Tulipas tänään treenimatkalle mittaa - jep, hulluja on monenlaisia!  Hurautin nimittäin tyttöjen kanssa Tupokselle (reippaat 200 km yhteen suuntaan) lampaita katsomaan. Niin, siis Qopsu pääsi lampaita katsomaan ja äippäkoira oli matkaseurana mukana. =oP Ajatuksena oli ihan puhtaasti käydä katsomassa koiriin kunnolla tottuneita lampaita ja saada "tuomio" ihmiseltä, joka bortsujen oikeasta paimennuksesta ymmärtää kunnolla. Nyt sitten nähtäisiin, että meneekö Qoposen homma häntä pystyssä saalistamiseksi vai kakan syömiseksi...

Juu, opittiin PALJON paimennuksesta, mutta ennenkaikkea kaksi asiaa: akka on tyhmä kuin vasemman jalan saapas ja koira paimentaa. =o) Minun pienellä Qopsu-Qoposellani on olemassa SE alkuperäinen vietti, joka tälle rodulle kuuluu. Koissuni näki elämänsä toisen kerran lampaita ja pyöritti niitä niin nätisti. Minä vaan en osannut lukea tilanteita ja sain koko ajan palautetta, että nyt sinne ja sinne ja tee sitä ja tätä ja... *huoh* Koetin kovasti saada "open" koiran puikkoihin, mutta ei kun itse vaan, kun eihän sitä muuten opi lukemaan koiraa ja lampaita. ;o)

Tietenkään en voi kehua Qoposen olevan ammattilainen luonnostaan, myös silläkin olisi paljon opittavaa. Mutta sen kaaret on luonnostaan kauniita, ei pyrkinyt lampaisiin kiinni. Tasapainossa sen asento on vielä korkea eli kertoo epävarmuudesta, mutta pyörittäessä työskentelee häntä alhaalla ja katse lampaissa. Siinä olisi "open" mielestä ainesta: "Ei paha!" eli harmi, että asumme niin kaukana. =o)

Voi, minä vaan olin itse niin hämmästynyt... Kuvittelin sen vaan jahtaavan lampaita häntä pystyssä kamalan haukkumisen säestämänä! Mutta Q oli aivan hiljaa, ainoa "phiii" kuului, kun pidimme pienen tauon treenien välissä. Kotimatkalla autossa nukkui tyytyväinen pikkukoira ja ratissa istui onnellinen akka! Wow - hieno kokemus ja miten ihana tätä olisikaan jatkaa, kun koirassa olisi ainesta - "openkin" mielestä ihan koulutettava tapaus! ;o)

ps. Tyhmänä en tajunnut ottaa kunnon videokameraa mukaan. Videonpätkää kyllä saatiin hiukan kännykkään siinä vaiheessa, kun tajusin, että taskussa olevassa puhelimessa on videointimahdollisuus! :o) Laatu huono ja kuvattu viimeisellä "pätkällä", kun koira on jo väsynyt, mutta halukkaat voi nykiä tavatessaan hihasta nähdäkseen ne - pysyvät takuulla tallessa! =o)