Aamusella hurautettiin Sipsin kanssa Nakertajaan, jossa hypättiin Miinan sekä sheltinretkuloiden seuraksi ja jatkettiin matkaa kohden Ylivieskan KV-näyttelyä. Sää suosi ja alkuun oli melkein liiankin kuuma ja hiostavaa, mutta onneksi pieni tuulenvire alkoi hiukan raitistamaan ilmaa. Ja onneksi pieni pilviverho esti arskaa paistamasta ihan täydeltä terältä eli tarkeni kyllä ilman sitäkin. :o) Kehät oli raviradan keskinurmella jalkapallokentällä, joka oli oikein hyvässä kunnossa. Puitteet siis vallan loistavat.

Shelttiretkueestamme kehässä oli ensin Miinan Nuno, jolle hieno urosten voitto CACIBin kera. Pitkän odottelun jälkeen Sipsi pyörähti valioluokassa tuloksella ERI3. ja heti perään Miinan Nirppu-mummolle veteraaniluokan voitto eli ERI1. Tyttöjen kanssa PN-kehään, josta Sipsi tipahti pian pois, mutta Nirppu jatkoi kisaamista. Kunnostelin Nunoa ROP-kehää varten Miinaa odottaen ja kuinkas ollakkaan, tuomari ihastui Nirppuun niin, että nosti sen lopulta PN1:ksi! Wow! ROP-kehässä esitin sitten Nirpun Miinan viedessä Nunon ja loppupelissä sitten poika päihitti äitinsä eli Nunosta ROP.

Tokihan ryhmäkehiä jäätiin odottamaan, kun rotutuomari otti myös 1-ryhmän ja niin kovasti Nunosta tykkäsi. ;o) Ryhmien järjestys oli sellainen, että minä vein Nirpun veteraanikehään sekä Helskojen kasvattajaryhmää ja Miina sai rauhassa viedä Nunon 1-ryhmään. Nirpulle - joka esiintyi minullekin tosi kauniisti - ei menestystä veteraaneissa, mutta 1-ryhmässä tuomari poimi seisemän koiraa jatkoon ja mukana oli myös Nuno! Ja voi sitä riemua, kun tuomari lopuksi ojensi punaisen ruusukkeen Miinalle! Wow! Ryhmävoitto Numppelille, joten ei päästy vieläkään kotiin! =oDD

BIS-kehässä sitten näytti, että tuomaria ei vähempää voisi sheltinretkula kiinnostaa, mutta taisipa olla tuomari jo päätöksensä tehnyt. ;o) Kun kehään oli kuulutettu nelonen, kolmonen ja kakkonen, niin ajattelin jo, että ei sheltinretkula sijoittunut, mutta kun kuuluttaja aloitti: "Yliviekan kansainvälisen näyttelyn Best In Show vuonna 2008 on SHETLANNIN...." Woe Jeee!!! Nuno-Numppeli teki sen!! Minitiimin One Man Show'sta tuli Best In Show! Jos tunne siellä kehän ladalla jännätessä oli noin epätodellinen kaverin puolesta, niin voin vain kuvitella, miltä se Miinasta tuntui! Oi, olipa upea tunne ja pyttykin oli niin pieni, että Nuno olisi sopinut sinne istumaan...;o)

Onnea Miina!! Me ollaan niiiiiiin onnellisia sinun puolesta! Oma kasvatti vielä! Woe Wau!!