Jep, ei tullu TK1:stä ja ei kyllä taida tullakkaan! Ohjelmassa siis kerhomme oma tokokoe, joka taisi samalla olla historiamme suurin eli kaikkiaan 35 ilmoittautunutta, joista 33 saapui kehään saakka. Reippaat 10 tuntia meni kehän reunalla välillä sihteerikkönä ja välillä kisaten. Ja kun ilmakin oli melkoisen vilpoisa - juu, liian vähän vaatetta, mutta kun on elokuu - niin vilu meinasi tulla. Onneksi kuitenkin säästyttiin siltä kaatosateelta, jota kovasti päivälle povattiin. ;o)

Tuomarina kokeessa oli Olavi Pajala, jonka tiukka linja säilyi koko kokeen. Koehan aloitettiin ylemmistä luokista ja ALO-luokka kisattiin vasta viimeisenä. Linja piti loppuun asti ja sellaiset seuraamiset, joista meikäläinen oisi onnessaan liputtanut aloitteleville koirakoille täyttä kymppiä, irrotti tältä tuomarilta hikiset 8½ pistettä! 8o/ Taisi korkeimmat seuraamispisteet ALO:ssa olla 9½, vaikka kaunista oli meno monella koirakolla! Mutta juu, joka tapauksessa Qiiran suoritus oli aivan onneton... *huoh*

Luoksepäästävyys 10: Nousi vastaan tervehtimään, mutta tuomarin mielestä silkkaa ystävällisyyttä, josta hän ei rokota.
Paikka makuu 9: Ekalla käskyllä maahan ja ekalla ylös. Mutta Qiiralle tuttua touhuamista niin paljon, että piste tipahti. :o) Nuuski siis ilmaa sieltä ja täältä ja tuolta ja välillä omasta kyljestä ja välillä pää maahan ja välillä ylös ja... Kuinka siinä kahdessa minuutissa voikin touhuta noin paljon nousematta ylös?? =oDD
Seuraaminen hihnassa 8: Pikkasen muutamassa kohden väljyyttä niin, että hihna kävi hiukan tiukemmalla, mutta pääsääntöisesti kuitenkin suht ok.
Seuraaminen vapaana 7: Tämä oli AIVAN järkkyä - taas... Itse en olis kyllä antanut koko liikkeestä kuin korkeintaan vitskan! Alku oli kyllä suorastaan loistokas, mutta sitten pakka levisi jälleen kerran. Kai Qoponen tuumas, että onhan tässä jo seurattu ja kun kerran ekan stopin jälkeen ei tapahdu muuta, niin seuraa ihan ite vaan... *huoh*
Liikkeestä maahanmeno 8½: Meni ekalla käskyllä vahvasti ennakoiden ja ois saanu olla nopeempi.
Luoksetulo 9: Tuli hyvällä vauhdilla, mutta loppuasento jäi vajaaksi!! Ekan kerran teki tuon.
Liikkeestä seisominen 0: Se siitä 1-tuloksesta. Ensin jäi tanottamaan paikalleen ja sitten pläjähti maahan. Niin, liikettä ei ole treenattu sitten viime kokeen ollenkaan. Ja kun vielä itse hoin kakaralle, että nyt tulee se "oota"-liike, niin sehän sitten ootti ja sen jälkeen pikkukoira meni sekaisin: "Niin joo, siis tätähän me ollaan treenattu eli köllölleen!
Estehyppy 7½: Teputti pikkasen, kun menin sivulle ja sitten jäi perusasento ottamatta eli seisoi niin sievästi ja napotti nappisilmillään: "Enkö ookki ihqu, ku sentäs hyppäsin?!"
Kokonaisvaikutus 9: Sillä näyttäis kuitenkin olevan vallan kivaa, vaikka hiukka epätarkkuutta liikkeissä onkin! Ai hiukan?? 
Yhteensä 149 pistettä, 2-tulos ja sijoitus 16./19

Eli näin. Joo, minusta tuntuu nyt siltä, että tässä oli meidän ALO-luokan tokoilut. Liikkeet on kuitenkin melko ykstoikkoisia ja niitä junnaamalla onnistun tappamaan tuolta sen viimeisenkin innon tokotteluun. Mie en vaan osaa tehdä touhusta riittävän hauskaa tuolle ötökälle! Taidamme talven mittaa treenailla AVO-liikkeitä ja katsotaan ensi vuonna uudelleen. Nyt keskitytään agiliitelyyn, se kun on kakarasta niin mukavaa!!

Päivän mittaan saatiin kuitenkin onnitella Neppua ja Tiinaa eli heille hieno 1-tulos EVL:sta ja Piirinmestaruus! Lisäksi Qoposen Rape-velkulle ja Tarjalle ALO:sta 1-tulos! Hienoa, hyvä sukulaiset!