Qiira on nyt muutamia kertoja hiukan "laajentanut" reviiriään eli sen tutkimusmatkat ovat hivuttautuneet tuonne tonttimme vieressä olevalle isäni pellolle. Ei kai sinänsä tuossa nyt mitään vaarallista ole, mutta saisihan tuo pysyä omalla pihalla ja tympii kiljua sitä tuolla pellon reunalla ja lisäksi noilta retkiltään kotiutuva taapero on yleensä erittäin likainen... *huoh* Lähin naapurimme asustelee noin 100 metrin päässä siten, että välissä on tuota peltoa.

Tänään Qirppa taas suoritti "katoamisen" pihasta, joten ei muuta kuin huutelemaan. Kutsuin penskaa pelto-ojan penkalla ja hipsin suuntaan, johon sen oletimme menneen. Naapurin pihalla oli myös ihmiset ulkona koirineen - kultasia noutajia, jotka pysyvät kyllä hienosti omalla pihallaan. Huhuilin Qiiraa ja haukutin samalla Inkkistä, Hippua ja vielä hoidossa ollutta Neppua, kun yleensä niiden haukku saa aikaan sen, että taapero kimpoaa pihaan ihmettemään, että jääkö hän nyt jostain mukavasta paitsi! :o)

Yht'äkkiä sieltä naapurin pihalta sinkoaa vieras musta snautseri hirmuista kyytiä pellolle - reagoimatta mitenkään kutsuihin - eli se ilmeisesti näki pelto-ojaa pitkin viipottavan Qiiran. Napero oli siis tulossa huimaa vauhtia pihaan. Itse olin toisessa suunnassa, mutta näin, että snautseri alkoi suuntaamaan kohti meidän pihaa! Voi p**ka!! Inka ja Topo eivät nimittäin tasan tarkkaan toivota sitä lämpimästi tervetulleeksi kyläilemään. Lähdin menemään pihalle ja näin, kuinka Qiira juoksee vauhdilla pihaan ja snautseri perässä, mutta ei se vieras kovin pitkälle päässyt... Inka-mummeli nosti hirmuisen rähäkän, kun näki pennun ajattajan ja silloin vissiin tämä snautseri totesi, että NYT kun vaihtaa suuntaa, niin vielä ennättää! Inkkis ajatti sen sitten "persotteella" tonttimme rajalle, johon pysähtyi kuin seinään. Ja vieras jatkoi matkaa kotiinsa samalla vauhdilla... :o)

Eli näkyy tuo mummeli ainakin tietävän, missä tuolla suunnalla tonttimme raja kulkee. Neppu kävi vielä 10 metrin päässä pellolla huutamassa snautserin perään: "NIH, uskallappas tulla tänne niin saat turpiin! NIH! Me pieksetään sut - tai siis mummo kertoo mistä ne kanat pissii..." =oD Vaari ei vissiin etupihalla olleena edes tajunnut, että jotain tapahtui ja Hippu haukkui mukana, mutta ei ollut kovin aktiivisesti mukana kaulurinsa kanssa. (Hipulla on nyt kauluri koko ajan silloin, kun ei pysty 100 %:sti sitä vahtimaan.) Noh, josko Qiirakin vaikka hoksasi, että ei sinne pellolle kannata lähteä! Ei pentu tosin mitenkään järkyttynyt ollut "pupuksi" joutumisesta, katseli vain niin ihaillen mummelia, joka sen pelasti!