Alkavan kesän ensimmäiset "kunnon" hakutreenit eli paikalla isompi porukka. Meiltä mukaan lähtivät sekä Qiira että Hippunen, mutta jälkimmäinen saa toimittaa enempi seurakoiran virkaa. Treenaavia koiria on ryhmässä jo niin paljon, että osa-aikaeläkeläisemme ei enää treenaile kuin silloin, jos jostain syystä paljon porukkaa ei treeneihin pääse. Mutta olkoon varalta mukana ja jos vaikka aluetta tallaamaan pääsisi, sehän on kuitenkin hyvin tärkeä ja mummolle sopiva tehtävä. ;o)

Qiira pääsi heti alkupäässä hommiin ja nyt sille oli palkkana kisuruokaa purkissa eli seuraa siis äippäkoiran tassunjälkiä. =oD Otettiin kolme ukkoa ja kaikki olivat valmiiksi piilossa. Tosin tuulen yläpuolella oleva oli siirtyvä, jotta ei häirinyt toisen puolen hakemista. Eka pistolle vastatuuleen vasemmalle ja sinne sinkosi suoraan ja heti löytyi ukko ilman ylimääräisiä kurvailuja. Voimakas, hyvä haukku. Nyt en mennyt hakemaan, vaan annettiin rauhallinen haukkusarja ilman minusta tulevaa häiriötä ja kun namit oli popsittu, niin kutsuin pois. Näissä annan nyt taskusta nakkipalkan, niin saadaan samalla hiottua tottelevaisuutta minun käskyihin.

Toinen ukko oli sitten tuulen alapuolella. Edellisenä treenanneelle Udo-pennulle maalimies oli ollut lähempänä keskilinjaa ja tämän vanhan piilon haju vaikeutti nyt Qiiran hommaa. Joka lähetyksellä irtosi tosi hyvin, mutta kävi tarkkomassa tätä vanhaa hajua, joka oli painunut kauemmas. Useamman lähetyksen jälkeen tajusin itse siirtyä niin paljon reilummin eteenpäin, että irtoaminen vei ohi tuosta vanhasta hajusta ja vahvistettiin vielä menoa pienellä haamulla. Nyt Qiira sai hajun "uudesta" ukosta, jonka jälkeen löytyikin hyvin ja tosi hyvä haukku tännekin. Vaikea oli pikkukoiralle! Mutta 10 pistettä pitää lapselle antaa eli vaikka teki monta tyhjää pistoa, niin siitä huolimatta jaksoi irrota koko ajan hyvin pistoille. Akka vaan oli taas kerran tunari ja pommitti suotta toista samalle vanhalle hajulle eli ois pitänyt vaan kerralla viedä kauemmaksi alueelle, kun tiesin ukon siellä olevan. :o)

Kolmas ukko sitten taas ylätuulen puolella. Edellisen ukon "hinkkaamisesta" huolimatta lähti aivan superisti suoraan lähetyssuuntaan. Tässä kohdassa maastossa on pudotus, joten hipsin perään nähdäkseni Q:n työskentelyä rinteessä. Hienosti paikallisti siellä hajua pienentämällä edestakaista haravointiaan kohden maalimiestä ja jälleen voimakkaat haukut. Ja nyt näin koko ajan ilmaisun, niin kerran nuuskaisi purkkia ja asettui sitten makaamaan Salmen viereen ja ilmaisi. Ei siis mitään ylimääräistä hyppimistä tai hästäämistä, vaan rauhallinen voimakas ilmaisu. Hyvä tyttö!

Tjaa'ah... Pitääkö tässä alkaa ihan tosissaan hiomaan sitä tottista ja ennenkaikkea opettaa tuo koira noutamaan muutakin kuin leluja...?? ;oP