Hurautin lauantaiaamuna Ouluun agikisoihin ja autossa matkasivat kisoihin ilmoitetut Sipsi ja Hippu sekä tutusti seuraneiti Qiira. Taannoisten omien iltakisojen nollan innoittamana shettikin pääsi siis kisaamaan eli pitihän sitä nyt alkaa kokeilemaan oliko se nolla ihan onnenkantamoinen vai mikä? :oP

Sipsi siis aloitti kisarupeamamme ja juu... Nollahan sieltä taasen tuli!! =oD Alku oli hiukan hitaahko, mutta sitten saatiin kummasti vauhtia lisää ja lopulta hävittiin voittajalle vain pari sekuntia ja alitettiin ihanneaika lähes 8 sekunnilla. Voe voe Rutasta!! Ei me kyllä taideta haluta sinne kakkosiin, sillä kylmä totuushan on, että ei tuo koiruli kerrassaan osaa oikein mitään. Pujottelukin sujuu - jos sujuu - vain minun olessa keppien oikealla puolella. Noh, täytyy nyt miettiä, että kuinkas tästä jatketaan eli minkä verran voidaan ihan oikeasti treenata ilman, että Sipsi sanoo työsopparin irti. :o)

Ekalla 2-luokan radalla saimme sitten yhdeltä hypyltä kiellon, jota korjattiin todella hitaaaasti... Sipsillä kun on tuo ongelma, että jos radalla sattuu virhe, niin se "masentuu" herkästi ja vauhti hidastuu aivan tyystin. Lisäksi taapuroimme kepeillä keskellä jotain eli nyt ei pujo onnistunut ihan niin jouhevasti kuin ekalla radalla. Pujosta selvittyämme Sipsi sai ihan kivasti vauhtia lisää ja ihanneaika ylittyi lopulta vain noin 8 sekuntia. Tulostaululle meille oli merkitty tosin vain yksi ratavirhe ja yhteistulokseksi 13,81... :o/ Sinänsä tuolla uupuvalla vitskalla ei ollut merkitystä eli olisimme joka tapauksessa sijoittuneet radalla toiseksi, kun kaikki muut parit hylättiin. :o)

Hilipan lauantain radoissa ei sitten juurikaan ole kommentoitavaa... *huoh* Eka radalta tuli kaikkiaan 15 vp, kun yhden riman lisäksi SEKÄ puomin ETTÄ A:n kontaktit loikattiin molemmat komeasti yli!!! *sikapossu* Muuten rata oli ihan suht kivaa menoa, mutta nuo p***kleen kontaktit!!! Toinen rata sitten loppui tosi lyhyeen eli kolmanteen esteeseen, joka oli puomi. Jo alussa Hilippa kävi niin kierroksilla, ettei taipunut matkalla olleelle hypylle - kielto - ja sen korjattuamme karkasi sitten puomille, jossa ei elettäkään minkäänlaisesta hiljentämisestä kontaktille ja sitten mentiin jo väärälle esteellekin. *huoh* Kiljaisin ötön takaisin kontaktille ja sitten pois ilman, että yhtään estettä tehdään kaahailun jälkeen... Kyllä vaan tympii!! Mitä pirua tuolle keksiin, kun kotona/treeneissä se ottaa nuo kontaktit 100 %:n varmasti ja kisoissa se on sitten tuota? Ei kai tässä muu auta, kuin uhrata nyt noita kisoja tuohon keskeyttämiseen... Josko rontti jossain vaiheessa hoksaa, että riemu loppuu lyhyeen tuolla hommalla?

Onneksi päivän muista iloisista "uutisista" huolehtivan Hilipan lapset eli Neppu ja Eero. Neppuselle siis toiselta radalta aivan upea 0-voitto ja menolippu 2-luokkaan! Ja luokan kruunasi kyllä ehdottomasti Eeron ja Annen ensimmäinen kaunis 0-rata vain parisen sekkaa hitaammalla ajalla. Kaksoisvoitto sisaruksille ja kun loppujen lopuksi kaikki muut kisaajat hylättiin, niin kyllä noi meidän lapset olivat vaan taitavia! =oD

Yökylään matkasimme sitten lauman kera Raaheen Sannan ja Keijon vieraaksi. Samalla oli kiva nähdä Mökö-pojua, joka pentulaatikossa tunnettiin nimellä Mustikka. Ja voi kuinka komea ja ISO poika siitä pikkuisesta rimppanasta olikaan kasvanut!! 8oO Mökö oli jo nyt suurempi kuin äippäkoira, joten Qiira näytti melkoisen pieneltä velipojan rinnalla. Mutta hyvin käytti leikit kakaroilla yhteen ja ilta kuluikin rattoisasti painiessa ja pihalla hippaa juostessa. Ja kun Qiira vielä näytti velkkupojalle, kuinka aidan ali voi livahtaa kuraojaan uimaan, niin SIITÄHÄN se riemu vasta repesikin! =oDD Ihania tenavia!

Hyvin nukuttujen yöunien jälkeen hurautettiin sitten takaisin Ouluun jatkamaan kisaamista. Sipsille tuli molemmilta radoilta hylkäys putken väärän pään muodossa. =oD Eka radalla se vain päättäväisesti RAVASI - juu, lähti tosi tahmeasti liikkeelle - viidentenä esteenä olleen putken väärään päähän, vaikka kuinka koetin sitä kääntää ja kutsua. *huoh* Seuraavana olleet kepit sitten taas tökittiin jotenkin läpi, mutta SITTEN koiruus vallan villiintyi ja lähti sellaiseen vauhtiin, että jouduin ihan tosissaan pinkomaan sen mukana!! 8oO Voi Wau! Jos se aina menisi tuota vauhtia, niin meillähän ei olisi mitään hätää ennättää ihanneaikoihin. Toisella radalla - hyppis - oli myös alku tooosi tahmea kepeille asti - josta ensin kielto ja sitten vielä virhe - ja TAAS niiden jälkeen mentiin niin lujaa, että pikkuinen sukkula ei sitten kääntynytkään vaikeassa kohdassa pois putken väärästä päästä. Ja sinne meni kyllä moni muukin koira. Juu, Sipsillä on vissiin diesel-moottori, jonka kiihtyvyys on aika heikko... =oD Ja joku nyt noissa kepeissä mättää eli ihan kuin koiruus tahmailisi niin kauan, että niistä päästään radalla "eroon" ja sitten mennään!

Hipun eka rata lopetettiin sitten taas neljänneksi vimeisenä olleelle puomille... *huoh* Jo aiemmin olleen A:n kontaktille ei tullut kunnon jarrutusta ja puomilla sitten taas huristeltiin - kylläkin osuen - kontaktin yli ilman mitään yritystä stopista. Kökkö!! Oli matkalla tosin tullut muistaakseni ainakin yksi rima alas, joten eipä tuossa suuria menetetty. Hyppiksellä kolisi myös muutama rima - se vaikea putken väärä pää selvitettiin muuten tosi upeasti - ja lopulta hylkäännyttiin, kun Hippu ei vaikeassa kulmassa kääntynyt tarpeeksi ja hyppäsi sitten hypyn väärästä suunnasta. Joten viikonlopun osalta ei Hipun kohdalla ollut paljoa hurraamista... *huoh* Alkaa taas käydä tämä meidän treenaaminen aika kalliiksi! :o)

Myös Neppu ja Tiina tulivat paikalle starttaamaan ekaa kertaa kakkosissa. Eka rata päättyi melko lyhyeen, kun Nee karkasi niin pahasti lähdössä, että ohjaus repesi samantien ja tuloksena väärä este. Kummasti vaan tokovaliolta tuo paikalla istuminen unohtuu, kun nokan edessä on kentällinen esteitä! =oD Hyppiksellä varastaminen aiheutti myös heti kolmannella esteellä kiellon, mutta sen jälkeen meno oli ihan mukavan näköistä ja vain yksi rima "rojahti" alas matkalla. 10 vp:n tuloksella Neppunen sijoittui sitten luokan toiseksi. Mutta tuosta on hyvä jatkaa, kunhan lähdöt saadaan taas "kuriin".

Että semmosta tähän palaan! Kaikkiaan kuitenkin Sipsin ja Nepun osalta oikein mukava viikonloppu. Nyt sitten katellaan, että milloin päästään seuraavan kerran kisaamaan eli Hipun juoksu alkaa olla aika lähellä ja voi olla, että myös Sipsi aloittaa pian juoksun. Nepulla pitäisi mennä vielä 1½ kk juoksuun ja sittenhän tyttönen lähtee miehelään Volttia tapaamaan. ;o)