan viisi esinettä ja kaikki aika pieniä. Ruudun puolivälissä kaksi ja takarajalla sitten kolme ja sivutuuli. Eka lähetys reunasta tuulen alapuolelta painoi Hipun oistis ulos ruudusta eli en huomioinut tarpeeksi tuulen vaikutusta... :o/ Otin koiran takaisin ja siirryttiin hieman keskemmälle, josta uusi lähetys. Nyt lähti menemään ja nosti keskellä olleen toisen pienistä nahkaesineistä. Lähti palauttamaan aika rauhallisesti, joten kehuin ja Tarjakin kehui... Tästä Hippu hiukan "sekosi" ja meinasi jo viedä esineen Tarjalle! :o) Hetken tuumittuaan toi lopulta ulos ruudusta ja pudotti taas eteeni, mutta nosti pyydettäessä. Toinen esine nousi myös ruudun keskeltä ja nyt palautus oli vauhdikkaampi, mutta jälleen pudotus jalkoihin. *huoh* Alunperin ajattelin nostattaa vain kaksi esinettä, mutta lähetin vielä kolmannen kerran hakemaan, jotta saataisiin yksi esine myös ruudun takaosasta. Alkuun näytti, että jää etuosaan, mutta lähti kuitenkin ilman lisäkehoitusta irtoamaan taakse ja sieltä sitten löytyikin nopsaan kolmas esine ja sen palautti ihan hyvällä vauhdilla ja melkein käteen asti. Tähän lopetettiin ja syötiin broileripullia palkaksi.

Juu, edelliseen ruututreeniin verrattuna paljon onnistuneempi suoritus. Vauhtiahan tuossa touhussa saisi olla enempi... Mutta positiivista on se, että nyt Hippu kyllä ottaa löytämänsä esineen ja lähtee sen tuomaan. Liekkö tuossa sitten sitäkin, että Hippu aikuisena - pian 7 v - koirana ei turhia viitsi hötkyillä, vaan tekee omalla rauhallisella tyylillään hommansa. Ja tavoitteenahan meillä on vain ALO-luokan kisat, joten kyllä tuolla tahdilla viidessä minuutissa yksi esine kuitenkin löytyy. =oD Ajattelin seuraavan treenin tehdä sitten niin, että Hippu saa käydä ensin katsomassa, kun esineitä viedään ja sitten vasta pienen tauon jälkeen pääsee esimään. Josko tuore muistikuva toisi työskentelyyn lisää vauhtia.

Pennut pääsivät myös ruutuun vuoronperään esineitä ihmettelemään. :o) Käveltiin siis ruudussa rauhallisesti ja pentu sai touhuta irti ja jos/kun se noteerasi esineet, niin hirmuiset kehut ja leikkiä esineellä. Tässä hommassa Rape-velkku oli kyllä selvästi fiksumpi! =oD Se sai tosi hienosti vainun esineistä ja kävi ne tsekkaamassa hyvinkin itsenäisesti ja käytti heti suussa. Qiiralla toimi myös nenu, mutta se ei ihan niin hyvin "merkannut" esinettä eli olin lähempänä ja kehuin heti, jos esinettä edes pikkaisen nuuskaistiin. Mutta nyt on sitten tehty mielikuva tästäkin hommasta ipanoille!

Sitten vielä toinen päätreeni eli pennuille jäljet. :o) Tehtiin molemille kakaroille metsään noin 100 metriset jäljet. Qiiran jäljen poljin vielä aika tehokkaasti ja jäljellä oli kaksi filmipurkkia sekä kaksi isompaa purkkia "kapuloina". Matkalla vajaat kymmenen lihapullapalaa. Rape ajoi ensin omansa ja menikin kyllä hienosti ja rauhallisesti työskennellen koko matkan, tosin ekasta purkista se hurautti vauhdilla ohi. Muutamassa kohdassa tuuli painoi jälkeä hiukan sivuun. Qiira lähti myös hyvin omalle jäljelle ja ajoi melkoisen tarkasti ihan jäljen päällä lähes koko matkan. Taas sain myös huomata, että ne matkalla olevat herkkupalat pitää jättää pois, sillä niiden kohdalla haju leviää liikaa ja tulee helposti pyörimistä. Lopussa Qiira hienosti korjasi ja etsi jäljen uudelleen, jos joutui "hukkaan". Eli kolmessa kohdassa se painui liika tuulen alapuolelle hajun levitessä, mutta palasi hienosti itsenäisesti ilman apuja takaisin ja jatkoi jäljestystä. Ja kaikki neljä "kapulaa" löytyi!

Molemmille kakaroille siis todella hienot jäljestykset ja kun matkaakin oli jo tuo 100 metriä, niin kyllä ne sai ihan aikuisten oikeesti jo tehdä hommia! Siis oikein onnistuneet treenit ja loistavat kakarat! =oD Niin sitä vaan saatiin kolmen koiran kanssa kulumaan aikaa metsässä reippaat kolme tuntia!! Ja itikoita riitti, kun ilma oli sopivan kostea sateiden jäljiltä... :oP