Illalla oli Paavolassa mölli-agilitykisat ja vettä satoi... *huoh* Hetken jo mietin, että jäädäänkö kotiin soffalle telkkua katsomaan, mutta eihän nuo kelit ennenkään ole harrastamista hidastaneet, joten ei kun menoksi Qoposen kanssa. ;oP Luokkia Kajaanin möllikisoissa on kolme: möllit (ei pujoa, keinua tai rengasta), 1-luokat ja 2&3-luokat. Qiiran ilmoitin mukaan kahteen alempaan ja Kamin sitten viimeiselle radalle.

Jo ensimmäistä möllirataa odotellessa kenttä alkoi mennä melkoiselle lillingille, rapa roiskui ja aika monella koiralla näytti olevan jo pienoisia vaikeuksia rapakoissa juoksentelun suhteen. Qiira ei onneksi noista kosteista olosuhteista välitä. ;o) Möllirata oli oikein mukava ja siinä joutui jopa ohjaamaan eli ei ollut ihan läpihuutojuttu. Mutta Qoponen oli kyllä loistava! Pikkuötö eteni tosi vauhdilla ja haki nyt esteitä hyvin. Kontaktit puhtaat ja putkille pystyin lähettämään niin, että pääsin ottamaan vastaan seuraaville esteille. Wow! Ainoa töppäys tuli viimeiselle esteelle, johon kartturi ei kerrassaan ennättänyt enää mukaan suoralta, jossa oli hyppy, pituus, putki suorana ja hyppy. Qiira siis kääntyi katsomaan minua putken jälkeen ja ajautui viimeisen hypyn ohi, josta siis kielto. Tuosta huolimatta reippaasti luokan nopein aika ja yhdellä virheellä sijoituimme toiseksi. Mutta on se vaan kiva menijä!

Toinen rata oli sitten 1-luokan rata, eikä sekään ollut mikään helppo. Tältä radalta saimme sitten hylyn tai siis minä otin sen hylyn. =o) Ihan eka rima tipahti eli rellukka hiippaili sen verran perääni lähdössä, että ei osunu askeleet enää kohdilleen. Tästä jatkettiin sitten vaudilla seitsämäntenä olleille kepeille, johon tökkäsi. Ensin kaksi kieltoa, kun pikkukoira huristeli vaan vauhdilla ja kiljuen esteestä ohi. Kolmannella kerralla malttoi sitten kuunnella ja aloitus onnistui, mutta tuli lopusta kesken pois. Uusinnalla sama homma. *huoh* Kahden viimeisen kepin kohdalla oli jumalaton rapakko ja siihen ei nyt oikein voinut mennä... Saatiin kuitenkin otettua nekin kepit ja jatkettiin matkaa. Tuon töppäilyn jälkeen päätin sitten varmistaa kontaktit kunnolla eli A:lle stoppasin ötökän kokonaan ja tästä hyl. A:n jälkeen hypyiltä yksi rima alas, kun hypyn edessä oli taas melkoinen järvi ja ponnistupaikka meni tämän vuoksi aivan hakuseen. Puomilla otettiin myös kontakti "yhdessä". Mutta tuostakin huolimatta olin Qiiraan tosi tyytyväinen! Jukupätkä - se menee lujaa ja hakee kummasti jo esteitä. Nyt vaan jatketaan treeniä niin, että kepit on ratapätkällä aina mukana, jotta saadaan varmuutta noihin aloituksiin. Hui ja iik! Ihanaa päästä sen kanssa ihan oikeasti kisaamaan.

2&3-luokkien radalta Kamin kanssa nappasimme sitte hylyn. :o) Syyllistyin itse perisyntiin: ohjaa, älä oleta! Eli puomin jälkeen seuraava hyppy oli kuolleessa kulmassa ja haettiin takaa, mutta minä ohjasin Kamin IHAN puhtaasti väärältä puolelta. Muuten poju oli ihan reipas ja liikkui ihan livakasti rapakelistä huolimatta. Kisojen loputtua otin vielä erikseen kontakteja palkkaamalla. Pääsääntöisesti stoppaili hyvin, mutta pari kertaa kyllä liukeni pois ilman lupaa ja pääsin näistä huomauttamaan. Noiden huomauttelujen jälkeen oli taas niiiin kiltti poika. ;o) Katsotaan nyt, josko vielä torstaina käymme jotain pientä ottamassa ennen viikonlopun karsintoja.