Saatiinpas vielä hakutreenit kasaan viiden koiran ja ihmisen voimin. Käytiin taas hakuradalla ja sotkettiin aluetta 200 metriä, jossa Qiira sai taas olla apuna. Ekana treenasi Rape-vesseli ja sen jälkeen pääsi Hippu hommiin. Otettiin kuusi maalimiestä: kaksi etukulmissa, kaksi keskivaiheilla ja kaksi perällä. Kaksi ekaa umppareita, sitten avo, umppari, avo ja avo. Kahdelta ekalta ei palkkaa, kolmannelta palkka minulta, neljäs ja viides palkka maalimieheltä ja viimeinen suorapalkka ilman ilmaisua.

Eka piilolla hiukka tökkäsi, mutta se suotakoon, sillä piilon vieressä oli Rapen tippuneita kinkkupalkkoja... Meni siis hyvin piilolle ja haukahti kaksi kertaa, jonka jälkeen palkkasi itsensä syömällä ne maasta löytyneet herkut. Pysyin paikallani ja hyvin jatkoi kuitenkin ilmaisua, kun oli herkut syönyt. Hiukka oli tämä haukku katkonaista, mutta ilmaisi kuitenkin. Toiselle piilolle lähti myös hyvin ja siellä parempi ilmaisu, kun ei nähnyt koko aikaa minun tuloa. Jatkoi kyllä haukkua loppuun asti.

Sitten reippaasti etenemistä keskilinjalla ja uusi lähetys vasemmalle. Haki hajun tuulen alapuolelta ja paineli sitten vauhdilla ukolle. Hyvin haukkui tuollakin, mutta jäi hetkeksi katsomaan, kun ilmestyin näkyviin vajaan 10 metrin päästä... *huoh* Kehoitin haukkumaan ja sitten kyllä paukutti loppuun asti. Seuraava lähetys taas ylöspäin kalliolle ja tuonne hyvä löytö umppariin, jota ei ole kertaakaan ennen otettu. Tuon haukkui tosi hienosti, olisiko jo edellisellä ukolla minulta saatu namipalkka kannustanut. :o) Jälleen jatkettiin ja seuraava lähetys. Sinne paineli taas perille asti ja katosi näkyvistä. Maltilla vaan odottelua ja sieltähän se alkoi haukku kuulumaan. Tänne tuli jo tosi hyvä haukku. Viimeinen sitten vielä vastakkaiselle puolelle ja kohta tuli koira tyytyväisenä maksalaatikkoa huulipielistä nuoleksien ukon kanssa pois. :o)

Jep. Ok, tiedän, että niitä tyhjiäkin olisi pitänyt treenata... *huoh* Mutta jotenkin tuntuu, että en halunnut enää ennen koetta - vajaan viikon kuluttua - treeniä, jossa joudun "komentamaan" Hippua pois metsästä varsinkin nyt, kun se irtoaa niin hyvin keskilinjalta. Täytyy toivoa, että kokeessa Hippu kaartaisi luontevasti minua kohden ja saisin sen siitä hihkaistua pois. Otetaan nuo sitten treeniohjelmaan ensi viikolla ja petrataan seuraavaan kokeeseen syksymmälle - jos siis saadaan vielä jostain paikka. Tästä seuraavasta kokeesta kun emme todellakaan odota mitään, käymme vain ottamassa virallisen "tasontarkastuksen" omissa kokeissa, kun ei tarvitse ajella minnekään kauas. :o)

Kotimatkalla sitten piipahdin pikaisesti vielä Paavolassa ottamassa tottiksen. Ajatus oli ottaa pelkät noudot ja eteenmeno, mutta otin sitten koko paletin kaavan mukaan. Josko pikkurouvalle tulisi kuva, että nyt tehdään tällä kentällä näin. :o) Alkuun vain ihan pikainen viritys eli näytin Hipulle, että mötkö lähtee mukaan ja laitoin sen taskuun. Tästäkö johtuen seuraaminen oli nyt hyvä?! Ei keulinut liikaa ja paikkakin oli oikein mainio. Juoksu ja hidas ovat edelleen kehnoja... *huoh* Niissä "pakka" hiukan leviää, mutta onneksi petraa heti normaalin kävelyn jatkuessa.

Jättävät hyvin eli istu oli oikein napakka, samoin maahan meni nopsaan. Luoksetulo oli tosi vauhdikas, mutta hiukkasen vinoon istahti eteen. Palkkasin namilla eteenistumisesta, joka ensin korjattiin suoremmaksi. Sitten vapautin kevyesti ja otin uudelleen sivulle. Hippua ei voi ottaa eteenistumisen päätteeksi heti sivulle, kun alkaa heti niin julumetusti ennakoimaan. *huoh* Jätettiin taas vaivihkaa mötkö odottamaan. Seisomisen avustin hienoisesti kädellä, jotta saatiin hyvä pysähdys. Sitten tosiaankin kyllä seisoa napottaa kaikessa rauhassa paikallaan.

Noudot jouduin ottamaan omalla 650 grammasella, kun kentällä ei ollut yhtään vierasta kapulaa. Tasamaanoudossa istui rauhallisesti sivulla heiton ajan ja lähti reippaasti kapulalle. Hyvin lähti palauttamaan, mutta ravaten - kylläkin ihan lujaa. Tuota täytyy hiukka petrata, kunhan saan kilosen kapulan lainaan. Hypyssä meni heti ensimmäisellä kerralla yli ja toi ihan hienosti. Meinasi jäädä toooosi kauas luovuttamaan, joten jouduin hiukka pakittamaan uuden käskyn kera ja nyt tuli lähemmäksi. A-estenouto oli hieno eli ei valittamista. =o) Sitten vietiin yhdessä kapula pois ja lähtöpisteeseen eteenmenoa varten. Tähän tutut valmistelut ja hetken odotus. Valmisteleva seuraaminen oli nyt hyvä eli ei keulinut ja siitä huolimatta lähti hyvin ja vauhdilla painellen kentän toiseen päähän mötkölle! Loppuun sitten kamalasti mötköleikkiä ja vielä muutama hyppy esteen yli.

Jeps! Siinäpäs se sitten tältä illalta. Kiva oli olla metsässä, kun siellä vaan EI olisi noita pahuksen hirvikärpäsiä!! Kuinkahan monta lienen taas niitä kaivanut hiuksista pois? *huoh* Mutta minkäs noille voi, vaikka on ne vaan ällöjä!