Kainuun Kennelpiiri järjestää joka kesä muutaman lapsille ja nuorille tarkoitetun koiraleirin. Jotta leiriläisillä olisi muutakin ohjelmaa kuin agiliitely ja Junior Handler -treenailu, niin palveluskoirayhdistystämme oli pyydetty paikalle esittelemään eri PK-lajeja. Me oltiin sitten tyttöjen kanssa mukana ja lähinnä Hippu pääsi näyttämään haukkuvan hakukoiran toimintaa. Rommi-laku oli sitten puolestaan näyttämässä rullakoiran hommia. Heh, harvemmin on ollut noin hyvin tallattua hakualuetta treeneissä, kun 30 lasta sinkoili innoissaan metsässä sotkemassa aluetta. =o) Ja häiriötäkin löytyi ihan kiitettävästi.

Hippu aloitti ja otin sille kolme ukkoa, joista kaksi etukulmissa ja yksi sitten ihan takana oikeassa kulmassa. Kaikki piilot oli nyt ihan avopiiloja ja hyvin näki - tai siis kuuli - että nyt on treenattu enimmäkseen umppareita. Hipun haukku oli hiukan pätkivää ja tämä johtui kyllä siitä, että koira hääräsi hirmuisesti maalimiehellä. Ei siis malttanut pysyä paikallaan, vaan vaihteli innoissaan paikkaa. Umpparilla se pysyy paikallaan ja pystyy näin haukkumaan paremmin, kun ei tartte muuta hössätä. ;o) Eka ukko vasemmalta kiven takaa nousi suoraan. Toiselle ukolle oikealle meinasi lähteä ennakoimaan takakulman ukkoa, mutta kutsuin pois, jotta saatiin ensin etukulman ukko ylös ja sieltähän se sitten nousi. Sitten kokeilin kuitenkin laittaa vasemmalle tyhjälle, vaikka olikin jo bongannut oikean takakulman ukon. Yllättäen lähtikin hyvälle pistolle vasemmalle ja tarkisti sieltä alueen, josta kutsuin takaisin ja lähetin vauhdista oikealle. Siellä sitten ihan reipas haukku ukolle. Eli ihan kivsti Hippu toimi, vaikka suht äänekästä yleisöä olikin mukana. :o)

Qiira pääsi myös juoksemaan. Sille otin ihan helpon treenin eli sai vaan juosta maalimiehien luo namia hakemaan. Qiiralle otettiin sitten "maalimiehiksi" lapsia ja innokkaita olisi kyllä piisannut. Kun kysyi neljää vapaaehtoista, niin 30 kättä oli ylhäällä. No, pakkohan se oli valita ja tehtiin sitten niin, että joka "piilolla" oli kaksi mukulaa. Lapset meni kuitenkin valmiiksi metsään neuvotuille paikoille. ;o) Qiira oli aivan intopiukeana, kun näki lapset. Ekalla lähetyksellä kävi sitten heittämässä "riemukiekat" ympäri metsää, josta en sitä sen enempää torunut, vaan otettiin uudelleen. Sitten kaikki 4 x 2 ukkoa löytyikin ihan suoraan ja lapset sai syötellä sille namia ja Qoponen oli NIIN onnellinen, kun sitä kehuttiin ja paijattiin oikein urakalla. Eli tällaiset treenit tällä kerralla. =o)