Illalla toisen kerran Annen lampaille. :o) Tällä kerralla aloitettiin ihan sillä, että Qiira sai tulla avuksi hakemaan lampaita navetasta niiden omasta karsinasta. Ihan ei uskaltanut yksin mennä ahtaaseen nurkkaan ajamaan, varsinkin, kun päkätit liimautui Anneen kiinni. Menin Q:lle avuksi ja yhdessä saatiin lampaat pois ja ulos.

Tänään sitten kokeiltiin ihan pelkkää kuljetusta, kun näissä talviolosuhteissa Annen luona ei voi oikein muuta tehdä. Samalla harjoiteltiin ja opeteltiin menemään käskystä maahan. ;o) Lampailla on melkoisen kova imu navettaan, joten kuljetuksen treenaus onnistui parhaiten poispäin. Tehtiin tuota nyt niin, että minä menin edellä lampaiden kanssa - nuo päkätithän "liimautuu" ihmiseen liikaa - ja Qiira tuli perässä. "Aja"-käskyllä Qiira sai tulla suoraan lampaita kohden, jolloin menin niiden kanssa edellä ja "maahan"-käskyllä koiran pysähdyttyä, pysähdyin myös lampaiden kanssa. Tällä tekniikalla mentiin sitten navetalta poispäin.

Kauempana tallin pihassa haettiin sitten rauhallisesti tasapainoa ilman, että koira lähtee humppaamaan päättömästi lampaiden ympärillä. Käskin Qiiran maahan ja siirryin sen viereen. Siitä lähetin joko "oikea" tai "vasen" -käskyillä kiertämään tasapainoon ja siellä "maahan". Tämä meni nätisti, tosin vasen oli Q:lle selkeästi vaikeampi. Vaikeutena tässä oli sitten se, että kun käskin Q:n maahan ja siirryin sen luo, niin lampaat tuli perässä ihmettelemään maassa makaavaa koiraa. =o) Koeta siinä sitten huitoa päkättejä kauemmaksi ja pidä samalla koira rauhallisena maassa. *huh* Tallin pihalta navetalle tulo oli sitten melkoista suhaamista, kun lampaat pyrki koko ajan minun edelle ja Qiira pyrki heti tasapainoon niiden edelle ja sitten päkätit "levisi kuin jokisen eväät" matkalle ja... *huoh*

Mutta kiva oli taas käydä. =o) Papanat kiinnosti nyt paljon vähemmän kuin viimeksi ja oikeastaan ne kiinnosti vain siinä vaiheessa, kun pakka levisi ja Q ei kerrassaan tiennyt mitä tehdä. Mutta nuo pikkujutut, joita treenailtiin onnistui minusta ihan kivasti. Jospa se tästä! ;o) Ensi kerralla ajattelin ottaa tuohon kuljetukseen Annen avuksi eli hän saa ottaa lampaat "jalkoihinsa" ja me pusketaan Qiiran kanssa niitä takaa hihnassa. Näin pystyn paremmin kontrolloimaan maahanmenoja ja sitä, että Q lähestyy lampaita ihan suoraan. En tiedä meneekö tuo ajatus nyt aivan "persiilleen", mutta kuhan touhuillaan! =o)

Ihan lopuksi Qiira sai olla tosi pätevänä, kun vei lampaat takaisin navettaa. Toki ne hakeutui itse omaan karsinaansa, mutta pikkukoira taisi kuvitella, että ne meni sinne vain ja ainoastaan sen asiosta. =oD Sen verran tiukan näköisenä Q seisoi vahdissa avoimella karsinan ovella: "Tänne ette enää tule, ku MINÄ olen tässä!"