Tänä viikonloppuna oli puuhasteluiden pääpaino kokonaan agiliidossa. Saimme piiitkästä aikaa tänne ulkopuolisen kouluttajan, joten molempina päivinä oli noin 1½ tunnin treenit ja lauantai-iltana myös oikein asiallinen luento eri aiheista, mm. palkkauksesta, lämmittelystä, hieronnasta ym. Kouluttajana oli Leinosen Niina, joka kisaa Luka-bortsulla. Tykkään kovasti heidän menostaan radalla ja oli todella mukava kuulla hänen näkemyksiään ohjaamisesta. Ja lisäksi siis kerrankin oli joku ulkopuolinen sanomassa, että mitä me tehdään väärin. 

Ja tehdäänhän me - siis väärin! :o) Suurin perisynti meillä on se, että minun valssit on koko ajan äärettömän myöhässä. Tämän takia koira ei tiedä ajoissa minne ollaan menossa ja sitten tulee niitä piiiitkiä kaaria ja meno tökkii. Tämä me joudutaan nyt opettelemaan ihan kokonaan uusiksi sen takia, että olen tavallaan "opettanut" Qiiralle, että se ei saa mennä minun selän taakse. Nyt, kun käännyn valssiin jo ennen hyppyä, niin Qiira ei lähde hyppäämään, vaan lukee liikaa mun kroppaa. Eli nyt opetellaan sitten ihan vaan hyppäämään esteitä, vaikka akka onkin selin suoritettavaan esteeseen. :o) Juu, ihan perusjuttujahan nämä eli kovin alkeissa ollaan edelleen.

Alla lauantain ratapätkä Niinan luvalla julkaistuna. Tämä mentiin ensin kokonaan ja sitten useammassa pätkässä korjattiin virheitä ja kokeiltiin eri ohjaustapoja.

Eka kiekalla tehtiin tämä muistaakseni Q:n kanssa muuten puhtaasti, mutta rima 9 taisi tulla alas ja loppuun sitten putken 14 väärä pää eli meille niiiin tutusti hyl. =oD Analysoitaessa menoa todettiin, että heti alussa hyppyjen 2 ja 3 väliin valssi oli toivottoman myöhässä eli Q kerkesi tehdä tuossakin välissä melkoisen maisemalenkin. Otettiin muutamia toistoja niin, että saatiin mun valssi paikalleen ja Q:n meno suoremmaksi. Puomin jälkeen hypyille 6 ja 7 kokeiltiin sekä pakkovalssia että takaaleikkausta hypylle 7. Pakkovalssi tuossa onnistuu Q:lla hyvin, kun vaan luotan, että se tulee mun mukaan ja olen sitten itse säpäkkä käännöksessä. Myös takaaleikkausversio meni eli "heitin" Q:n takaa hypylle 6 ja sitten vaan heti "putkeen, putkeen"-käskytystä ja siinä samalla meni sujuvasti hyppy välissä. Muurin kierrätin sen menosuunnasta vasemmalta puolelta ja tuossakin saatiin kurvi ihan minimaaliseksi, kun valssasin ajoissa. A:n jälkeen hypyltä 12 kunnon kahdenkäden veto ja reilu kulman pyöristys ja sen jälkeen sylistä hypylle 13 ja suoraan vaan reippaasti kohti putken oikeaa päätä pitäen koissu käsissä. Bueno! Kyllä se sinne menee, kun ohjaa eikä oleta! =o)) Kiva treeni!

Seuraavassa kahdessa kuvassa ovat sitten sunnuntain treenit.

Päivä aloitettiin tällä pidemmällä treenillä. Meidän eka spurttaus hyytyi heti alkuunsa, kun Q meni putken sijasta hypyn 5 ja sitten uudelleen putkeen, kun piti mennä sinne hypylle. :o) Loppurata meni sitten jälleen suht ok ja sitten pilkkomaan suoritusta. Alku mukaili pitkälle lauantaista eli sitä emme jankanneet Qiiran kanssa. Sen pitää nyt ensin oppia kunnolla menemään este, vaikka olenkin "väärinpäin" esteeseen nähden. Emme siis jääneet tuota hiomaan, ettei kakara heti masennu junnaamisesta. :oP Mutta yllättäen meille oli myös pujon jälkeinen hypyn 7 hakeminen vaikea! =8oO Tähän löytyi apua, kun en ahnehtinut itse, vaan jäin pujolla Q:n taakse, jolloin se oli paremmin mukana hypylle mennessä. Jos olin edellä, niin suihkasi selkäni takaa keskemmälle rataa. Tuohonkin avuksi ihan perustreeniä eli opetetaan pikkukoiralle joku irtoamiskäsky, jolla se lähtee paremmin irti minusta, eikä ole niin herkkä minun pieneen liikkeeseen. Putki 9 löytyi yllättävän helposti, kun tein rohkeasti vaan valssin hypyn 8 jälkeen. Hyppy 10 vastaan ja siitä eteenpäin. Keinun jälkeen hypylle 13 takaa ja valssi syliin. A:n jälkeen muurilta putkeen pienellä vedolla. Tuohon porukka kokeili "jaakotusta", mutta minä en siihen sitä ennättänyt tekemään, koska en pysty jättämään Qiiraa A:lle ja niinpä en ennättänyt ajoissa muurille.

Aikaa jäi sen verran soppelesti, niin kerettiin vielä kokeilemaan pikaisesti oheista pätkää. Olin ihan 100-varma, että en millään ennätä ohjaamaan Qiiraa hypyn 6 takaakiertoon. Mutta yllättäen olin väärässä! Hyvin kerkesin, kun luotin pikkukoiraan ja lähdin liikkeelle heti, kun Q sujahti putkeen toisen kerran. Hypyt 4 ja 5 siis vedättäen ja hyppy 6 sitten "takaa"-käskyllä ja valssi syliin ja siitä sitten viimeisille hypyille. Ensin meinasi suihkia hyppyä 6 ohi eli tuli siihen niin vauhdilla ja kulma menee aika vaikeaksi tuollaiselle kokemattomalle kakaralle. Onnistui sitten, kun hieman liioitellen näytin ja käskytin hypylle.

Mutta kaikkiaan oikein kiva ja opettavainen viikonloppu. Paljon on meillä vielä opittavaa ja ihan perusjuttujakin pitää vielä opetella lisää. Ja Qiiralle pitää saada lisää "häiriökestävyyttä" hypyille. Tuo Q:n herkkyys hypyillä ei onneksi näy rimojen roiskimisena, vaan kieltoina eli lähtee liiankin herkästi mukaan minun liikkeeseen, jolloin este jää tekemättä, kun tulee kiiru. Mutta sanoisin kyllä, että parempi näin! Uskoisin, että tuo on helpompi korjata kuin se, että rimat lentää. Mikäli oikein muistan, niin taisipa koko viikonlopun aikana pudota rima vain pari kertaa eli tyytyväinen saa olla. :o)