Tänään testattiin Qiipan kanssa, että mitenkäs se potkukelkkailu sujuu. Juu, ei pelkoa eli en raahannut pikkuista perässä kymmentä kilometriä! ;oP Ensin siis käytiin koko porukan kanssa ihan normaali lenkillä tepsuttelemassa. Kotiin palattua sitten laitoin veteraanit sisälle ja kokeiltiin "nuorison" kanssa potkuttelua.

Hippu tietää hyvin, että kun otetaan lyhyeen hihnaan, niin silloin ravataan sivulla sievästi potkurin vasemmalla puolella. Jos taas hihnaa on paljon ja puetaan "huskyt" päälle, niin silloin painellaan edellä ja kiskotaan menemään eli silloin saa ihan luvan kanssa vetää! =o) Qirppu ei potkurista ollut milläskään eli ei ainakaan moinen kulkupeli pelottanut. Ja sievästi osasi pikkukoira äipän vierellä ravata! Oli tosi taitava tyttö! Matkaa ei toki kertynyt kuin reippaat ½ kilometriä, mutta nyt onkin tarkoitus opetella tuo homma niin, että osaa kulkea potkurin matkassa muiden kanssa.

Kokeilen sitten jossain vaiheessa niin, että Hippu menee edellä vetäen ja likka koettaa malttaa olla siinä vierellä. Tarkoituksena siis olisi, että voisin joskus ottaa myös Qiipan potkuttelulenkille isojen tyttöjen mukaan - Vaari on noista hommista jo eläkkeellä - niin, että se ei vedä. Mietin nimittäin, että silloin tällöin potkuttelulenkki ei enää ole tuon kevyen sirpukan kasvulle liian rasitteeksi, kunhan se ei ala vetämään, vaan saa juosta omalla tahdilla. Voi tosin olla aika toivoton yritys saada ipana pysymään muiden takana vetämättä, mutta kokeillaan. ;o)