Ihan pika-pikaa Paavolaan ottamaan Hippuselle tokotreenit. Pika-pikaa siksi, kun illalle oli muutakin ohjelmaa ja huominen ilta menee Oulussa. Tällä kerralla laitoin Hipulle pitkästä aikaa metallikaulaimen ja siihen tapsin. Ja kappas! Jotenkin pikkurouvan asenne oli ihan erilainen eli se oli selkeesti lähdössä ihan aikuisten oikeesti "töihin".! :o)

Homma aloitettiin tutusti paikkamakuulla ja nyt oli makoillu rauhassa ilman "kirputteluja". Samalla otettiin myös treeniä niin, että jokainen vuoronperään käskytti koiraa maahan ja sitten taas ylös. Tässä ylösnousussa Hilippa tarvitsi toisen käskyn, kun jäi toljottamaan vieressä noussutta Urhoa ja eka käsky meni ihan harakoille. Sit seuraamista tapsin kanssa, jolla annoin ihan pienen nyppäsyn, jos meinasi hortoilla. Tämä herättää Hippua hyvin, eikä se ota ollenkaan nokkiinsa, vaan aktivoituu oikein kunnolla. Näin saatiin oikein kauniita juoksupätkiäkin eli nyt ei ollut mitään tietoa loittonemisesta. Muutoinkin seuraaminen oli oikein mukavaa.

Seuraavana sitten muutama liikkeestä maahan ja seisomaan ja nämä meni ihan ok. Nyt seisomisesta stoppasin käden sijaan tapsilla eli annoin avun, jotta ei teputtelisi ollenkaan. Kerran luoksetulo stopilla ja siitä sitten loppuun asti. Edelleen perusasento jää vajaaksi, mutta jatkamme koko viikon ruokakuppitreeniä. ;oP Kakeissa jälleen napakoita nousuja heti ekalla, mutta muutaman kerran meinasi ryömiä maahan mennessään. *rontti* Näistä tuima "mrrr" ja uusiksi, että pääsin palkkaamaan oikeasta. Ihan loppuun sitten pari hyppyä ja ne oli ihan hyvät. Noutoa en ottanut, sillä nyt nostellaan vaan kodinhoitohuoneessa kapulaa. :o)

Kotipihassa otin sitten Qirpulle pikkasen treeniä ilman häiriötä - mitä nyt setäni pyörähti paikalla lapparipoika Allun kanssa. Lähinnä siis touhuja ilman namia ja yllättävän hienosti piipero pelasi, kun ei tarvinnut muiden tekemisiä katsella. ;o) Ihan yleistä touhuilua eli seuraamista pikkupätkinä, maahan menoja ja seisomista sekä paikallaan istumista eli palasin palkkaamaan, kun olin käynyt kauempana.

Luoksetulossa tein sitten hyvän huomion. Olen opettanut - tai siis yrittänyt opettaa - Q:lle luoksetuloa eteen. Ok, se tulee siihen, jos autan kädellä, mutta muuten menee väkisin vinoon ja pyrkii sivulle, vaikka ei sitä sinne ole edes otettu. Kokeilin sitten, että miten pielessä se sen asento oikein on, jos en auta ollenkaan, vaan otan kokeenomaisesti. Asento täydellinen - suoraan sivulle!! Eli tuli tuhatta ja sataa ja kiepsahti niin nätisti kauniiseen perusasentoon! =o) Jep, meidän luoksetulo on sitten suoraan sivulle. Sitä en vaan ymmärrä, että MIKSI minä en osaa opettaa koiralle suoraa eteenistumista?? Tuntuu, että mulla on kaikki ollu aina enempi ja vähempi vinoja. No, nyt se on sit Qiiralla näin... Mitä tuota yrittämään, kun pikkulikalle on niin luotevaa kiepsahtaa vauhdilla viereen. :o)