Syksyn koulutuksen alkoivat jälleen, joten suuntasin illalla tutusti Paavolaan. Juuri ennen treenivuoroa kävi tosi kova vesisade ja ukkonenkin jyrisi, mutta onneksi ei enää sen jälkeen satanut ja itse ainakin selvisin illan rutistuksesta ihan kuivana. :o) Vedin ensin treenit omalle ryhmälleni ja olipas ihan mukava porukka kasassa eli sopivan pieni ryhmä, innokkaita oppilaita ja hyviä koiria.

Sitten olikin Qoposen treenien vuoro. Tässä porukassa treenaa myös Kami, mutta tällä kerralla ajattelin keskittyä ihan vain Qiiraan. Samalla näin, että kuinka se menee, kun akka ei välillä juoksentele toisen kanssa, vaan keskittyy kakaran treeniin ja suunnittelee ohjauksen kunnolla sen mukaiseksi. Salme väsäili alla olevan pätkän. Ensin ajattelin sen olevan liian vaativa Qoposelle, mutta päätin sitten katsoa kuin kakara menee. Tuota ennen hyppyytin ipanaa muutaman kerran aikaisemman ryhmän esteillä.

1841648.jpg

Ja juu, Qii oli hieno! =oD Alku oli toki helppo ja yllättäen kääntyikin valssilla hyvin hypyltä 5 tooosi ahtaaseen väliin A:n vierestä, eikä yrittänytkään singota sinne! Kontaktin varmistin "kopilla" samalla vaihtaen puolta ja putken jälkeen menin kutsumaan hypyn 9 ja pujon väliin, josta sitten tiukasti vaan vein tosi pienestä takakulmasta pujoon. Näppärästi kääntyi vetäisemällä ekaan väliin ja pujotteli hyvin loppuun asti, vaikka oli minun oikealla puolella. Loppu taas ihan helposti eli renkaallakaan ei ongelmaa. Ainoa kauneusvirhe tuli putken 8 jälkeen eli pyörähti väkisin vasemmalle, vaikka kuinka kutsuin oikealla. Kääntyi sieltä kuitenkin ja lähti tulemaan. Toki, jos olisin hakenut lähempää putkea, olisi varmaankin kääntynyt paremmin, mutta sitten olisi tullut liian kiiru kepeille viennissä. Ei tuo nyt sentäs vielä tuosta kulmasta ihan itse osaa keppejä hakea... :oP Tehtiin pätkä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Qiira meni ratapätkän puhtaasti. Hieno koira! :o)

Kotipihassa otettiin vielä keinua kosketusalustan kanssa. Olen nyt opettanut Qiiralle kosketusalustan eli käskyllä "Koske", se juoksee pienelle auton kumimatosta leikatulle lätkälle seisomaan niin, että etutassut on sen päällä. Siitä sitten naksu ja nami lentää jonnekin vapauttaen sen paikasta. Ajattelin kokeilla tuota kontaktille, jotta saisin sen kunnolla hoksaamaan 2on-2off-asennon esteillä. Qiira ottaa kyllä kontaktit, mutta sen stoppi meinaa väkisin liukua kontaktin yli ja pysähtyy sitten maahan, jos en käsin jarruta sitä oikeaan paikkaan. Nyt siis kokeilin ensimmäisen kerran keinua lätkän kanssa. Ensimmäisillä kerroilla kipin jälkeen näytin lätkän, jotta tajuaa sen siellä olon, "koske", naksu ja nami. Joitakin toistoja ja loppuun saatiin jo täydellinen 2on-2off-kontakti, vaikka olin reilun etäisyyden päässä esteestä! Yes! Hyvältä näyttää eli tätä jatketaan!

Hihii... Enää vajaa kuukausi ja päästään Qiiran kanssa kokeilemaan osaamista ensimmäisiin virallisiin kisoihin... Hui! *hysteeristä hihitystä* =oDD