Viikonlopun reissun - juu, Santalahdessa sitten satoi lauantaina vettä ihan kunnolla - jälkeen vietettiin sitten hiukan touhukkaampi maanantai-ilta. :o) Ekana suunnattiin pitkästä aikaa Annen luo paimentamaan. Nyt oli mukava mennä, kun tarha oli kuiva ja ihan lenkkarilla pärjäsi. Mutta juu... Me ollaan tuossa suhteessa otettu nyt aika huimasti takapakkia. :o( Flänkit on ahtaita ja hakukaari vasemmalle ei pullistu millään eli lähtee painamaan ihan suoraan kohti ja siitä pyörtää tasapainoon. Oikealle kyllä lähtee sairaan hienosti ihan tarhan reunoja myöten, mutta sitten leikkaa... Teen ilmeisesti jotain päin pyllyä, kun menee noin. Ja sitten hallintakin on ihan p***stä! Maahan ei mene kunnolla ja jää sillä käskyllä seisomaan, "seeeis"-käskyllä ei oikein pysähdy. Kuljetukset tuon takia ovat myös hankalia ja ei onnistu, kun en saa stopattua ja sitten huristaa heti mun eteen, kun lampaat pyrähtää edelle. *huoh* Ja tuosta hirmu tiukasta "maahan"-käskytyksestä lyö sitten sijaistoiminnon päälle ja alkaa popsia paskaa. Juu ei, hitsi... Mutta kun saa vapaammin mennä ilman tiukkaa käskytystä, niin kakatkaan ei kiinnosta niin. On siinä kuitenkin haluakin tuohon hommaan eli kun tullaan tarhasta pois, niin kiertää kovasti aidan takana ja vahtaa koko ajan lampaita eli siellä papanat ei kiinnosta enää yhtään. Tjaa... Kyllä me varmaan Annella käydään kesän mittaan kuitenkin touhuamassa. ;o)

Pellolta hurautimme sitten Tiinan ja Neppusen seuraksi metsään esineruututreeneihin. Tiina olikin kerennyt jo polkemaan kolme kapeaa suikaletta Nepulle ja niihin esine per kaistale. Neppu treenasi ensin ja sitten Qopsu sai käydä katsomassa hommaa. Qiirahan taisi ottaa esineitä viime kesänä about kerran ja edellisenä pari kertaa... =o) Josko tätäkin treenattais tolkummin tänä kesänä? :o) Otettiin siis kaksi kertaa niin, että katsoimme Qiiran kanssa, kun Tiina kävi viemässä esineen kaistaleeseen. Sitten pikkuinen ruutuun ja sinne meni. Topakasti etsi ja sieltähän ne löytyi ja niiiin iloisesti juoksutti löydön suoraan minulle. Toki luovuttamisesta ei voitu puhua, mutta ihan jalkoihin asti toi. :o) Kolmas tehtiin niin, että Qiira ei nähnyt vientiä. Tämä ei sitten onnistunutkaan eli katseli hölmistyneenä Tiinaa: "Höh! Mitä sinä siinä tanotat?? Ala viedä se lelu tuonne?" Pari kertaa kyllä irtosi hienosti alueelle, mutta ei saanut hajua esineestä. Helpotin sitten niin, että jätin istumaan ja kävin itse näyttämässä esineen. Niin paljon kiinnosti, että Q karkasi luokseni, joten yhdessä jätettiin lelu ja sitten uudelleen lähettämään. Nyt löytyi sitten suoraan ja palautti hyvin. Eli juu, tämä on treenimäärään nähden ihan ok kunnossa eli palautus onnistuu hyvin. =o) Toki etsintää täytyy nyt treenata ilman noin isoja apuja, mutta palataan hiukan takaisinpäin ja opetellaan valmistelurituaalit, joilla kerron Qiiralle, että nyt etsitään esineitä, ei ukkoja. :o)

Ja metsästä jatkoimme vielä matkaa Paavolaan hiukan tokottelemaan. Vielä riitti virtaa pikkukoirassa! :o) Ensin seurailin Neppusen treenejä ja sitten pikkukoira pääsi häiriöksi, kun Nee teki paikkamakuuta Tiinan ollessa piilossa. Otin jälleen seuraamisen liikkeellelähtöjä, naksuttelin kontaktia ja keskityin omaan liikkumiseen, että se pysyy riittävän rentona ja rauhallisena. Voi, pikkuinen teki tosi hienoja pätkiä! Noin kun se jaksaisi tehdä kokeessakin, niin olisipa hienoa... Valitettavasti sen pinna tuossa liikkeessä vaan on niin pirskatin lyhyt. No, jatketaan noita kuitenkin ja lisätään pikkuhiljaa matkaa. Liikkeestä maahanmeno muuten ok, mutta hiiiidas ja seisomisessa jeesasin stoppia kädellä. Loppuosa seisomisessa huono eli ennakoi istumista, joten nyt vapautettava koko ajan suoraan seisomisesta. Luoksetulo ok ja samoin hyppy - paitsi että ihan ekalla ei hypänny! 8-O Hypyssä sais kyllä jäädä kauemmas, mutta ei kai tuo haittaa, kun ei kuitenkaan koske esteeseen. Mutta ihan täpäkkänä oli.

Sittenpä sitä joutikin jo kotiin. Ja kun pussin pohjalle oli jäänyt vielä nakkipaloja, niin ne käytettiin sitten agilitaamiseen. =o) Otin ihan täsmätreeninä esteen takaakiertoa "kierrä"-käskyllä ja lisäksi sylissä kääntöä ja siitä vippausta seuraavalle esteelle. Hyvin näytti, että alkoi hoksaamaan tuon vippauksen ja kun nyt irtosi tosi innolla putkeen, niin oli tosi helppo käyttää sitä apuna. Lisäksi ihan muutamia pujoon syöttöjä kovalla vauhdilla ja noissa ei ongelmaa. Hmmm... Olipas kuitenkin lyhykäisyydessään ihan hieno ja onnistunut treeni! :o)

Mutta siinäpäs sitä yhdelle illalle! Jostain syystä iltaruoan jälkeen ei pikkukoira enää hirmusti leikkinyt leluillaan, vaan painui nukkumaan... ;oPP