Tänään sitten päästiin ottamaan hakutreenit. Keli meinasi olla välillä pikkasen liian kuuma ja tuulikin katosi ajoittain aivan kokonaan. Treenipaikka oli tällä kerralla helpohkossa maastossa kankaalla, keskilinja kulki harjun päällä ja sieltä sitten lähettiin koiria alamäkeen. Ja kerrankin piilolle meno oli itselle helppoa. :o)

Hipulle kuusi ukkoa eli molemmissa etukulmissa, kaksi keskellä ja kaksi takalinjalla. Kahdelta ensimmäiseltä ei mitään palkkaa, kolmannelta palkka minulta, neljäs ja viides palkka maalimieheltä ja viimeiseltä suora palkka eli viidelle ensimmäiselle ilmaisu. Eka lähetyksessä vasemalle Hippu veti jotenkin kummasti takarajaa kohden viistoon ja painui sinne. Tuli pyöritti rinteessä hajuja oudosti ja sieltä takaa Hippu sitten nappasi hajun ja ukolle. Hiukan hännän vispausta pressun sisällä olevalle maalimiehelle ennenkuin haukku irtosi. Hiukka meinasi siis "köhiä"... Toiselle ukolle etukulmaan vaikeutena oli tien ylitys, jossa tökkäsi eli meinasi lähteä tietä pitkin. Kutsuin pois, uusi lähetys ja nyt meni tien yli ukolle asti. Tämä pisto oli siis myötätuuleen. Haukku irtosi nyt paremmin.

Kolmas ja neljäs ukko keskeltä menivät paremmin eli molemmille irtosi aivan suoraan. Molemmille myös paremmat ilmaisut! Eli meinasi vissiin olla dieselvaihde päällä koiruudella, kun oli hiukan hidas käynnistyminen haukkuun. :o) Viidennelle ukolle meni myös loistavasti ja aloitti haukun. Matkalla sinne minä sitten vetäisin kunnon kuperkeikan rinteessä, kun jäkälä luisti jalan alta... Siinä olis lentopalloilijakin ollut kateellinen mun volttitekniikalle! Tätä ryminää Hippukin seurasi suurella mielenkiinnolla ja haukku meinasi katkeilla, mutta jatkoi kuitenkin ilmaisua, kun näki, että akka on edelleen yhtenä kappaleena ja tulossa. Kuudes ukko löytyi taas ihan vaivatta ja nyt ei tien ylityskään - jossa juoksi välillä lenkkeilijöitä ja meni mopoja :o/ - tuottanut ongelmia.

Elikkäs se oli siis siinä. Kuumassa kelissä Hippu työskenteli hienosti. Ihan sitä samaa vauhtia ei ollut kuin mitä parhaimmillaan, mutta riittävä kuitenkin. Nyt saa pikkurouva etsiä seuraavan kerran ukkoja ja esineitä ensi keskiviikkona - ihan tuomarisedän tarkassa syynissä. ;oP *jaiks*

Myös Qiira pääsi ukkoja etsimään, kun tuuli koveni sopivasti. :o) Molempiin etukulmiin meni ukot istuksimaan. Vein ipanan tuulen alapuolelle takarajalle ja sieltä sitten lähdimme tallustelemaan aluetta pitkin. Tarkkaan kävi penikka katsomassa paikat, joissa maalimiehiä oli ollut piilossa. Ja noin 50 metrin päästä ukosta napero sai hienosti vainun ja sinne viipotti! Voi mahoton kuin hassua, kun metsästä löytyi ihminen, jolla oli kaiken huipuksi nakkia!! Otettiin myös toinen puoli samalla tavalla. Nyt kävi ihan samoin eli rohkeasti penska paineli noin 50 metriä ukolle siitä hajun napattuaan. Hieno likka! Rohkeutta siltä ei ainakaan puutu eli näkyy irtoavan... :oP

Eli siinäpä ne tämän päivän tärkeimmät. Nelisen tuntia tuolla metsässä saatiin taas kaikkineen aikaa kulumaan. Huomenna ohjelmassa Sipsin - jolta pölisee karvat ihan urakalla - misseilyt, joten voi olla, että kuulumiset tulevat vasta maanantaiaamuna. On nimittäin pikkasen tuota ajomatkaa... :o)