Kesäkausi on nyt tavallaan korkattu! Käytiin Hipun ja Qiiran kanssa tänään vuoden ensimmäisellä pyörälenkillä. :o) Toki täällä on tiet ollut jo sulana, mutta nyt alkaa myös tienpenkat vapautua sen verran, että reunalle jää sopiva tila koirien ravata pehmeällä hiekalla poissa kovalta asfaltilta. Hienosti Hippu sinne hakeutuukin ja näyttää kakara ottavan äippäkoirasta mallia... ;oP Hippu nauttii, kun saa painaa nopealla ravilla itse määräämässään tahdissa fillarin edellä. Annankin sen mennä sitä vauhtia kuin itse haluaa ja yllättävän lujaa se vaan ravaa. Qiira meinaa vielä pomppia laukalle, mutta eiköhän se oikea rytmi pian sillekin löydy.

Samalla jouduttuun sitten yhdensortin luonnetestiin. :o) Pari lennostoa - oisko ollut Lapin ja Karjalan - lentelee nyt hävittäjillään näillä seuduilla ja oikein lehdessä varoiteltiin, että saattavat mennä hyvinkin matalalla noin 100 metrin lentokorkeudessa. No, satuttiin juuri tuohon lentokentän kohdille, kun neljä konetta teki ikäänkuin "hyökkäyksen" kentälle ja tulivat todella matalalta kentän yli! Jylinä oli melkoinen ja lentokorkeus tuskin oli sitä sataakaan metriä. *hui* Mitäs likat? Hiukka painuivat kyyrympään kovimman jylinän kohdalla ja katselivat sitten uteliaana koneiden perään, että mitäs nuo oli? ;o) Hienot likat!

Mutta sitten ne pikkutreenit Hilipan kanssa kotipihassa. Varsinaista seuruuta en ottanut, kun piha on pahinmoilleen sohjoinen eli oma kävely on tooosi hankalaa. Otettiin pari liikkeestä seisomista ja ne meni kyllä hyvin. Vahvistin taas seisomista hiimailemalla ympäriinsä ja kävin välillä palkkaamassa, kun tomerana pysyi paikallaan. Sitten ohjelmaan kaket. Ekaan istumiseen tarvittiin taas useampi käsky ja kävin palkkaamassa, kun nousi. Uusintana sitten saatiin koko liike onnistumaan tosi hyvin täydellä matkalla! Eli nousi oikein täpäkästi heti ensimmäisillä käskyillä! Hienoa. Vielä pari toistoa lyhyellä matkalla, jotta saatiin nousut onnistumaan ensimmäisellä ja näistä tosi isot kehut.

Loppuun vielä noutoa ja nyt oli kyllä vauhtia molempiin suuntiin ihan mukavasti. Toki palautus on lähtöön verrattuna hitaampi, mutta nyt tuli laukalla. Hiukkasen vinkkaan käsillä palautusta eteen ja tuo sujuu kyllä paljon paremmin kuin yritys saada palauttamaan sivulle. Menköön nyt sitten näin. Noutamaan lähti nyt siis vauhdilla ja kerran jopa varasti kalikalle. *huoh* On se vaan tuokin kumma, kun välillä varastetaan ja välillä sitten takamus ankkuroituu maahan ja hyvä ettei tarvitse pukata liikkeelle... =o) Noh Hilippa on Hilippa! Kuistilla otin sitten vielä pelkkiä kapulan nostoja ja eteen luovutuksia naksun kanssa. Juu'uh! Nouseehan ne nätisti, kun on nakkia pikkurouvalle tiedossa!

Tuota jäin vaan pähkäämään, että mitenkäs se nykyään menee... Vieläkö kokeessa pitäisi suorittaa kaikki eteentulemiset - luoksetulot ja noudot - samalla tavoin? Eli pitäisikö kaikissa joko ensin istua eteen tai tulla sitten kaikissa suoraan sivulle? Silloin muinoin, kun Inkan kanssa kisailtiin, piti kaikki tehdä samalla "kaavalla" ja se taidettiin ihan säännöissä sanoa. Silloinhan luoksetulopaikka kerrottiin tuomarille ennen liikettä, mutta enäähän sitä ei tarvitse kertoa. Miten menenee nyt, kun täytyy häpeäkseni myöntää, etten ole niin tarkkaan viimeisinpiin sääntöihin perehtynyt...? *nolo* Hilippahan nyt siis palauttaa noutokapulan eteen, mutta luoksetulossa ja hypyssä tulee suoraan sivulle. Menetetäänkö me tuon takia niitä vähäisiäkin pisteitä, joita voidaan saada? Jos joku asian tietävä tätä lukee, niin saa vinkata tumpelolle vastauksen, kun en jaksaisi googlettaa tai penkoa kennelliiton sivuilta sääntöjä...! :oP