Pitkästä aikaa pääsin mukaan sunnuntain agivuorolle Pallohallille. Nyt kun Qopsu on tauolla agiliitelystä, pääsi Sipsi jälleen hommiin. :o) Sheltinretale on melko polleena lähdössä mukaan, kun kaikki MUUT joutuvat jäämään kotiin ja HÄN pääsee hommiin. Hiukan tosin meinaa mantteli aiheuttaa jonkinasteista jäykistymistä - eihän se päällä voi liikkua shelttimäisen viehkeästi - mutta kun meillä ruukataan talvitreeneissä käyttää takkia... ;oP

Hallilla oli meidän ryhmästä paikalla vain neljä (!) koirakkoa, joten aikaa oli reilusti treenaamiseen. Väsättiin kolme erillistä ratapätkää ja nyt pääsi treenaamaan ilman, että tarvitsi yhtään odotella omaa vuoroaan. Harmitti ihan, kun Qopsu ei päässyt mukaan, sillä sen kanssa voi toistoja ottaa paljon ilman, että kyllästyy. Sipsin kanssa puolestaan kannattaa pitäytyä mahdollisimman vähässä eli sheltinretkula turhautuu helposti, jos menee junnaamiseksi. Sinänsä Sipsissä oli taas oikein mukavasti vauhtia - jospa se pysyisikin nyt tuollaisena! =o) Alla kuva ekasta pätkästä:

2107284.jpg

Aloitus jälleen "lentävänä", sillä Sipsiä ei voi jättää paikalleen. Ensinnäkään se ei meinaa pysyä ja sitten jos käsken liian tiukasti, Diiva nykäisee herneet nenukkaan ja kävelee radalle. =o) Lähdöt tuon kanssa voi kyllä tehdä yht'aikaa, sillä se lähtee kohtuu hitaasti liikkeelle ja ennätän hyvin sen mukaan. Alun otin lähettämällä hypylle 2, josta menin vastaanottamaan hypyn 3 ja siitä "kierrä"-käskyllä hyppy 4 ja vedätys puomille. Puomin päähän valssi ja renkaalta kääntö pituuden välistä putkeen. Tuossa pystyin lähtemään liikkeelle niin hyvissä ajoin, että kerkesin mainiosti valssaamaan putken jälkeen ja jälleen "kierrä" hypylle 8. Hypyltä 9 persjätöllä putkeen ja yht'aikaa oltiin Rupsun kanssa pituudella. Otettiin tuo pätkä kaikkiaan kolme kertaa ja joka kerta Sipsillä pysyi vauhti hyvänä ja tehtiin ihan puhdas suoritus. Toinen pätkä oli myös mukava, alla kuva:

2107285.jpg

Tämä oli Sipsille helppo. Lähdettiin taas yhdessä ja hyvin ennätin valssaamaan hyppyjen 2 ja 3 väliin, josta pyöräytin hypyltä 3 koissun hypyn 5 puolelta ja siitä vaan reipas vienti putkeen. Jälleen hypylle 5 "kierrä"-käskytys ja reilu vedätys keinulle asti. Eka kerralla sheltti hurautti täydellisen lentokeinun, mutta onneksi Diiva ei tuollaisista ota ollenkaan nokkiinsa ja korjaus perään meni heti hienosti. Selkeesti Sipsi ei muistanut keinun jarrutusta ja oli syöksyvinään puomille. ;oP Sinänsä jännä, että vaikka se muuten on sellainen herkkis, niin noista kolhuista se ei ota nokkiinsa.

Kolmannessa pisteessä me ei menty varsinaista ratapätkää. Otettiin siellä vain muutama toisto kepeillä ja muisteltiin pussia ja A-estettä. Puomin ja A:n kontaktithan Sipsin kanssa voi kisoissa ottaa ihan juoksemalla, keinulla pitää muistaa hiukka jarruttaa. Eli noista sen kanssa ei tarvitse ottaa stressiä. Pujo on sitten se meidän heikoin lenkki. *huoh* Sipsi pujottelee vain ja ainoastaan minun vasemmalla puolella, mutta nyt siihen on onneksi tullut vauhtia. Aloitus on myös aikamoista arpapeliä ja melkein 95 %:lla varmuudella se kuono tökkästään ensin sinne väärälle puolelle... Nooh, tuosta voi syyttää ainoastaan itseään, kun en ole sille pujoa sen enempää opettanut. ;o)

ps. Sipsi pääsi Joensuun kisoihin Qoposen tilalle. :oP