Hallille siis tyttöjen kanssa tokottelemaan ja tällä kerralla äippäkoira pääsi aloittamaan. Yllättäen nyt olikin yleisellä vuorolla suht rauhallista ja Hilippa pelasi ihan hienosti ilman isompia paineita. Aloitettiin lyhyellä seuraamisella ja sitten hiottiin liikkeestä seisomista. Muutaman kerran yritti kääntyä, kun menin taakse. Tästä hiukan murahdin, laitoin uudelleen suoraan seisomaan, kävin pois ja taas siirryin taakse. Heti, kun pysyi hyvin niin kauan, että olin takaisin sivulla, sai ison palkan. Edelleen siis tökkii, mutta parempaan suuntaan menossa. Sitten luoksetulon pysäytyksiä. Nyt tein niin, että annoin pelkän käsimerkin ja pysähdyksen jälkeen lensi heti palkka. Eka liukui ja liukui, mutta kun hoksasi lelun tulon, niin seuraavat pysäykset oli jo paljon napakampia. Tuolla jatketaan! Lisäksi oli hauska huomata, että ei pahemmin ennakoi vauhtia eli tulee ihan reippaasti "tule"-käskyllä. Perään sitten muutamia suoria vauhdikkaita luoksetuloja "tänne"-käskyllä.

Noudossa on nyt loppuasento paaaljon parempi eli tuo jo lähes suoraan sivulle. Pikkasen meinaa vielä jäädä vajaaksi, mutta parantunut on tuokin. Ja edelleen lähtö tökkii eli joutuu sanomaan toisen käskyn ennenkuin lähtee noutamaan. Niin ja palautusvauhti saisi olla huomattavasti parempi. *huoh* Tuohon täytyy nyt keksiä jotain. Hyppy on pop! Meinaa possu varastaa siihen eli joudun olemaan aika tiukkana. Lähtee hyppäämään hyvin ja istuu heti. Hiukan meinaa varastaa myös takaisin päin hyppyä, mutta sivulle tulee ihan kivasti. Tuossa ei juurikaan treenattavaa, kunhan muistuttelee välillä. Kakeissa nyt hyvä suoritus viiden askeleen päästä ja seitsemän askeleen päästä nousut taas toisella käskyllä... *huoh* Juu, ei auta muu kuin jankata ja jankata noita.

Sitten Qoposen vuoro. *huoh* Pikkasen on likalla keskittymiskyky tällä hetkellä hukassa. Perusasentojen ottaminenkin on niiiin nihkeää... Mikähän riivannee tillukkaa? 1 v murkkuikäkö??  Noh, löytyi kuitenkin myös se touhuvaihe ja saatiin ihan hienoa ja kestävää seuraamista hyvällä kontaktilla. Jotenkin vaan naperolla yht'äkkiä napsahti. :o) Lisäksi otettiin maahanmenoa ja myös se pelasi nyt hienosti. Meni hyvin maahan heti käskystä. Sivulle palatessa vaan joutuu kovasti vahvistamaan maassa pysymistä eli herkästi kimpoaa ylös. Ja kovistella tuosta ei voi, koska sen jälkeen neiti EI mene maahan... Ei siis mene mitenkään "lukkoon" tai ala mielistelemään, vaan napittaa vaan silmiin ilmeellä "Mee kuule vaan ihan ite makaamaan kylmään maahan, jos sitä kerran NIIN kovasti haluat!" Jep, pitää siis huijata kakara tekemään oikein! ;oP

Pitkästä aikaa otettiin myös hyppyä ja myös Qiiralle se on erittäin mieluisa liike. Hyppii takuulla mennen tullen ja palatessa, jos en ole tarkkana ja pidä koko ajan näpissä. Myös Qiira hyppää hyvin ja pysähtyy käskystä ja nyt malttaa jopa liikkumatta odottaa, että siirryn sivulle. Olen vielä palkannut suoraan tuosta seisomisesta eli en ole ottanut perusasentoa loppuun. Täytynee sitäkin pikkuhiljaa kokeilla, sillä epäilen kyllä, että ei taida tuosta hoksata perusasentoa, kun se muutenkin on taas hiukan hukassa. Loppuun sitten paikkamakuu. Laiton makaamaan ja siirryin pois. Kohta viereen tuli Navis Salmen käskyttämänä ja toiselle puolelle Neppu. Tämän aikana pyöri kyllä pää kuin pöllöllä, mutta pysyi!! Sitten, kun tilanne "rauhoittui", makasi ihan rentona ja kävin palkkaamassa parikin kertaa. Nyt saatiin kaikin puolin onnistunut harjoitus eli ei kertaakaan noussut luvatta! Hyvä Qirppu!!

Tässä vaiheessa hallin toisessa päässä agia treenaavat alkoivat keräilemään esteitä pois, joten äkkiä sinne ja puomia ottamaan. Ensin muutama pujottelu, jotka alkavat väliin sujumaan jo oikein mallikkaasti. ;oP Mutta se puomi... Juu, ei mene, ei kirveelläkään! Koetettiin houkutella, mutta ei. Jumii heti paikalleen ja ei vaan mene. *huoh* Siis puomi osiin ja maahan ja sitten juostiin maassa olevia osia pitkin edestakaisin useita kertoja. Tämä meni ihan ok. Seuraavaksi vaikeutta pykälä lisää ja kasattiin puomi kahden hallilta löytyneen jakkaran päälle, jolloin korkeutta oli vajaa 50 cm. Ja jumii! Heti, kun osat nousi maasta ylemmäs, niin ei halua mennä. Nostin pari kertaa puomille ja siitä meni sitten hyvin loppuun. Muutamien toistojen jälkeen sitten juostiin tuo jo ihan hienosti eli meni ilman mitään "tökkimisiä". Joo, kaivetaan sitten verta nenästä ja puomi oikeaan korkeuteen omille jaloilleen. Ja siihen tyssäsi taas! *huoh* Namilla houkuttelu sai vaan aikaiseksi sen, että Qiira alkoi katselemaan maisemia ja seisoo paikallaan nousevalla osuudella. Juu, sanoin apuna olleelle Mallalle, että nyt loppui houkuttelu ja tämä puomi muuten mennään. Itse otin siis reippaasti pannasta ja Malla tuuppasi yhtä reippaasti pyllystä. =o) Ensin löi jarruja päälle, mutta sitten totesi, että nyt taitaapi olla ihan pakko ja lähti menemään. Hiukka yritti edelleen epäröidä menoa, mutta pikku tuuppaus pepusta ja johan paineli. Tätä tehtiin niin kauan, että meni esteen itsenäisesti ilman tuuppimisia. *huoh* Jep, katsotaan nyt sitten, miten seuraavalla treenikerralla viikon päästä käy. Joko sujuu vanhaan malliin vai tuupitaanko taas! =oD On se vaan ihme epeli....