Mietin päivällä kovasti tuota Qiiran "keppiongelmaa" eli miten teen sille jäljen kepukoista maailman hauskimman jutun ja jäljen ajamisen idean. Kun nythän se - jos totta puhutaan - ajaa jälkeä makkaran toivossa eli ne kepit ei kiinnosta, vaan sieltä purkissa löytyvät nakit. Ja jos makkara ei haise hyvin/ollenkaan, niin riittää, kun väliin meneen "sinne päin"... Ja sitä ei olla hoksattu, että sen kepin alla olisi makkaraa... Mietin, että josko saisin kakaran tajuamaan, että kun etsii niitä keppejä tarkasti, niin sitten akalta saa makkaraa tai jotain muuta herkkua!

Tjaa'ah... Ja mitenkäs tässä nyt sitten etenisi? Hurautin ihan ekaksi tyhjälle kentälle - jonka vasta kolmannella yritämällä löysin - koira mukaan, taskuun keppejä ja toiseen taskuun nakkipussi. Ekaksi nakkelin yhtä keppiä, jota Qiira sai hakea ja sillä leikittiin. Sitten Qiiran nähden nakkeli useamman ja taas napero sai niitä hakea ja leikkiä. Jokaisesta "löytyneestä" kepistä sai taskusta nakkipalkan. Sitten vein Qiiran kiinni aitaan ja kävin laittamassa melkein kymmenen kepukkaa noin viiden metrin välein jonoon. Kakara mukaan ja kehoitin etsimään "keppejä". Pari ekaa löysi sattumalta ja valtavasti kehuja, sillä nappasi ne nyt oma-aloitteisesti suuhun! Meinaa jäädä niitä jyrsimää, mutta kun kipaisin muutaman askeleen taaksepäin, niin alkoi tuomaan luo. Taas siis nakkia palkaksi. Sitten jo huomasi, että nenä painui maahan ja alkoi selkeästi tarkemmin etsimään lisää, kun mainitsin sanan "keppi". Yes! Ja kaikki loputkin otti suoraan suuhunsa heti löydettyään ja viimeisellä sitten vielä kovasti viskeltiin ja leikittiin extrapaljon.

Hyvä hyvä! Nyt vaan sitten mietin, että tätä ei toisaalta varmaankaan kannata tehdä kovin usein. Siis ilman jälkeä. Ideanahan olisi, että ne kepit löytyy juuri sieltä jäljeltä, EI pitkin kenttää sieltä täältä. Joten autoon ja KS:n nurmelle kaivamaan verta nenästä. :oP Tein myötätuuleen reilut 50 metriä pitkän jäljen, johon tasaisin välein 8 keppiä. Poljin aika napakasti ja nurmi oli onneksi sellaista, että siihen jäi sen verran jälkeä, että näin itsekin missä se meni. Tämä siksi, että jos/kun pääsemme leikkimään kepillä, niin tiedän mistä lähetän Qiiran jatkamaan uuden kepin etsintää. Ja nyt siellä jäljellä ei ollut hitustakaan nakkia - ei edes alussa - eli ihan puhtaasti vain askeleet. Jälki vanheni vajaat 15 minuuttia.

Ja sitten kokeilemaan kuin käy. Vein Qiiran suoraan jäljen alkuun ja höpötin sille taas "kepeistä". Hiukka oli tenava ihmeissään, kun alussakaan ei ollut sitä vihjaavaa nakkipalaa ja hetken jo näytti, että siihenpäs sitä jäädään paalulle tököttämään ja pyörimään. *huoh* Lähti kuitenkin toisen kehoituksen jälkeen etenemään ja ekaa keppiä ei juurikaan noteerannut, joten reilusti pysäytin. Kun nuuskaisi, kehuin heti ja menin "ihmettelemään" löydöstä ja taskusta nakkipala. Sitten "löytyykö lisää keppejä", näytin jäljen ja kehoituksesta lähti etenemään. Tosin edelleen hiukan epävarmana... Toiselle kepille pysäytin ja odotin mitä tekee. Aikansa ihmetteli, katseli maisemia ja tuumaili, mutta lopulta nappasi kepin suuhun, josta kehuin valtavasti, kutsuin luo ja leikittiin!! Sitten nakkipalkka, "keppi taskuun" ja "löytyykö lisää keppejä"? Lienekkö lamppu syttynyt pienessä päässä, mutta nyt selkeästi lähti määrätietoisemmin jäljelle.

Kolmannella kepilla nappasi heti kapulan suuhunsa! Wow! Meinasi jäädä sitä jyrsimään, mutta kovasti kehuen alkoi tuomaan ja nakkipalkka. Ja jälleen sama "keppi taskuun" ja "löytyykö lisää keppejä" ja selkeä kehoitus "jälki". Tällä tyylillä sitten mentiin loput viisi keppiä! Eli kaikki loput otti itse suuhunsa, josta pääsin sitten kehumaan! Muutaman lähti tuomaan ja osaa meinasi jyrsiä, mutta so what tässä vaiheessa! Nyt on tärkeintä, että nuo kepit kiinnostaa ja kaikista niistä saa paljon kehuja ja nakkipalkkaa taskusta. Niin ja lisäksi kaikki loput keppien välit Qiira ajoi tarkasti ja määrätietoisesti eli selkeästi oli halu löytää lisää keppejä. Viimeisellä kepillä sitten vielä leikittiin paljon ja viskeltiin sitä ympäriinsä. Ja aina sai nakkia, kun nappasi kepin suuhunsa ja antoi minulle.

Että näin tällä kerralla! Ihan tuntuu siltä, että jotain tuolla pikkukorvien välissä naksahti - ainakin toivotaan niin! =oD Jospa se tästä jatkuu samoissa merkeissä! Seuraava jälki tehdään samalla kaavalla nurmelle/pellolle eli paljon keppejä ja nakkia tms. herkkua taskuun. ;oP