Varsinainen lomaviikko aloitettiin hakutreeneillä Qiiran kanssa. Pidettiin aika pienet ja nopsat treenit eli paikalla oli vain neljä koirakkoa, joille riitti helpot harkat tällä kerralla. Tallattiin keskilinjan molemmille puolille pienet alueet eli leveyttä niillä oli varmaankin vain jotain 30 metriä ja syvyyttä sitten riittävästi.

Qiiralle valmiit ukot molemmille puolille ja ideana vaan haukkua niin kauan, että menen paikalle. Eka lähetys vastatuuleen Tomasille. Ensin tuli tyhjä eli ei nyt edennyt alueella riittävästi niin, että olisi saanut hajun. Pieni siirtyminen eteenpäin ja johan löytyi. Aikansa etsi paikkaa maalimiehen luona - Tomas piti vahingossa purkkia sylissään, eikä maassa - ja sitten alkoi hyvin haukkumaan. Kävelin rauhallisesti paikalle ja pyrin siihen, etten ollenkaan katsonut Qiiraa eli en ottanut siihen mitään kontaktia. Viereen päästyäni kehuin rauhallisesti ja palkka maalimieheltä. Tämä meni hyvin eli haukku ei juurikaan katkeillut ja koissuli keskittyi olennaiseen. Toinen ukko sitten myötätuuleen. Jaana meni sellaiseen havuista väsättyyn pieneen laavuun alueen puolivälissä. Qiira sinkosi lähetyksellä hienosti syvälle ja kävi ihan sivurajalla asti, josta sitten sai hajun ukosta ja tuli vauhdilla piilolle. Tässä myös sama toiminta kuin edellisellä ja hienosti pelasi. :o)

Näitä treenejä nyt jatketaan eli tuota minun siirtymistä ukolle. Haetaan lisää voimaa haukkuihin ja pyritään saamaan ne jatkuvina. Pieni "hapenhaukkaus"-tauko on toki ok, mutta ei taukoja, joiden aikana Q alkaa pälyilemään minun tuloa. Lisäksi otamme väliin muutamia haamuja, joilla vahvistettaan suoraa etenemistä pistoille. Qiira irtoaa kyllä vauhdilla ja syvälle, mutta väliin pistot eivät ole ihan suoria. Vahvistetaan siis niitäkin. :o) Viikon kuluttua katsotaan, että mennäänkö treeneihin eli Qiiralla on silloin maanantaina jälleen hierotus ennen seuraavan viikonlopun agikisaturneeta. ;o)