Do dii! Nyt on Qoposen ensimmäiset viralliset kisastartit takana ja hyllytarpeitahan sieltä tuli, mutta tuloksista huolimatta olen enemmän kuin tyytyväinen pikkukoiraan! Omasta valtavasta jännityksestä, vieraista esteistä ja suht vaativista 1-luokan radoista huolimatta Qopsu oli taitava - minä en! =oDD

Eka rata oli hyppis. Heti toisena estenä oli rengas, jota hiukkasen jännäsin, kun Qiira ei ole mennyt kuin Paavolan rengasta. Ihan pikkasen varovaisemmin Q sitä lähestyi, mutta hienosti meni. Keppikulma haettiin takaa 180 astetta edelliseltä hypyltä ja tämä meni Qiiralta hienosti ihan vaan lähettämällä ja nätisti pujotteli loppuun asti minun oikealla puolella. Radan 11 este oli pituus, jolta käännyttiin aika läheltä tiukkaan 90 astetta hypylle ja tässä sitten mie töppäsin. Huomasin kyllä rataesittelyssä tiukan kohdan, mutta niin vaan jäi oma käsiinotto vajaaksi ja Qopsu suihkaisi hypystä ohi. Korjaamista lähdettiin sitten säätämään ja kulma seuraavalle esteelle meni sellaiseksi, että koissuli sinkosi seuraavaksi väärälle esteelle ja hyl. Loppusuora hyppyineen mentiin sitten vauhdilla ja hienoilla hypyillä maaliin. Qopo oli HIENO!

Toinen rata oli agia ja ennen radalle menoa otin autolla lätkän muutaman kerran naksulla eli muistuteltiin "koske"-käsky. Radan alku hiukka kauhistutti. Sinänsä helppo eli hiukan kaartaen kolme hyppyä ja A, jonka alla toisesta suunnasta suoritettavana putki siten, että kontaktin viereen ei oikein päässyt. A:lta sitten hyppy "tyhjään" ja tiukka käännös sinne putkeen, jonka jälkeen kaksi vierekkäistä hyppyä aika vaikeassa kulmassa. Alun vaikeus meille oli siinä, että edelleenkään Q ei pysy kunnolla lähdössä eli käytännössä lähdemme radalle yhtä aikaa. Hyvin Qiira kuitenkin paineli A:lle ja kontakti oli oikein sievä, vaikka olinkin monen metrin päässä sivulla. Tuon takia sitten siinä seuraavalla hypyllä tökkäsi eli olin itse siellä ensin ja vain seisoa tanotin yhdessä kohden hypyn vieressä ja koetin siitä huitoa Qiiraa esteen yli. No, eihän se hyppää, kun minä en tee muuta kuin seison paikallaan eli kieltohan siitä napsahti. Lopulta Q sitten hyppäsi paikaltaan riman päälle niin, että se tipahti.

Tämän säätämisen jälkeen myöhästyin sitten putken jälkeisten kahden hypyn ohjauksesta niin, että en ennättänyt enää tekemään vekkiä ja Qiira suihkaisi ekalle hypylle niin vinosti, että ei enää kääntynyt toiselle eli kieltohan siitä jälleen tuli. Taas yritys korjata ahtaasta välistä ja liian vinostihan se meni sillä seurauksella, että seuraavaan putkeen väärästä päästä - hups! Jatkettiin kuitenkin rataa ja loppu menikin sitten puhtaasti. Pujottelu oli taas oikein bueno! Keinulta oli nippanappa, että poistuiko liian aikaisin eli jarrutti kyllä vauhdista, mutta kevyempi keinu hiukka yllätti. Puomin kontakti oli myös hyvä eli nätisti jarrutti kontaktille alas asti ja sitten jatkettiin loppuun.

Q-pieni oli siis oikeasti hyvä! Eka radan alkua mennessä ehdin itse ajatella matkalla, että mitä hittoa minä täällä "piiperrän" enkä liiku kunnolla... Kai sitä muka niin varmisteli alkuun, että koira lähtee menemään ja meneehän se! Nyt on helpompi lähteä viikon päästä seuraaviin kisoihin, kun tiedän, että Qopsukka osaa kyllä. Siellä laitetaan sitten töppöstä toisen eteen ja juostaan, sillä niinhän minä olen tuota ohjannut. :o) Ensi viikolla ei harmittavasti päästä torstaina treeneihin, kun minulle sattui työreissu Helsinkiin. Koetetaan siis viikon aikana kotona muistutella ja vahvistella kontakteja ja pujon kulmia. Lisäksi voitais hiukka ottaa noita tiukkoja käännöksiä... :oP Jep, agility is fun!