Suunnattiin Qirpun ja Hipun kanssa hallille, jossa oli tällä kerralla agiporukan 2 tunnin vuoro. Meillä on nyt siis harvinaisen hyvä tilanne noiden hallitreenien kanssa eli pääsemme sisätiloihin treenaamaan huimat kolme kertaa viikossa. Suorastaan luksusta aikaisempiin vuosiin verrattuna, jolloin treenattiin talvet ulkokentällä lumikinosten keskellä. Toki kalliimpaa entiseen verrattuna, mutta kyllä joka euron arvoista. =oD

Qiira pääsi ensin halliin. Mentiin takaosaan rauhassa ottamaan tokoa. Aloitettiin taas pienillä seuraamispätkillä, jotka naksautin aina hyvään paikkaan ja kontaktiin. Nyt täytyy alkaa hiomaan noita käännöksiä kuntoon eli pitää opettaa taapero käyttämään peppuaan. ;o) Otettiin myös seisomisia - nyt ei kertaakaan maahanmenoa - joissa vielä autoin kädellä pysähdyksen ja topakasta seisomisesta sitten palkka. Myös näissä naksautan hyvän pysähdyksen. Lisäksi paikalla istumisia ja nyt pysyi hienosti istumassa eikä kertaakaan yrittänyt painua maahan, kun palasin takaisin. :o)

Uutena sitten otettiin hyppyä! Juu, joku on tuonut hallille myös PK- ja tokohypyt - kivaa! Hypätähän taapero jo osaa, joten siinä ei probleemaa. ;oP Hiukan ihmettelee, että miksi pitää hypätä, kun akka vaan tanottaa paikallaan, joten autoin selkeästi hyppyyn. Hypyn jälkeen napakka "seiso" ja heti naksaus ja palkka. Ja peeveli!! Tuo taapero hoksasi heti, että mitä akka on vailla! Niin vaan seisoa tönötti siellä hypyn takana tolkkuna. Toki vielä meinasi tulla vastaan, kun lähdin siirtymään sivulle, mutta ei kai nyt voi vaatia, että tuosta liikkeestä heti eka treenikerralla tehdään täyden 10 liike? =oD

Lopuksi sitten vielä käytiin leikkimässä agiesteillä. ;oP Muutama hyppy 60 cm:stä niin, että leikkasin voimakkaasti takana - ei ongelmaa. Hienosti lähti hypylle ja malttoi hypätä, vaikka akka painelee mihin sattuu. Uutena hypättiin sitten sujuvasti myös matala muuri ja suht lyhyt pituus. Lisäksi testattiin rengasta, joka oli minikorkeudella. Kerran näytin oikeaa kulkureikää ja sieltähän tuo pomppi! Heh heh! Kerran meni sitten välistä ja kolhi koipiaan tukiketjuun... Sen jälkeen piti hiukan taas auttaa, mutta meni taas ihan hienosti. Jep! Jokos meillä sitten agiliidossa osataan hypyn lisäksi putki, rengas ja pituus? Edelleen keppi- ja kontaktitreenit aloittamatta... *huoh* Mutta kaikkiaan Qiipalle hienot treenit!

Sitten pääsi äippäkoira halliin. Käytiin ekana spurttaamassa agiradalla, kun sitä vartenhan Hilippa oli mukana. Mutta joo... Hyppy taas ihan hukassa... :o( Ei auta lämmittelyt, ei venyttelyt, ei mikään. Hakee hyppyjä ja lopputuloksena aivan karmeita roiskaisuja! Alan olla nyt jo aika vakuuttunut, että jossain on nyt jotain vikaa. Missä, en tiedä, kun ei sitä hierojatkaan löydä?? Täytyy kai tässä miettiä noita juttuja uusiksi Hipun kohdalla... Joka tapauksessa pikkurouva menee ensi kuussa tutkittavaksi ihan ELL:lle. Kuvataan etupää uusiksi ja katellaan, löytyykö mistään mitään vikaa. Jos ei löydy, niin sitten kai se vaan on myönnettävä, että Hippukin on jo pian veteraani-iässä. Niin ne vaan nuo mun koirat vanhenee... Taidamme siis unohtaa ensi kuun agilitykisat kokonaan ja tutkitaan ensin pikkurouva. Ja ehkä myös meidän PK-kisat on sittenkin jo kisattu, sillä en taida enää raaskia hyppyyttää metristä Hilipalla ollenkaan. Ei noi kisaamiset nyt niin tärkeitä ole, että sen takia suottaa koiruutta kiusaa. :o)

Näiden jäähdyttelyn aikana tekemieni pohdintojen jälkeen mentiin vielä Hippusen kanssa ottamaan vähän tokoa hallin takaosaan piiiitkästä aikaa. Tein sellaisen pikatsekin, että missä mallissa meillä olisi tokon AVO-liikkeet. ;o) Toki paikkamakuuta ja noutoa en ottanut, kun ei ollut minkäänlaista noutokapulaa mukana.

Kovasti oli pikkurouva innoissaan. Seuraamisella aloitettiin ja juu, seuraahan se ihan hyvällä kontaktilla, mutta hiukka liian edessä. Maahanmenossa ei ongelmia eli se onnistuu kyllä - myös se takana käyminen. Seisomisessa stoppaa, mutta ongelma, että meinaa kääntyä mukaan, kun menen taakse. Luoksetulon pysäytystä ei ole ikinä otettu, nyt käsiliike ja "oota"-käsky ja sinne stoppas eli aika helposti onnistunee loppuun hiominen. Kaukoissa tekee istu-maahan hyvällä tekniikalla noin parin metrin päästä - treenattu about kaksi kertaa - joten siinä vaan matkaa kasvattamaan. Hyppy ok eli osaa käskystä istua esteen taakse ja tulee kutsusta takaisin. Ja periaatteessahan Hippu osaa myös noutaa tai osasi ainakin viime kesänä, kun kilon kalikkaa nouti! Luoksetuloissahan Hipun eteenistuminen on ollut aina hiukan vino, joten kokeilin nyt noi eteentulot suoraan sivulle. Saattas mennä noin ihan hyvin ja jos ei kerran PK-puolella enää kisata, niin?? :o) Jotta noin...

Hmm... Tätä täytyy nyt pohtia ja laittaa juttuja järjestykseen. Hippu rrrrakastaa agiliitoa, mutta se ei ole kunnossa. Tutkitaan, missä mättää ja mikä mättää. Löytyykö ihan oikea syy ja onko se vaan itselle myönnettävä, että sen on aika päästä eläkkeelle ko. lajista. Mutta jos "hurruutettaan hupia" matalilla hypyillä, niin Hippu saa tehdä sitä, mistä se ihan oikeasti pitää... ;o) Niin ja jatketaanko hakuilua ja etsitään omaksi riemuksi ukkoja metsästä - kun niiltä saa hurjan hyvää kisuherkkua - ja jätetään kisaaminen. Me kuitenkin saavutettiin hausta jo paljon enemmän kuin alunperin suunnittelin. Ja noiden tilalle aletaan tokoilemaan ja viimeinkin kistaan myös siellä AVO-luokassa... Tjaa'ah! Elämä on ja aika kuluu, ehkä se vaan on myönnettävä, että aika aikaa kutakin! :o)