Suunnattiin pitkästä aikaa Pöllölaaksoon hakuporukan kanssa. Sotkettiin sekä merkattiin noin 150 metriä pitkä alue ja syyvyyttä oli reippaat 60 metriä. Pienessä tihkusaateessa krepit ei heilunut yhtään eli aikas paikallaan leijui hajut ja tuulesta ei apuja saanut. Muutenkin oli jotenkin niin kylmää ja koleaa eli eipä ole tänä kesänä vielä kovin kuumissa olosuhteissa tarvinnut treenailla. Noo, kyllä se kesä reippaan parin viikon kuluttua alkaa, kun minulla alkaa loma.... =o)

Meidän tytöistä Qiira sai aloittaa. Otettiin sille ensin molempiin etukulmiin - ei ihan perille - haamut niin, että näytin ne ja vein kakaran hetkeksi pois. Sitten uudelleen paikalle ja katselin kumpi puoli näyttäisi kiinnostavan enempi. Eka pisto oikealle ja sinne paineli Hennan luo tuhatta ja sataa. Oli kuulemma pyyhkäissyt ensin ohi ihan sivurajalle asti, jossa oli pyörähtänyt ympäri ja palatessa oli saanut hajun ja löytänyt ukon. Eli hyvin uppoaa ja syvälle! Menin puoliväliin vastaan ja otin Qiiran mukaan, niin Henna pääsi siirtymään eteenpäin. Toinen lähetys sitten vasemmalle Annan luo ja tämä meni samoin eli suoraan ja syvälle paineli. Toiset ukot sitten myös haamuina, mutta nyt lähetin heti, kun ukko painui piiloon, joten näille meni lujaa ja ihan suoraan. Q:lle siis oikein onnistunut treeni ja intoahan tuolla näkyy piisaavaan tähän hommaan oikein mukavasti eli äiteensä rinnalla melkoinen raketti metsässä menemään. ;o)

Hippu pääsi myös hommiin. Sovittiin etukulmiin ukot niin, että menevät ihan etureunaa pitkin takarajalle, josta sitten etenevät sivulinjaa pitkin noin 20 metriä. Kolmas ukko sai mennä noin 100 metrin paikkeille ilman, että tiesin kummalla puolella oli. Kaikilta ukoilta palkka niin, että kun hyvää ja voimakasta haukkua on tullut noin 10 - 15 haukun sarja, niin heti kisuruokanamit. En siis mennyt paikalle, vaan kävin vähän vastassa hakemassa. Eka lähetys oikealle ja hyvin lähti etureunaa pitkin syvälle menemään. Maasto laski sen verran, että en nähnyt koiraa, mutta hetken kuluttua alkoi haukku kuulumaan. Vasen etukulma ihan samoin eli eteni mallikkaasti etureunaa pitkin ja löysi ukon hiukan syvemmältä. Myös tänne oikein hyvät haukut. Kolmannelle pistolle lähetin taas edettyäni oikealle ja kävi heittämässä pitkän lenkin. Kutsuessani lähti tulemaan eli tästä päättelin, ettei ainakaan tuolla taida ukkoa olla. Vauhdista sitten heitin vasemmalle ja paineli syvälle hiukan siksakkia eli ei ihan suoraan mennyt. Kutsuin kerran, mutta mummo ei nyt noteerannut kutsua, vaan pyöri kamalasti alueella. Tästä päättelinkin, että nyt on ukko jossain ja annoin rauhassa paikallistaa. Kauan meni, mutta koko ajan etsi kovasti ja löytyihän se lopulta! Tuo puoli onkin vaikea tuulettomalla säällä, sillä kasvillisuutta ja etenkin suopursua on paljon ja paikallistaminen ei olekkaan niin helppoa.

Elikkäs sellaiset treenit tällä kerralla. Qiira oli oikein reipas! Vauhtia piisaa ja intoa, joten mikäs sen mukavampaa. Jossain vaiheessa sillekin pitäisi kokeilla tyhjää ja ennenkaikkea sitä, että saan sen kutsuttua pois. Täytyy tehdä kunnon "sotasuunnitelma" seuraavalle treenikerralle. ;oP Ja Hippu oli oma sinnikäs itsensä eli se ei luovuta pikkukummassa, kun pienenkin hajun saa. Kiva noiden kanssa on tuolla hakumetsässä touhuta, kun kumpikin niiiin rrrrrakastaa touhua!