Treenattavaa on, joten Pallohallille jälleen liitelemään. Tehtiin porukalla neljä pientä treenipistettä, joissa kaikissa pystyi ottamaan eri juttuja. Lisäksi porukkaa oli paikalla niin vähän  - osa kisoissa Oulussa, osa Norjassa näytelmissä - että saatiin piiperon kanssa aika tehokkaat treenit ilman odotteluja. :o)

Ekassa pisteessä oli ihan vaan suora pätkä, jossa hyppy, rengas, putki ja pituus. Tässä otettiin lähtöharjoituksia ja Qopsulle sain myös putkeen menoja. Mielenkiintoista oli huomata, että Qiira pysyy nyt lähdön parilla ensimmäisellä kerralla tosi hyvin, mutta jos alan ottamaan liikaa toistoja, niin kakara turhautuu... Ei meinaa pysyä ja jos alan kovistelemaan tästä, niin ei hyppää ensimmäistä hyppyä eli kiertää tai menee ali, varsinkin jos yritän ottaa puhtaasti vastaan... :o/ Lisäksi tökkii putkelle heti, jos itse jarrutan liian aikaisin. Otin tämän sitten niin, että en siirtynyt sen kauemmaksi kuin ensimmäisen ja toisen esteen väliin sivulle, siitä koira mukaan ja nyt oma liikkeeni vei Qiiran hyvin myös putkelle asti. No, näitä lähtöjä täytyy edelleen treenata ja etenkin sitä, että tulisi ekasta hypystä yli myös vastaanotoissa.

Toisessa pisteessä harjoiteltiin keppikulmia. Hienosti kyllä piipero haki kepit! =o) Yksi kulma oli niin, että hypyltä 180 astetta takaisin avokulmaan. Tämän osasi mennä ihan vaan lähettämällä ja itse jäin sinne keppien puoliväliin. Toki hypyltä kaarsi automaattisesti kepeille, mutta kuitenkin! ;o) Myös takakulma menee hienosti ja suoraankin kaikki sisäänmenot onnistui. Muutaman kerran jätti lopusta kesken - huomiona, että näissä oli joka kerta minun oikealla puolella - mutta uusinnalla sitten malttoi loppuun asti. Selvää en kyllä saanut, että milloin keskeytys tapahtui eli olinko itse jotenkin eri  kohdassa tai jotain... Pitäis kyllä saada noita ihan videolle, niin voisi siitä itse analysoida. Pitäis saada jostain jalusta videokameralle, niin ei tarttis ketään vaivata kuvaamaan, vaan vois laittaa kameran jalustalle pyörimään.

Kolmannessa paikassa otettiin vain A:n ja puomin kontaktia. Näihin haettiin hypyn kautta vauhtia. Hmmm... Qiira ei meinaa taaskaan malttaa stopata kunnolla. :o/ Menee kyllä tosi hyvin alas asti "koske"-käskyllä, mutta se lopullinen stoppi jää uupumaan. Nostin sitten rauhallisesti joka kerta takaisin, uusi käsky ja palkka. Otin myös niin, että menin stoppamaan namikädellä kontaktille ja muutamia kertoja myös hihnalla. Tuohon hihnahommaan tosin tarvittais apuohjaaja, sillä kyllähän se stoppaa, kun itse olen siinä niin lähellä, mutta entäs sitten, kun olen siellä kauempana? Tuo stoppi pitäis saada varmaksi, niin voisi olla luottavaisempi kontaktien suhteen. *huoh*

Viimeisessä pisteessä oli sitten varsinainen ohjausharjoitus ja teemana välistävedot. Ala kuva.

2004811.jpg

Tjaa'ah... Näitä pitää nyt alkaa treenaamaan ja paljon! =oD Me ei vaan osattu niitä Piiperon kanssa. Ei meinaa siis millään tulla väliin, vaan kurvaa kauniisti vastaan toisen hypyn. Tähän ei tehoa perinteinen "qii"-käsky, kun sillä käännytään loivemmin. Otin sitten ensin toistoja niin, että hyppy ja "tule"-käskyllä välistä käteen. Tämä näyttäisi toimivan eli nyt aletaan treenamaan niin, että "tule"-käskyllä väliin ja siitä sitten heitto seuraavalle esteelle. Nyt joudun itse peruuttamaan - ei sovi minulle - mutta tavoitteeksi se, että voin liikkua itse ihan eteenpäin ja vain käskyttämällä ja pienellä vedolla saadaan toimimaan nuo väliin tulot. Kyllähän peruutus onnistuu yhteen välistävetoon, mutta jos niitä on kaksi peräkkäin kuten tässä treenissä oli, niin johan tökkäs! :o)

Mutta siinäpäs sitä taas oli agiliitelyä. Kivat ja tehokkaat treenit! =o)