Aamusta sitten mentiin Hipun ja Topo-vaarin kanssa ELL:lle ja parisen tuntiahan siellä saatiin aikaa vierähtämään. Ensin syyniin pääsi Topo. Papalta otettiin vain veriarvot ja pikainen tsekkaus muutenkin, kun parin kuukauden kuluttua vietetään kuitenkin jo Paapan 14 v synttäreitä. Katsottiin siis, että löytyykö mitään hälyyttävää. Juu'uh, onhan siinä noita patteja ja "röllyköitä" vähän joka puolella, mutta kun mitään sen suurempia vaivoja ei ole, niin suottaa lähdetään niistä vielä mitään näytteitä ottamaan. Ja verikoetulosten perusteella aika tervettä elämää on tainnut meidän pappa viettää, kun ELL Nina sanoi, ettei ole koskaan nähnyt näin hyviä maksa-arvoja tämän ikäisellä koiralla! Muutenkin lähes kaikki arvot olivat aivan viitearvojen sisällä, mutta toinen munuaisarvoista oli hiukkasen koholla. Siinäkään ei vielä mitään katastrofaalista, mutta suunnittelemme hiukan papan ruokavaliota uusiksi, ettei ainakaan sillä rassata vanhoja munuaisia liikaa. :o) Hampaat vaarilla on loistavassa kunnossa, niillä sopii kyllä ruokaa popsia. Silmissä on erittäin selkeä vanhuuskaihi ilman spesialistinkin tuomiota. :o/ Nina sanoi, että ovat kyllä jo niin hopeanharmaat silmät, että tot.näk. tuo vaikuttaa jo hieman sen näkökykyyn. Tuon nyt olen kyllä huomannut itsekin, että harmaathan ne on. Silmiin saatiin myös tipat, kun luomissa on näppyjä, joista osa oli taas isontunut sen verran, että ärsyttää silmää. Mutta kaikkineen Topo-vaari on vielä ikäisekseen loistavassa kunnossa ja tuolla menolla jatkaa laumamme "kunkkuna" vielä monta monituista vuotta! =oD

Sitten Hilipan vuoro. Hipusta otettiin siis röngtenkuvia useampi eli etsittiin mahdollista syytä hyppyongelmiin. Halusin siis ihan ekana sulkea pois luustoperäiset ongelmat. Kuvattiin molemmat etutassut, molemmat kyynärät ja olkapäät sekä kaularanka. Hiukkasen piti pikkurouvan kanssa "taistella" asennon löytämiseksi, kun otettiin kuvat ilman rauhoitusta. Pikku pungerrusten jälkeen saatiin sitten oikein nätit kuvat. Olkapäät ja kyynärät olivat edelleen ihan siistit eli ei silmäänpistäviä muutoksia, samoin kaularangassa ei näkynyt mitään ihmeellistä. Tassut näytti myös ihan siisteiltä, mutta oikeassa ranteessa nivelen kupeessa näkyi pienoinen irtopala. :o/ Se ei välttämättä siellä mitään vaivaa ja Hippuhan ei varsinaisesti onnu. Hiukan jäykäksi sen etuliike on tosin mennyt ja joskus olen ollut katsovinani, että se ei liiku ihan puhtaasti juuri tuolla oikealla etujalalla. Mutta jos ajatellaan, että silloin viime kesänä koiruus poti erittäin pahan anaalirauhastulehduksen oireilematta sitä mitenkään, niin sillä ilmeisesti on aika korkea kipukynnys.

Joka tapauksessa jutskattiin Ninan kanssa tuosta Hipun tilanteesta ja kyllä hän hiukan suositteli, että pikkurouvan kohdalla voisi oikeasti jo ajatella agieläkettä. Hän aikoi lähettää kaikki kuvat vielä erikseen ortopediaan erikoistuneelle ELL:lle katsottavaksi, että huomaako hän niissä mitään erikoisempaa. Ihan 100%:n siisteiksi noita etujalkojen kuvia Nina ei siis "uskaltanut" sanoa. Noh, nyt odottelemme tuota spesialistin lausuntoa ensi viikon alkuun ja katsotaan sitten jatkoa. Jos hänen mielestä noissa Hilipan luissa ei ole mitään ongelmaa estämässä sen harrastuksen jatkumista vielä tämän vuoden, niin sitten mennään jälleen kerran hierojalle ja kokeillaan hyppyjä uudelleen tauon jälkeen. Jos ei onnaa, niin sitten se on myönnettävä, että "vika" on tuolla sessukalla pallokorvien välissä... :o)

Hyvää Ystävänpäivää kaikille tutuille ja tuntemattomille! @-->---