Aamulla aikaisin kohden Joensuun tokokoetta. Matkalla poimittiin kyytiin matkaseuraksi Teija ja Silla-sakemanni, jotka myös osallistuivat ALO-luokkaan. Olikin mukavampi ajella 2½ tuntia, kun oli juttuseuraa, joten matka hurahtikin suorastaan siivillä. Paikalla oltiinkin sitten niin hyvissä ajoin, ettei edes järjestäjiä vielä näkynyt. :oP Siinä odotellessa olikin sitten vielä hyvä ulkoiluttaa koirat jokirannassa kävellen.

Tuomarina kokeessa oli Tommi Varis, joka tuntui muutamassa kohden olevan aika tiukka ja sitten toisissa melko löysä. Alokasluokassa oli niin paljon koiria, että paikkamakuu otettiin kahdessa ryhmässä. Qoponen pääsi toisen ryhmän ensimmäiseksi koiraksi ja makoili siis reunassa. Alla pisteet liikkeittäin:

Luoksepäästävyys 10: Malttoi istua nätisti paikallaan. :o)
Paikka makuu 9: Ekalla käskyllä maahan, hyvin makoili ja ekalla ylös. Piste lähti siitä, että mie en ennättänyt nopean liikkurin matkaan ja otin vasta Qiiraa perusasentoon, kun ois pitäny jo käskeä se maahan... :o/ Muuten makasi onneksi oikein rauhassa, vaikka parin koiran päässä ollut pk collie haukkui koko ajan ja ihan toisessa reunassa ollut kultsu lähti liikkeelle. Ja onneksi ei oltu eka ryhmässä, kun siinä kolme koiraa lähti hiippailemaan.
Seuraaminen hihnassa 9: Pikkasen muutamassa kohden väljyyttä, mutta pääsääntöisesti oikein nättiä.
Seuraaminen vapaana 7: Tämä oli AIVAN järkkyä... Itse en olis kyllä antanut koko liikkeestä kuin nollan. :o( Qoposella meni jotenkin aivan ajatukset sekaisin ja se alkoi selkeästi ennakoimaan jättäviä liikkeitä. Ja kun niitä ei tullut, niin meni ihan pihalle ja hiimaili väliin pahasti perässä. Harmittavaa, kun toinen osaa ihan oikeasti seurata myös kauniisti... *huoh* Mutta eihän nämä ole koneita ja nyt sattui tällainen kerta.
Liikkeestä maahanmeno 9: Meni ekalla käskyllä, mutta ois saanu olla pikkasen nopeempi.
Luoksetulo 9½: Tuli nätisti suoraan sivulle hyvään asentoon. Oisko sitten halunnut vielä lisää vauhtia tuon ½-pisteen verran?
Liikkeestä seisominen 7½: Ihan pientä teputtelua käskyn jälkeen ja perusasento jäi lopusta uupumaan... Tarkemmin ajateltuna, taisin itse antaa kokonaan väärän käskyn.
Estehyppy 8: Ennakoi hyppyä nostamalla pepun ilmaan liikkurin käskystä. ;o)
Kokonaisvaikutus 8½: En muista kommentteja, mutta taisi mainita, että koira on kuitenkin sen oloinen, että kunhan varmuutta tulee iän myötä, niin sitä säpäkkyyttäkin varmaan löytyy lisää. :oP 
Yhteensä 169 pistettä, 1-tulos ja sijoitus 7./14

Jep, toinen 1-tuloshan sieltä kuitenkin napsahti. =o) Vapaana seuraamisen "nuupahdus" harmittaa eli pikkukoiralla meni hiukan pakka sekaisin tuossa kohden, eikä jättävienkään liikkeiden seuraamisessa ollut sitä "oikeaa" Qiiraa. En tiedä, vaikuttiko sitten vielä se, että kyseessä oli ihan ensimmäinen "kisareissu" kakaran kanssa eli oltiin puuhastelemassa ihan vieraassa paikassa, jonne ensin matkattiin 2½ tuntia. Mutta jälleen pieni osoitti, että muut liikkeet alkaa olla ihan ok kuosissa, mutta nyt panostetaan tuohon seuraamiseen. Siihen pitää saada kestävyyttä lisää eli kyllähän se edelleen näkyy, että treenatessa tulee paljon palkkanamia ja kun kokeessa ei sitä saa, niin menee hämilleen ja alkaa pohtimaan, että mikä tässä menee pieleen.

Nyt pidetään reilusti ensi viikko kokonaan taukoa tokosta ja hiotaan sitten tuota seuraamista. Seuraavaan kokeeseen - kotikoe - mennään elokuussa ja sieltä koetetaan saada se viimeinen ykköstulos... ;oP Sitten meille jää talvi aikaa treenailla AVO-luokan liikkeet kuntoon.