Käytiin Paavolassa pikaisesti tokoilemassa pikkulikan kanssa. Otettiin ihan lyhkäiset treenit tällä kerralla ja leikittiin paljon pallolelun kanssa. Alkuun seuraamisia rauhallisella tempolla ja panostettiin kontaktiin. Lisäksi otin ihan pelkkää perusasentoa niin, että sanottuani "seuraa", en liikkunutkaan mihinkään. Alkuun pikkukoiran peppu pomppasi heti ylös käskyn jälkeen, mutta nopsaan hoksasi, että tarjosi vain pelkkää kontaktia käskyn saatuaan. Tästä sitten väliin suoraan namipalkkaa ja väliin pienen tauon kuluttua rauhallisesti liikkelle ja näin saatiin hienoja liikkeelle lähtöjä ilman, että kontakti tipahti hetkeksikään. Nämä näyttäisi hyviltä harjoituksilta pikkuiselle! Seuraavaksi kerran iloinen luoksetulo ja muutama maahanmeno, joihin on nyt koko ajan tullut lisää nopeutta. Lisäksi nyt näyttää, että tässäkin alkaa pelkkä "ma" käsky riittää pidemmän "maahan" sijaan. Lopuksi pari hyppyä ja nyt meinasi taas teputella liikaa, kun siirryin viereen. Täytyypäs kotona irrotella PK-hypystä lautoja ja madalta sitä, niin voidaan kotona ottaa muutamia toistoja myös hypystä.

Kotipihassa sitten vielä muutaman kerran A-estettä ja puomia. Kontakteilla hidastaa hienosti ja tulee alas asti, mutta väkisin meinaa stoppi liukua maahan asti pois kontaktilta... *huoh* Kokeilin sitten puomilla "seiso" käskyn sijaa nopeaa "sto" käskyä ja lienekkö sitten kuulostanut jotenkin ipanasta samalta kuin nopea "ma" ja läpsähti kontaktille maahan! Kokeilin uudelleen nyt ihan reilulla "ma"-käskyllä ja juu, menee hyvin kontaktille maahan. =o) Nyt täytyy kyllä funtsia.. Otanko stoppi käskyksi tuon "ma" vai "sto" eli kärsiikö tokon maahanmeno tuosta vai ei?? Toisaalta en usko, kun kuitenkin tilanne on niin eri. Lisäksi mietin, että jos vapautan ipanan HETI maahanmenon jälkeen "tule"-käskyllä pois kontaktilta ja annan sitten namipalkan, niin teenkö siinä hallaa kontaktien opettamiselle? Haluaisin siitä pysähdyksestä kuitenkin niin mukavan koiralle, ettei siitä tulisi mikään väkipakolla pysähdys, jota sitten aletaan roiskimaan, ettei tarttis pysähtyä. Jos tuos nopea stoppi olisi mieluisampi ja siitä saisi palkan, eikä sinne kontaktille siis tarttis jäädä tanottamaan ja keräämään painetta... *huoh* 

Oi, kontaktigurut!! Kertokaa nyt viisaampina vinkkiä!!! Ipana on siis tähän asti aina pysäytetty kontaktille ja se on saanut namin siinä minulta kädestä. Olen myös pari kertaa kokeillut sitä, että laitan namin maahan kontaktin eteen ja tämän lisäksi antanut toisen namin myös kädestä. Tuota namin maahan laittamista en vaan pidä tuolla ahmatilla oikein toimivana, koska JOS namia ei selkeästi sieltä heti löydy, niin kakara alkaa etsimään sitä ja tämän jälkeen homma menee ihan häneksi. Lisäksi haluaisin kontaktit sellaisiksi, että voin olla niiden aikana kaukana koirasta eli ei tarttis mennä siihen viereen stoppailemaan ja sitten saikkaroidessa survoa/työntää vahingossa koira kontaktin sivuun.... Arg!! On tämä vaikiaa, mutta siinä kai se agiliidon viehätys juuri onkin!