Käytiin illalla tekemässä Tiinan kanssa alkavan kesän ensimmäiset jäljet Qiiralle ja Nepulle. :o) Hurautettiin tuohon muutaman kilometrin päähän Paltsikan kankaalle. Minä kävin tallaamassa Nepulle aika pitkän jäljen kuudella kapulalla - oisko ollut jotain 400 metriä - ja Tiina teki Qiiralle lyhyemmän noin 200 metrisen jäljen, jossa oli neljä kepukkaa. Myöskään Qoposen jäljellä ei ollut makkaroita tai mitään nameja vain pelkät kapulat.

Qiiran jälki vanheni reippaan ½ tuntia. Ennen jäljelle menoa etsittiin muutaman kerran "jälkikeppi" auton luona ja naksautin heti, kun koski keppiin. Ajattelin siis kokeilla naksumerkkausta myös noihin keppeihin. ;o) Jälki sitten "nostettiin" pieneltä janalta ja hyvin lähti oikeaan suuntaan. Muutenkin ihan hienosti pikkuinen meni jäljen pitkän talvitauon jälkeen. Väliin mallikkaasti ihan suoraan sen päällä, väliin hiukka sivussa. Kapuloilla jarrutin menoa ja naksautin heti, kun nuuski keppiä. Kolmannen otti ihan suuhunsa. Viimeinen kapula oli ihan hakkuuaukon reunassa ja tässä Qiiralle tuli aivan ajatuskatko. Pysähtyi pällistelemään aukolle ja ilmeisesti tuuli siinä pyöräytti myös kapulan hajun eli sitä ei itse löytänyt ennenkuin näytin. Pari hukkaa tuli matkalla eli pyöri hiukan ja näissä pikkasen jelpin jatkamaan matkaa oikeaan suuntaan. Mutta kokonaisuutena aika jees ottaen huomioon pitkän tauon ja tärppipäivillään olevan juoksun! ;o) Seuraavan jäljen annamme sitten vanheta vielä pidempään ja ennen sitä koetetaan ottaa muutama ihan pelkkä keppitreeni nurmella.

Lisäksi täytyy mainita, että Nepun jälki meni minun mielestä aika hienosti! Vitoskeppi jäi metsään eli sen meni vauhdilla ohi, mutta muut merkkasi hyvin. Kyllä se alkaa olla kisavalmis... *vih vih* =oD