Töiden jälkeen syöksyin kotiin hakemaan Qiiran ja hurautettiin ELL Liiran klinikalle silmätarkastukseen. Paikalle oli tullut Oulusta Kaisa Wikström tekemään silmäpeilauksia ja kun Qoposelta moinen aikuistulos vielä uupuu, niin sinne siis. :o) Ja olipas positiivinen kokemus meille molemmille! Edellisen kerran aikuista koiraa olen peilauksessa käyttänyt Joensuussa, kun Neppu oli "potilaana" samalla, kun Qiiralle ja muille Hunneille tehtiin pentutarkki. Silloin käsittely oli mielestäni jotenkin niin kovakouraista ja koira väännettiin hoiturin toimesta lähes solmuun, jos se vähänkään liikahti. :o/

Nyt nostin Qiiran pöydälle, jossa se hiukan huolestuneena "tärisi", kunnes ystävällinen ELL-täti leperteli sen rauhalliseksi. Lopulta Qiira istui pöydällä tyynenä kuin viilipytty ja ihan yksin eli kukaan ei siitä pitänyt kiinni. ELL piti vain kevyesti kuonosta kiinni ja katseli silmiä kaikessa rauhassa. Kun hän päästi kuonosta irti, niin pikkuneiti alkoi katsella kattoon ja lähes kuulin sen viheltelevän. ELL tuumasi: "Harvemmin näitä näin puheliaita koiria saa peilata!" What? En minä mitään kuule...?? "Ei, kun tämä kaveri puhuu niin koiran kieltä eleillään ja ilmeillään koko ajan!" =oD  Juu, niinhän se tekee eli meillä kyllä Qiiralla on kaikkein selkein elekieli.

Niin juu ja silmät oli siis aivan terveet eli puhtaat paperit saatiin. =o) Peilauksen jälkeen kysäisin, että voisiko ELL pikaisesti ja epävirallisesti kopaista oikean takapolven, kun sen kanssa hiukan rymyttiin syksyllä... Juu onnistuu eli koira nurin ja syynin jälkeen tuomio: "Priima, ei tässä mitään vikaa ole!" Todettiin sitten, että se on syksyllä voinut olla omituinen, jos siinä on ollut esim. iskun/täräyksen aiheuttamaa lievää "turvotusta" tms., mutta nyt siis terve! Ihanaa! =oD Niin ja sitten kotimatkalla vasta tajusin, että miksi en älynnyt samontein pyytää tarkastusta viralliseksi, niin olisi saatu sekin 0-0 merkintä näkyviin! *huoh* No, sama pää kesät talvet eli täytyy ottaa lausunto joku kerta ihan paperille asti!

Illalla kävin sitten vielä hallilla Qoposen kanssa hiukan agiliitämässä. Mitään kovin erikoisia kuvioita en ottanut, sillä hiukan epäilytti, että näkeekö Qiira kunnolla tarkastuksen silmätippojen jälkeen? Ainakin se pupillit oli teelautasen kokoiset koko illan. Miten sitten lie, kun ainakin tuntui, että ötö sinkosi kaikkiin muihin ilmansuuntiin, paitsi ei sinne minne minä yritin sitä viedä... Otettiin sitten lähinnä kontakteja niin puomilla, A:lla kuin keinullakin, välillä hihnassa ja välillä ilman. Lisäksi erilaisia pujokulmia. Huomenna sitten kunnolla lisää liitelyä.