Päästiiin viikonlopun neljästä startista kolmesti maaliin ja sijoitukset 7., 5. ja 4. eli melkein irtosi palkintopallipaikka. =o) Oltiin siis Tiinan ja Nepun kanssa reissussa ja Vöyrillä kisaamassa. Majoituimme paro yötä Caritan perheen luona Vaasassa, joten siitä heille iso kiitos! Ja terveisiä Liinu-kakaralle, josta oli kasvanut iso ja fiksu tyttö.

Tuomarina 1-luokissa kaikissa neljässä kisassa oli ruotsalainen Helene Kåberg Tukholman seudulta. Hänellä oli oikein mukavat ja selkeät radat, jotka kuitenkin vaativat myös ohjaamista eli ei ne ihan "läpihuutojuttuja" olleet. Mutta kovasti tykkäsin! Kunhan ennätän, niin piirrän radat videoiden perusteella ja lisään ne tänne. Samalla kommentoin hiukan enemmän meidän menoa, nyt vain lyhyesti ynnäys, että kuinka meillä meni. =o)

Lauantain eka radalla olin itse tosi tunari ja onnistuin ottamaan ihan itse Qiiralle 10 vp heti ensimmäiseltä hypyltä! 8o/ Jätin Q:n alkuun, siirryin huolimattomasti jonnekin ja vedin Qiiran ihan itse ohi ekasta hypystä! Tämän lisäksi kierrätin sen huolimattomasti takasin varomatta ajanottolaitteen lähtötolppaa ja lopputuloksena rima alas. *huoh* Typerä, typerä, typerä minä!!! Muuten juoksimme sitten radan hienosti ja mm. A:lla ja puomilla sikasiistit kontaktit, mutta keinu meni taas lentokeinuksi... :o( Tuo keinu oli muuten saman valmistajan kuin Siilinjärvellä ja myös tuolla nähtiin melkoisen monta lentokeinua ja niitä oli kuulemma tullut paljon myös 2- ja 3-luokissa eli oisikohan syytä tarkistaa keinun laskeutuminen? Varsinkin, kun se ei edes palautunut itsestään joka kerta... No, tuloksena eka radalta yhteensä 15 vp ja sijoitus 7. reilun 20 kisaajan joukossa.

Toisella radalla otettiin alku tarksti eli ei enää toista kertaa kahta virhettä ensimmäiselle esteelle. Myös tämä lähti mukavasti liikkeelle, mutta sitten Q:lle yllättäen virhe pujon aloituksesta! Takakulma ei löytynytkään niinkuin normaalisti, mutta hiukan epäilen, että juuri pujon aloitukseen osunut maneesin pikkuikkunoista tullut auringonpaiste sotki koiraa. Minusta siinä teki virheen useampikin koira. Tuohon nopsa korjaus ja uudelleen matkaan, A:n kontakti jälleen bueno, mutta yhdessä vedätyksessä rima alas. *ui* Sitten poksahti puomin kontakti! 8-O Itse olin tuossa huolimaton, sillä olisi pitänyt tajuta käskyttää tiukemmin, kun edessä on avoimena putken suu noin 5 m päässä vetämässä. Tähän Qiiralle tiukka "pöö, EI noin" eli keskeytin, koira karkasi takaisin puomille, joten kontaktin varmistus toiseen päähän, kehut ja pois! Itse siis otettiin hylkäys 15 vp:een jälkeen. :o)

Sunnuntaina jatkettiin samassa paikassa ja samoilla esteillä, mutta eri järjestäjän toimesta. Tuomarina meillä edelleen sama ruotsalainen tuttavuus ja sama mukava linja radoissa jatkui. Ensimmäisellä radalla jälleen hienot kontaktit ja nyt myös keinulla aivan loistava suoritus. Sujuvaa menoa, mutta mystisesti kaksi rimaa tipahti! Tuo ei ole normaalia Qiiraa eli täytyy vielä videolta katsoa tarkkaan, että löytyykö noille selitystä. Toisaalta epäilin, että alkoiko väsy painaa tassuissa, kun takana aika "raskas" viikko pitkine lenkkeineen ja reissuineen? Mutta ilman noita rimoja hieno rata eli 10 vp:llä ja luokan nopeimmalla ajalla sijoitus 5. Hyvä tyttö!

Viimeisellä radalla sitten paukahti A:n ja puomin kontaktit! Kääk!!! Videolta näkyy kuitenkin, kuinka Qiira hiljentää hienosti molemmille kontakteille ja sitten, kun minulta pitäisi tulla se vahvistava "alas", niin katson vain vierestä, kun sukkula sinkoaa seuraavalle esteelle. Eli noi kontaktit pitää ottaa tiukemmin ja tarkemmin kisoissa, kun takana alkaa olla useampi rata ilman, että pääsee välillä nollaamaan ja palkkaamaan. Muuten sitten puhtaasti jälleen luokan nopeimmalla ajalla ja kaikki rimat pysyi taas hienosti ylhäällä eli ekan radan pudotukset oli mysteeri! :o) No, tällä kerralla sillä 10 vp irtosi sijoitus 4. eli läheltä liippasi palkintopallipaikka. :o)

Mutta mukavata oli ja me mennään eteenpäin Q:n kanssa! Viikonlopun tavoitteet ylittyi reilusti eli maaliin päästiin kolmesti neljästä ja nyt ei tullut yhtään sellaisia omituisia putkeen kieltoja tms. Hyvin kulki äipän pikkukoira! Kyllä se tästä ja kohta se napsahtaa kohdilleen! =o)