Pikkuinen oli aika pätevänä illan treeneissä. ;o) Tässä onkin lipsahtanut pari viikkoa välissä ilman treenejä, joten nyt päästiin vihdoinkin asiaan ja pikkukoirassa oli intoa. Tallattiin Teerivaaran hakuradalla koko ALO-luokan alue. Tuuli oli kova, mutta suunta vähän hankala eli pikkasen vinosta vasemman etukulman suunnasta. Q:lle suunnitelman mukaan kolme ukkoa ajatuksella ukko-ukko-tyhjä-ukko ja palkkana kisuruokaa joka ukolta reilun 20 kunnon haukun jälkeen. Sen jälkeen kutsuin pois eli en mennyt hakemaan, niin sai rauhassa keskittyä ilmaisuun.

Eka ukko oikealla ylärinteessä, ei ihan etukulmassa, vaan noin 35 metrissä rinteen päällä. Alkuun koissulissa hiukan liikaa virtaa eli ei ihan heti "käynnistynyt" kunnolla. Eka pisto jäi hiukka vajaaksi eli ei kiertänyt riittävästi tuulen alapuolelle ja näin ei saanut hajua. Sitten pyörähti vain viiden metrin päähän ja haukkui minua... =o/ Tästä hiukan komensin ja siirryttiin hieman eteenpäin alueella. Tästä uusi lähetys ja NYT lähti kone käyntiin ja sinkosi tuttuun tyyliin kallion päälle. Siellä sai hajun hyvin ja painui Tuuli-maalimiehelle montuun ja iloinen haukku. Hyvin tuli ääntä koko ajan ja hyvällä tempolla ja voimalla.

Seuraavana Tiina-ukko alhaalla kumollaan olevassa roskiksessa niin, että kansi oli hiukan raollaan. Suoraan paineli piilolle eli taitaa rellukka jo muistaa tuon piilon... ;oP Puolenkymmentä haukkua, tarkistuskierto roskiksen toiselle puolelle ja sitten kunnon ilmaisu, kun totesi, että on se ukkeli tuolla herkkuineen. Myös tuolta namit saatuaan hienosti kutsusta pois ja mahdoton into jatkamaan. Seuraavaksi sitten se tyhjä oikealle. Tässä vaiheessa siirryin niin, että oikealla oli ne jyrkät kalliot - Kajaanin hakuradalla käyneet tietää nuo kalliot... ;o) Sinne siis uhkarohkea lähetys eli nyt mitataan pikkukoiran motivaatio ja sinne kiipesi!! Aivan loistava iso ja syvä pisto kallioille kiiveten sinnillä jyrkkää rinnettä ylös päälle asti ja kutsusta pois. Vauhdilla, mutta järkevästi edeten jyrkillä rinteillä. Hieno likka!!! <3 <3

Tällä välin Tiina oli siirtynyt vasemalla hiukan alueen puolivälin yli. Lähetin seuraavaksi sinne, mutta tästäkin tuli tyhjä, kun meni Tiinasta ohi tuulen alapuolelta. Tässä sitten ikävä "virhe" eli kun tuuli toi voimakkaasti ekan piilon kisuruokahajut ym. niin kävi sen vielä tsekkaamassa. Kutsuin pois ja siirryttiin pikkasen eteenpäin ja edelleen hyvä, vauhdikas irtoaminen ja sieltähän se ukkeli taas löytyi. Tännekin oikein kova haukku ja kisuruokaa palkaksi. Tais pikkukoira olla itsekin sitä mieltä, että oli aika pätevä, kun niin pollevana alueelta poistui. =o)

Mutta olipas hyvä treeni Qopsulla. Se on mennyt aika hyvin eteenpäin näinkin vähäisellä harjoittelulla. Seuraavalla kerralla täytyy taas ottaa niin, että siirryn itse paikalle eli nyt ilmaisuun häiriötä. Ja jos lisäksi olisi tuuli niin, että se tulisi joko suoraan vinosti alueella tai edestäpäin... Tuo takatuuli kun tuo niin ikävästi "vanhat" hajut nenuun ja tuollainen kokematon kakara lähtee helposti niitä takaisinpäin tarkkomaan. Ja hyvin jaksoin Qoponen painella radalla. Ei ollut ollenkaan piipussa, vaikka aika paljon alueella juoksikin. Kyllä noista ripakintuista ja tuosta kevyestä olemuksesta jotain hyötyäkin on eli ei tuolla meidän hakuradalla raskaat mörssärit jaksa töitä tehdä... ;o)

Mutta hieno likka se vaan oli!! Ja akkakin oli aika tyytyväinen itseensä eli jotain hyötyä tuosta tupakanpolton lopettamisesta on ollut! Ei nimittäin piiputtanut ollenkaan alueen sotkemisen jälkeen eli ilma virtasi eri hyvin viime kesäiseen verrattuna... ;oP