Lähdin hiukkasen aikaisemmin töistä kotiin, niin kerkesin leikkaamaan ruohon ennen illan treenejä. Eli lämmittelyksi koirille 1½ tuntia juoksemista talon ympäri ja samalla tuli Hipullakin ääni avattua. :o) Illaksi sitten suunnattiin jälleen hakumetsään. Paikkana nyt Pöllölaakso ja kelikin sattui hiukkasen paremmaksi kuin keskiviikkona eli poutaa, aurinkoa ja tuulta.

Tallattiin aluetta noin 100 metrin matkalta. Tuuli oli melko voimakas ja kävi viistosti oikeasta etukulmasta päin. Hippu pääsi jälleen viimeisenä hommiin ja kerkesikin kasvatella motivaatiota seuratessaan muiden menoa metsään. ;o) Jälleen ukkelit paineli metsään niin, etten tiennyt niiden paikkoja. Tuntuu, että tälläisella treenillä opin paremmin lukemaan tuota koiraa ja luottamaan sen taitoihin, kun en tiedä missä ne ukkelit lymyää. Toki väliin otetaan motivoivia treenejä haamuilla, mutta nyt taas näin.

Lähetin ekalle pistolle oikeaan etukulmaan, jonne upposi jälleen hyvällä vauhdilla - kissanruoassa on taikaa! - jatkaen hiukan eteenpäin ja sieltäpä kuuluikin eka haukku. Hyvä, voimakas ilmaisu ja haukkui hyvin loppuun asti. Otin vierelle ja siitä minulta palkkaa ja sitten maalimieheltä herkku. Palattiin takaisin alkuun ja lähetin tarkistamaan vasemman etukulman. Myös sinne meni perille ja pääsin jatkamaan itse matkaa keskilinjalla. Siellä lähti kaartamaan taas soppelisti eteenpäin, josta pääsi tuulen alle ja sieltähän löytyikin ukkeli! Tälle tuli myös tosi hyvä ilmaisu ja palkattiin samoin kuin edellinen. Kolmannelle pistolle oikealle lähetin hyvän matkaa edettyäni, koska tuuli tuo kyllä hajun, jos siellä on ukko. Lähti hyvin suoraan sivulinjalle ja jatkoi sieltä kiertäen loppuun asti eli totesin sen puolen tyhjäksi. Kutsuin vauhdilla luokse ja lähetin sitten vasemalle vauhdista ja taas onnistui! Hippu jatkoi hyvällä tempolla alas sivurajalle asti, josta kutsuin pois. Tuli hiukan turhan hitaasti - olisi halunnut jatkaa etsimistä - joten tähän palaan annoin palkkaa taskusta.

Uudelleen vasemmalle ja kävi kaukana, mutta ei millään mene ihan takakulmaan asti ja tämä on se hankala kulma, kun tuuli painaa hajun pois alueelta. Kutsuin jälleen kannustaen ja uusi yritys, mutta nyt näki Hipusta, että se ei oikein enää halunnut sinne mennä, kun oli omasta mielestään todennut alueen tyhjäksi... Pysähtyi ja katsoi minua hölmistyneenä, että taasko tänne?? Juu, juu, mutta se viimeinen kulma on katsomatta!! Menin sitten hiukan syvemmälle alueelle ja supattelin Hipulle, että on siellä "kaukana ukko". Niin se Hilippa vielä kerran lähti ja nyt sain sen menemään riittävän syvälle kulmaan ja sieltähän se ukkeli löytyi! Kovasta etsinnästä huolimatta hyvä ilmaisu tännekin ja huikkasin jo kaukaa Kaisalle, että palkkaa pian! Kovasti kehuja pikkurouvalle ja lisää namia myös minulta. Löytyihän se!!

Mutta hyvä treeni, vaikka viimeinen ukko olikin kovan etsinnän takana! Pisteitä Hipulle, että lähti kuitenkin tarkistamaan, vaikka meinasi jo luopua koko hommasta. Seuraavaan treeniin pitää saada sitten huomattavasti helpompia löytöjä. Qiira pääsi vielä lopuksi hakemaan yhden ukkelin. :o) Kaisa meni valmiiksi ihan sivurajalle asti ja mentiin ipanan kanssa reilusti tuulen alapuolelle. Matkaa ukolle tuli ainakin se 50 metriä ja hienosti ja itsenäisesti Qiira ukkelin löysi. Kyllä siitä näki heti, kun ukon haju tuli nenää eli lähti niin suoraviivaisesti etenemään. Ja juu, ei kaipaile äiteen perään. ;oP