Nyt on sitten talvikausi "virallisesti" ohi eli tänään oli kevään viimeiset agiliidon hallitreenit. Ylihuomenna esteet sitten roudataan takaisin Paavolaan ja aloitetaan ulkotreenikausi. Lokakuussa sitten varmaan palaillaan takaisin Pallohallille, mikäli se on edelleen ensi talvena käytössä.

Olin tänään treenaamassa vain Qiiran kanssa, kun Kami oli Etelä-Suomessa lomailemassa. Qiiralla on siis juoksu, joten ainoa treeneissä ollut uros - Vili-sheltti - meni ensin ja sitten vasta Qiippa pääsi halliin. Ennen ratapätkää otin puomin ja niinhän se pikkuneiti taas stoppasi viimekertaisen keinutreenin jälkeen, eikä meinannut mennä koko puomille. Otin sitten kunnolla pannasta kiinni ja vein ihan reippaasti esteelle ja näin mentiin kerta. Tämän jälkeen puomissa ei taas ollut mitään outoa ja meni mielellään. Mutta on se vaan tuo keinu inhottava, kun aina sen jälkeen pitää puomiakin arpoa... *huoh* No, onneksi tässä on koko kesä aikaa tehdä noista esteistä mukavia. Ratapätkässä ei otettu mitään vääntöjä tällä kerralla, vaan aika suoralinjaista menoa.

1514261.jpg

Eka kerralla hujahti kepeille minne sattuu, mutta sitten toistoissa aloitti joka kerta kepit oikein. Hypyllä 8 meinasi sujahtaa seläntakaa väärälle puolelle, kun en malttanut odottaa kunnolla koiraa ulos putkesta ja käänsin liikaa selkää. Ja hypylle 9 piti viedä kunnolla eli akka meinasi lähteä oikomaan A:lle ja Qiira lähti sitten mukaan. Putkella 12 meinasi hiukan tökkiä, kun siinä jäin sisäkurviin kääntämään ja sitten kartturin liike oli koiran kannalta hullunkurinen. Siitäkin selvittiin reippaammalla ohjauksella.

Mutta kaikkiaan Qoponen oli oikein reipas. Lähdöt otettiin taas niin, että Salme piti pannasta kiinni. Jospa se noin oppisi istumaan kiltisti lähdössä. Koko treenissä tipahti vain yksi rima ja sekin hypyllä 6, kun siinä tuli aika voimakas takaleikkaus. Muuten taas ihan kauniita, korkeita ja lennokkaita hyppyjä. Hieno likka!

Ai niin: Hauskaa Vappua kaikille!