Hakutreenit piiitkästä aikaa eli edellisen kerran oltiin ukkoja etsimässä Joensuun kokeessa. Nyt sitten tallatuille kaistaleille Hilipalle neljä ukkoa suoraan piiloihin. Intoa oli mukavasti pikkurouvassa eli alueelle mennessä piippaili ja "äänenavaushaukutkin" irtosi ilman houkuttelua. Piti lähinnä toppuutella, että malttaa odottaa ukolle pääsyä. :o)

Eka pistolle suoraan, vauhdilla ja heti haukku. Hyvin ilmaisi ja kisuruokaherkku maistui palkaksi. Myös toiselle irtosi hyvin ja suoraan sekä ilmaisu ihan ok. Mutta sitten hiukka tökki ilmaisut... :o/ Kolmannelle ukolle lähti myös hyvin ja tuulen alta hajun saatuaan painui vauhdilla ukolle. Näin koko ajan koiran ja jotain touhusi ukon vieressä ennenkuin aloitti haukun, joka sitten oli hyvä. Ilmeisesti nuuski ja etsi edellisellä koiralla maahan tippuneita palkkaherkkuja?? Ihan nimittäin näytti, että jotain syö... Ja tuo kun on niin sairaan ahne, että takuulla popsii ensin namit - jos jotain murusiakin on - ennenkuin aloittaa ilmaisun! Sama tapahtui myös viimeisellä ukolla eli aloitti kyllä haukun, mutta piti sitten hetken tauon ennenkuin jatkoi ja sitten paukutti loppuun asti.

Tjaa'ah! Noh, en ottanut kuitenkaan enempää, sillä "normaalioloissa" Hilipan ilmaisut on ollut nyt tosi hyvät, joten en tuosta huolestu. Tämä jäänee nyt meidän viimeiseksi hakutreeniksi tälle vuodelle... Ainakin kaksi seuraavaa viikonloppua menee nyt niin, että en pääse treeneihin ja iltaisinkaan ei enää pääse. Kellojen talviaikaan siirtämisen myötä illat pimenevät jo viideltä, joten eipä oikein pääse enää viikolla valoisan aikaan metsään. :o( Ei voi mitään, talvi on tulossa. Mutta jatketaan tästä viimeistään sitten ensi keväänä... Tokko tuota Hilippaa vielä eläkkeelle maltetaan päästää? ;o)

Hakuilun aikana Tarja ja Helena kävivät tekemässä jäljet ja Tarja teki jäljen myös Qiiralle. Keppejä oli kaikkiaan neljä ja pituutta ehken 200 metriä. Jäljen aloitus oli naperolla hieno eli hyvin nappasi jäljen ja lähti heti oikeaan suuntaan. Ekalle kepille tuli hyvin ja heti nappasi suuhunsa! Jatkoi myös hyvin, mutta sitten tuli hukka... Pyöri, ihmetteli ja hohhoili aikansa ja yritti piehtaroida jossain (??) ja tästä nyppäsin ja kielsin! Ei kuitenkaan ottanut itseensä ja löysi lopulta itse jatkon ja seuraavan kapulan. Loppu jälki meni sitten ihan hyvin ja kapulatkin löytyi. Mikähän lie ollut tuossa yhdessä kohdassa, kun niin meni homma hukkaan? Noh, positiivista tuossa naperon hommassa on kuitenkin se, että nyt kapulat on kivoja ja ne otetaan suuhun ja vierasta jälkeä näyttäisi ajavan ihan miellellään! Toivottavasti ennätetään vielä muutama jälki tehdä tälle syksylle! :o)

Välillä kävin sitten kotona syömässä ja suuntasin vielä Qiiran kanssa Pallohallille ottamaan pikaiset tokottelut. Siellä kyllä huomasi, että ihan ei Ipana ole oma itsensä eli meinaa välillä olla omissa maailmoissaan... Syttyy kyllä heti leikkimään lelulla ja on ahne nameille, mutta keskittymiskyky on nyt aikas hakusessa. Jokohan se ihan tosissaan tekee ensimmäistä juoksuaan ja elää nyt hormonaalisesti aika voimakasta aikaa? Voi pientä, niin se aika kuluu ja toinen alkaa pikkuhiljaa aikuistumaan... Fyysisesti siis, sillä henkisesti tuo on varman pikkuinen pentu vielä piiiitkään! :oP

Otettiin kuitenkin hiukan seuraamista ihan makkaralla imuttamalla ja kovasti kehuin topakasta tekemisestä. Otimme myös liikkeestä maahanmenoa siten, että itse vielä pysähdyn ihan reippaasti. Luokse palatessa toistan "maahan"-käskyä ja kyyköttelen pitkään vieressä rauhallisesti silitellen ja samalla kehuen. Samaa teen myös paikkamakuutreenissä eli koetetaan tuosta makoilusta tehdä nyt mukavan rauhallinen tapahtuma. Loppuun muutamia vauhdikkaita luoksetuloja ja sitten leikittiin narupallolla, jota viskeltiin kauas. Kivasti toi minulle, vaikka Rape-velkku haki samaan aikaan omaansa... Olin jo ihan varma, että sinkoaa sinne säätämään, mutta hyvin malttoi mielensä.

Mutta siinäpä ne tämänpäiväiset. Harmittaa ihan oikeasti, että pimeä tulee nykyisin jo niin aikaisin. :o( Pitää katsoa, onnistunko viikolla joku päivä lähtemään töistä hiukan aikaisemmin ja saanko jonkun tekemään vielä Qiipalle jäljen. Mutta käydään nyt kuitenki hallilla tiistaina ja keskiviikkona tokoilemassa jotain pientä ja seurataan tilanteen kehittymistä! :o)