Tänään olikin hiukka erilaista ohjelmaa perinteisten keskiviikon tottistelujen sijaan eli käytiinpäs katsomassa tällaisia otuksia! =o)

1897018.jpg

Suunnattiin Tiinan kanssa ystävämme Annen luokse maalle katsomaan lampaita. Mukana olivat Qiira ja Neppu sekä "seuraneitinä" Figo. Kumpikaan koirista ei ole koskaan aiemmin lampaita nähnyt, joten oli kiva käydä katsomassa niiden reagointia moisiin otuksiin. Annen lampaat ovat vielä kovin "lentäviä" ja niiden totutus koiriin on vielä vaiheessa. Niinpä eka kontakti päkättimiin otettiin niin, että ne olivat pienessä verkkokarsinassa.

1897023.jpg
1897025.jpg
Qiira silmät ymmyrkäisinä: "Mitä nuo on???"

Pienen tutustelun jälkeen lampaat otettiin isompaan aitaukseen ja Anne otti yhden lampaista hihnaan. Tämä oli nimittäin sellainen kaveri, joka hyppäsi muuten oitis pienestä aitauksesta karkuteille - varsinainen agilitylammas! =o) Qiira oli myös hihnassa koko ajan, jotta ei pääse liikaa säntäämään lampaiden perään. Niin kauan, kun lampaat pysyivät rauhallisessa liikkeessä, malttoi Qoponenkin mielensä, mutta heti, jos joku niistä "sinkosi", niin likalla meinasi kiehahtaa yli. Herkästi meinasi siis pompata saalisvietin puolelle. Qopsulle pitäisi varmaan olla alkuun aika rauhallisia lampaita, jotta ei kiihdy liikaa. Muuten sillä kyllä pysyi koko ajan mielenkiinto noissa otuksissa.

1897028.jpg
1897030.jpg
Qiiran mielestä aika vänkiä otuksia! 

Myös Neppu pääsi vuorollaan katsomaan otuksia ja sen käytös olikin huomattavasti hillitympää pikkukakaraan verrattuna. =o)

1897034.jpg
1897035.jpg

Nepun toiminnassa näkyi kyllä aika selkeästi sen voimakas tokotausta. Rauhallisempana se sai humputella vapaana lampaiden ympärillä niin, että Anne käveli edellä lampaiden kanssa ja Tiina perässä Nepun kanssa. Luontevasti Neppu kiersi välillä lampaan eteen, jos se meinasi erota porukasta ja kysyi sitten oitis varmistusta toimintaan Tiinalta. Samoin, jos Tiina kehui sitä, niin Neppu varmisti heti, että olinko tosiaankin hyvä. ;o)

1897032.jpg
"Olipas se jännää!"

Kokonaisuutena oikein mielenkiintoinen kokemus! Kiitos Annelle kovasti, että saimme käydä kokeilemassa. Mistään paimennuksesta ei meidän kohdalla voi todellakaan puhua, mutta kiva oli tämäkin kokea. Käydään varmaankin vielä tässä syksyn aikana pari kertaa uudelleen, niin nähdään, muuttuuko koirien toiminta yhtään, kun lampaat tulevat tutummiksi. Olisi mukava nähdä, että rauhoittuuko Qiiran meno, kunhan lampaat tottuvat enempi koirien läsnäoloon ja eivät välillä "sinkoa", kun koira liikahtaa rivakammin. Ja mainittakoon kuitenkin, ettei lampaat tuosta "kokeilusta"  mitenkään stressaantuneilta näyttäneet eli kun koira pysähtyi ja meni kauemmaksi, ne alkoivat heti syömään nurmea! ;o) Ja ei niitä kauaa pyöritelty.

Niin ja nähtiinhän me samalla näitäkin!

1897038.jpg

Harmittavasti ilma jo hämärtyi niin paljon, ettei kuvat enää onnistuneet. Mutta kysessä siis kuusiviikkoisia aussin pentuja. Aivan ihania karvapalloja! Varsinkin se töpöhäntäinen paksujalka... *pusi pusi*