Reissu takana ja lauantain saldona Hipulle HK2!! =oD Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sekä isot halaukset ja kiitokset rakkaalle pikkuötölle. On se vaan epeli!

Ja sit se luvattu romaani:

Koe alkoi tottiksilla ja paikalla kolme ALO-koiraa ja kolme AVO-koiraa. Liikkeet tehtiin sitten kolmen ryhmissä. Alemman luokan koirat aloittivat ja otin Hipun hyvissä ajoin autosta, jotta se sai kuulla yhdet laukaukset ennen omaa vuoroa. Ei sillä, että sillä noissa olisi ikinä mitään ongelmia ollut, mutta tuo paikka oli sellaisen montun pohjalla, jossa ääni kuului yllättävän lujaa, kun sai vielä seinämistä ja rakennuksista lisäkimmoketta. Mutta eipä tuo reagoinut niihin mitenkään. Ilmoittautumiseen mennessä oli hiukka levoton ja rekisteröi vastaan tulleen ALO-luokan sakemannin hyvin tarkkaan. Onneksi ei kuitenkaan hirmuisesti välittänyt vieressä olleesta dobberipojasta.

Hilippa aloitti paikkamakuulla, jossa ei mitään ongelmaa eli erinomainen. Välillä sitten kentän laidalle odottelemaan ja laitoin makoilemaan, jotta ei suotta touhua omiaan. Suorituksiin mentäessä piippasi vähän ja oli edelleen jotenkin levoton. Se näkyi myös seuraamisessa, joka olisi saanut olla kauttaaltaan tiiviimpi, mutta arvosanaksi kuitenkin hyvä. Istumisessa eka kämmi eli asentovirhe, muuten loistava, mutta puutteelliseksihan se menee. *huoh* Maahanmeno ja luoksetulo erittäin hyvä - ohjaajan vartaloavusta sivulle siirtymisessä hienoinen rokotus. Seisomisen lopussa hiukka käätyi - erittäin hyvä. Tasamaanoudossa lähti nyt ekalla käskyllä, mutta luovutti hiukan turhan kaukana - hyvä. Hyppynoudossa ei sitten hypännyt edes mennessä, joten puutteellinen ja kokonaan nollille. :o(  A-esteellä mun heitto jäi taas liian lyhyeksi eli meni hyvin yli, mutta vauhtia ei saanut tarpeeksi ja kiersi palatessa, tässä onneksi luovutus parempi - sekin siis puutteellinen. Eteenmeno oli hieno, siitä erinomainen! Joten noiden valossa olin varma, että meidän homma loppui tähän, koska pelkät puutteelliseksi menneet liikkeet veivät ainakin -20 pistettä. Mutta jälleen tuli loppuun kommentti: "Tottelevaisuus tänään tyydyttävä 70 pistettä." Jes!! Me saatiin sittenkin vielä mahdollisuus! Ilmeisesti ei kuitenkaan varsinaisia "armopisteitä", sillä tuli siellä muillakin selkeitä virheitä eli yhtään huippusuoritusta ei nähty, mutta kaikilla riitti tottispisteet koularia ajatellen. :)

Seuraavana sitten esineruutuun, joka olikin aika lähellä kenttää. Hilippa ruutuun toiseksi viimeisenä eli hajuja sinne ainakin on ennättänyt tulla ihan riittävästi. Edellisen koiran mentyä ruutuun, otin Hipulle muutaman esineen noudon ja palkaksi hiukan kisuruokaa... ;oP Eka lähetys vasemmasta reunasta ja sinne tepsutteli! Hyvin meni perille asti ja sieltä nappasi heti esineen! "Taitava" ja lähti ihan suoraan palauttamaan. Kerran pudotti juuri ruudun ulkopuolelle, mutta nappasi itse takaisin suuhunsa ja toi lähemmäksi, josta sitten nappasin kehujen kera pois. :o) Keskempää sitten toinen lähetys ja nyt pysähtyi puoliväliin kovasti nuuskimaan... Katselin hetken touhua ja totesin, että ei muuten ole esineellä, vaan jotain muuta hajua nyt nuuskii ja aika tiukalla äänellä kutsuin pois. Siirryttiin sitten reilusti sivummalle pois hajun kohdalta ja uudelleen lähetys. Nyt meni hyvin perälle ja nappasi sieltä suoraan esineen ja toi samallatavoin pois kuin ensimmäisen. Heino likka!! Kolme pistettä lähti työskentelystä eli esineistä 27 pistettä! Jep jep! ps. Siinä keskellä oli kuulemma nuuskinu muutkin...

Sitten ajettiinkin reippaat 20 km hakualueelle. Arpajaisissa Hippu sai numeron, jolla mentiin viimeisenä AVO-koirakkona alueelle. Siinä sitten odoteltiin kutsua ja juuri, kun Hippua edeltävä koirakko lähti alueelle päin, pölähti paikalle autoja letkana! "Mitä, mitä??" Jep, siihen alkoivat pystyttämään pöytiään ym. ja juu "meillä alkaa suunnistuskisat tällä alueella noin tunnin kuluttua". Täh!? Nopsaan sitten laskeskelin, että meidän pitäis onneksi keretä käymään hakuilemassa ennen sitä, joten nou hätä! Tässä vaiheessa sitten kävin supattamassa Hipulle, että ukot menee piiloon ja annoin taas hajut kisuruokaherkusta...

Ja sitten hommiin. Alue oli oikein mukavan näköinen eli tie keskilinjana ja toisella puolella rinnettä, toisella puolella tasaisempaa, mutta paikoin aika vesakkoista. Tuuli kävi hiukan takaa viistosti vasemmalta ja Hipulla oli kivasti intoa alueelle mennessä. Lähetin ekalle oikealle, jonne lähtikin hyvin ja suoraan menemään ja kappas! Hau Hau! Sattuipas hyvä "tuuri" eli eka ukkeli juuri siinä etukulmassa, jonne ekana lähetin. :oP Haukkui koko ajan tosi hyvin, ilman pätkimisiä. Tämä olikin sitten avopiilo eli siellä köllötteli maalimies kannon kupeessa reikäinen maastoverkko vain suojana. Hyvin tuli myös sivulle. Joten eka löydetty ja reippaasti takaisin keskilinjalle. Lähetin sitten vasemalle hiukan edettyäni ja lähdin samointein etenemään itse ihan reippaasti. Kutsuin pois tyhjältä ja lähetin suoraan toiselle puolelle, jossa meinasikin lähteä aika huolimattomasti etenemään väistäen kohdalle osunutta ryteikköä. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen paremmasta kohdasta oikealle ja nyt upposi perille. Taas harpoin vauhdilla eteenpäin ja tässä koira katosi rinteen taakse. Mietin jo, että missähän tuo viipottaa menemään ja oh hoh, Hau Hau! Yes! Jo toinen ja tämä olikin sitten maakuopassa omituisten levyviritysten alla ja hyvä ilmaisu myös tänne.

Sitten funtsin, että jos kaksi ukkoa on jo ollut oikealla puolella ennen 100 metrin rajaa, niin kai se viimeinen on vasemalla? Joten nyt useampi lähetys sinne ja jostain vielä kauempaa oikealle. Vasen puoli oli nyt sitten melko vaikeakulkuista ryteikköä eli en meinannut oikein löytää paikkaa, josta koiran olisi helpompi upota ihan sivurajalle asti. Sitten löytyikin hyvä rako ja sinne lähti menemään ja mitä hittoa! "Mitä halavattua tuo ukkeli tuolla alueella puuhaa!!??" Siis ne aloitti ne suunnistuskisat etuajassa?? Juu ja Hippukin löysi ukon... Ei vaan voinu mun hakukoira ymmärtä, että miksi ukko ei pysähdy haukuttavaksi, vaan kävelee vaan eteenpäin?? Ei pysähdy, vaikka kuinka häntää heiluttaa. Voihan itku! Kutsuin sitten Hipun pois ja sieltä se tuli yhtenä kysymysmerkkinä. Kysäisin tuomarilta, että paljon meillä on aikaa jäljellä ja päätin uhrata sitä siihen, että odotamme keskilinjalla suunnistajan häipymistä... Joo ja miks just minun kohdalle sattuu suunnistaja, joka KÄVELEE?? Meinasi se tuomarikin jo hermostua ja kehoitti henkilöä melko suorasanaisesti kiirehtimään... Mutta olipas varmaan taas niitä elämäni pisimpiä minuutteja!

Siinäpä vaiheessa ei sitten auttanut muu kuin tehdä ratkaisu. Aluetta jäljellä reilut 50 metriä ja aikaa uhrattiin hukkaan. Riskillä jatkamaan eli olkoon oikea puoli, nyt pommitetaan sinne vasemmalle. Huonosti vaan Hippu lähti menemään, kun oli aivan ihmeissään, että miksi pitää mennä tuonne, kun se ukko meni toisaalle keskilinjaa pitkin eteenpäin. Pari yritystä ja näin, että pyrki hakemaan tuoretta hajua taaksepäin eli sinne mistä suunnistaja tuli. Paska!! Alkoi jo kiukuttamaa, että nyt kun kaikki meni niin hyvin, niin tähän "hyytyy"... Ei me olla osattu tälläisiä harjoitella! *niisk* Sitten vielä nopeasti melkein takarajalle ja viimeinen lähetys ja nyt meni syvälle loppuun asti ja... Hau Hau Hau!! Jippii!! Taisin tuon ilmaisun hyväksyä käden nostamisen sijaan huudahtamalla iloisesti "Yes!" =oD Samalla tuomari sanoi selän takaa, että aika loppui, mutta kerkesi juuri aloittaa ilmaisun, joten hyväksytään. Ja siellähän se pikkurouva paukutti laatikossa ollutta ukkoa! Meinasi vallan unohtua koiran haltuunotto ym., kun meinasin liian pian alkaa sitä kiittelemään. Hienosti karvapalloni vielä jaksoi puuhastella, vaikka homma menikin aika pahasti sekaisin.

Jep! Kaikki kolme ukkoa eli niistä 100 pistettä. =o) Ilmaisut tuomarin sanoja lainatakseni: "Riittäviä, sanoisin erittäin hyviä, oikeastaan erinomaisia, niistä täydet 30 pistettä." =oD Työskentelystä sitten mainitsi, että lopussa koira pyrki liikaa työskentelemään taaksepäin, mikä on virhe. Ja sitten suurin rokotus ohjaajalle, joka unohti, että 100 metrin jälkeen aluetta olisi ollut myös oikealla puolella. Juu'uh. Olisihan sitä, mutta tuon saikkaroinnin jälkeen otin riskin ja ehkä se kannatti eli muuten ois loppunu aika kesken. :o) "Miksi ohjaaja teki niin?" Heh heh, mahtoi olla mun virne aika typerän näköinen, mutta jätin kommetoimatta mitään... Elikkäs henkilöhaku yhteensä 150 pistettä!

Ou jee! Se on siinä HK2 Hippu! Mun karvapallo ötö, oma pallokorva! @-->---

Sunnuntaina sitten hurruuteltiin Hesasta - jonne ajettiin vielä lauantai-iltana - Jämsän ja Jyväskylän kautta kotiin. Matkalla koukattiin Sipsi kotiin ja moikattiin pikaisesti Hipun Hunneista Raffe, Onni ja Rocky. Olipas siellä niin kauniita ja tasapainoisen näköisiä poikia. =o) Kiitos tytöille, kun sain moikata Hunneja ja nyt odotellaan niitä uusia kuvia... *vih vih*