Ajeltiin Qiiran kanssa päiväseltään mutka Valkeakoskelle luonnetestiin. Syy, miksi lähdin noin kauas oli ihan se, että testissä tuomareina olivat Pasi Halme ja Pekka Orava eli samat herrat, jotka testasivat aikanaan myös Hippu-äiteen. :o) Matkalla pysähdyttiin Pian perheen luona murkinalla ja käytiin hiukan jaloittelemassa Aksu-velkun kanssa. Pia lähti myös testiin mukaan akalle henkiseksi tueksi ja kuvaamaan suorituksen. Kiitos tästä kovasti! Alla testin tulokset osa-alueittain:

I Toimintakyky +1 (kohtuullinen)
II Terävyys +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
III Puolustushalu -1 (haluton)
IV Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)
V Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
VI Temperamentti -1a (häiritsevän vilkas)
VII Kovuus +1 (hieman pehmeä)
VIII Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)
Tulos +108, hyväksytty

Olipas niiiin Qiiran näköinen tulos kuin olla voi! Kakarahan penikka vielä on - ikää 2 v ja 3 kk - ja hiukan "riskillä" lähdin sen jo nyt testaamaan. Qiira on laumassamme se alimmainen "äidin mussukka" ja koskaan sen ei ole tarvinnut mitään tehdä itsenäisesti. Aina tuki ja turva on tullut joko Hippu-äiteeltä tai minulta ja nyt se joutui seisomaan ihan omilla tassuillaan. Ehkä kahden kolmen vuoden kuluttua tulos olisi ollut toinen, mutta mitä hyötyä siitäkään olisi? =o)

Loppukommentissa tuomari sanoi: "Puolustusosiossa sillä olisi petraamisen varaa, mutta PÄÄasiat sillä on kunnossa." Eli Qiira ei puolustanut minua eikä itseään yhtään, kun meillä tuon hoitaa Hippu. Se paineistui testissä, mutta hermot kesti ja toimintakyky riitti eli pelotteet mm. kelkan, räminätynnyrin ja pimeän huoneen se selvitti ihan itse ilman ensimmäistäkään apua minulta. Temperamentti napsahti sitten miinukselle eli häiritsevän vilkkaaksi. Alunperin paperissa oli ruksi kohdassa erittäin vilkas +1, mutta se oli sitten muutettu. :o) Normielämässä Qiira ei mielestäni ole mitenkään häiritsevän vilkas, mutta huomaahan se kaiken. Testissä paineen alla ominaisuus sitten korostui eli sinkosi joka ilmansuuntaan ja reagtiot olivat todella voimakkaat, MIKÄÄN EI jäänyt testipaikalla ilman huomiota. :o) Itseluottamusta sillä voisi olla myös enemmän - ja tämähän siinä näkyy jokapäiväisessä elossa - mutta sitä tulee ajan ja iän myötä.

Tuomaripalautetta odottaessa Qoponen oli vielä hiukan huolestunut hommasta ja läähätteli, mutta palautui nopeasti ja heti autolla veteli iltaruoan hyvällä ruokahalulla. Qiira siis testattiin illalla klo 19:30, joten kotona oltiin kahden jälkeen yöllä. Olihan keikka, mutta antoisa. Äitin mussukka oli ihan reipas noilla palikoilla, jotka sille on suotu. =oD