Päätettiin Tiinan kanssa avata hakukausi eli aloitettiin ilmaisutreenit pitkän talven jälkeen. Johan tuota edellisistä hakutreeneistä onkin hurahtanut ½ vuotta aikaa. :o) Päätettiin, että otetaan tässä huhtikuun aikana pieniä ilmaisutreenejä eli keskitytään vain vahvistamaan Nepulle rullaa ja Qiiralle haukkuja. Sitten toukokuusta, kun lumet edes hiukan vähenee metsistä, aloitetaan treenaamaan taas varsinaista etsintää ryhmän kanssa.

Paikaksi otettiin noin ½ km päässä meiltä oleva pieni metsikkö, jossa oli kaadettu ja ajettu puita. Siitä löytyi sopiva koneen tekemä ura ja siellä iso kanto, jonka taakse maalimies pääsi sopivasti piiloon. Neppu sai aloittaa omilla rullatreeneillään ja sitten oli Qopsun vuoro. Otettiin Qiiralle vain helpot haukut pitkän tauon jäljiltä. Ekalla kerralla Tiina meni valmiiksi seisomaan kannon luo haamuksi ja siitä painui sitten piiloon. Pikkasen ennen lähetyspaikalle menoa otin kakaralle äänenavaushaukut parilla nakilla ja hienosti kiljahteli. ;o)

Eka lähetys, kun Tiina oli mennyt piiloon ja sinne sinkosi. Suhahti kuin raketti Tiinan ohi, pyörähti noin 5 metrin päässä ympäri: "Siellähän sinä olet!" Hiukan jelppien alkoi irtoilemaan haukkuja, joista sitten nakkipalkkaa. Hain Qiiran pois ja uusi lähetys Tiinan ollessa jo valmiina kannon takana. Taas sinkosi ja nyt irtosi haukku ihan ilman mitään apuja. Hyvä sarja haukkuja ja namit. Kolmas meno edelleen samaan paikkaan yhtä vauhdikkaasti. Nyt Tiina oli kääntynyt toisinpäin eli oli selin koiran tulosuuntaan nähden. Hienosti seläntakana hau-hau-hau ja sitten loikkasi etupuolelle ja jatkoi siinä reipasta haukkua. Tjaa'ah, kakara haluaa siis olla kasvotusten haukuttavan kanssa. :o)

Mutta hyvin tytöt muisti, mitä ollaan touhuamassa. Josko sitä jo kuukauden kuluttua päästäisiin kunnolla metsään ilman, että tarvitsee haaroja myöten kahlata lumessa! =o)