Viikonlopun kisaturnee ei ihan tuottanut sitä, mitä olis toivottu, mutta läheltä liippasi - kolmekin kertaa! ;o) Matkaan lähdettiin tyttöjen kanssa jo perjantaina eli mukana Qiiran lisäksi myös äippäkoira seuraneitinä. Yökylään ajeltiin siskoni Marin perheen luokse Joensuun kupeeseen ja siitä lauantaiaamulle jäikin enää "normaali" kisamatka ajettavaksi Lappeenrantaan. Ja kun minit ja medit aloittivat kaikilla starteillaan ennen maksien vuoroa, niin ei tarvinnut edes hirmu aikaisin lähteä liikkeelle. Jep, ei löytyny lähempää kisoja! =oDD

Lauantaiaamuna hiukan hirvitti ajellessa kisapaikalle, kun auton mittari näytti +25 astetta ja aurinko paistoi. Mutta Lappeenrantaan tullessa taivas olikin pilvessä ja lämmintä vain +20 eli aikas hyvä ilma kisaamista ajatellen. Ja kisojen edetessä alkoi vielä ripsimään vettäkin, niin "pelätty" helle ei meitä lopulta haitannutkaan.

Lauantain kisat alkoi kahdella agilityradalla Räsäsen Minnan tuomaroidessa. Oikein mukavia ratoja molemmat. Ekalla mie töppäsin aika pahasti ja otin kielon renkaalle. Nerokkaasti oikaisin koiraa esteelle kutsumalla, mutta tein sen sitten liian tehokkaasti ja en antanut mitään estekäskyä, niin ohihan se tuli. Ihan lopussa sitten kiirehdin liikaa puomilla ja siitä kontaktivirhe eli 10 vp:llä maaliin. Muuten ihan kivaa ja sujuvaa menoa. Toinen rata alkoi nopealla hyppy-rengas-putki-hyppy-mutkaputki suoralla. Toisena ollut rengas oli hauskasti vinossa, jolloin sen joutui ohjaamaan tai muuten paukkui ohi suoraan takana olevaan putkeen. Mielestäni aika moni tässä hylkääntyikin. Itse siis otin renkaan tarkasti ja sitten tuli pikkasen kiire ohjaamaan mutkaputken oikeaan päähän. Niinhän siinä kävi, että akka rynni kuin viitapiru sinne putkelle ja niin lähelle, että Qoponen pyöri putken suulla sen näköisen, että kyllä se hullu päälle tulee eli kieltohan siitä sitten tuli. Loppurata puhdasta menoa eli 5 vp - viikonlopun eka. :o) Viimeiselle radalle tuomariksi vaihtui Jan Vesalehto ja vuorossa hyppäri. Radalla parikin kohtaa, jossa olisi pitänyt uskaltaa jättää este itsensä ja koiran väliin, jos halusi koiran etenemislinjan oikeaksi. Meille sitten hylky, kun en uskaltanut sitä kisassa tehdä eli Qiira ajautui väärää putkea kohden ohi suoritettavasta hypystä ja sitten se hypättiinkin väärään suuntaan. Tosin tätä ennen meillä oli jo eka rima tipahtanut, joten oma ohjausfiilis oli hukassa heti alusta asti. Rima tippui ihan puhtaasti sen takia, kun jätin Qiiran aivan liian lähelle estettä ja tajusin sen siinä vaiheessa, kun otin koiran mukaan.

Meidän vuoron loputtua alkoikin sitten satamaan ihan reippaasti ja me lähdettiin ajelemaan takaisin kohden aurinkoista Joensuuta. :o) Telttakin meillä oli mukana, mutta sunnuntaille oli luvattu niin helteistä keliä Varkauteen, että mun oli pakko saada kylmäkallet uudelleen jäädytettyä ja pyyhkeet kylmiksi ym., joten jätettiin teltan kokeilu toiseen kertaan. Matkalla tosin jo suunnittelin, että jätän aamun ekan startin väliin ja mennään vain kahteen viimeiseen, kun Q vaikutti jotenkin väsyneeltä. Marin luona nukuttiin kuitenkin niin makoisasti - varsinkin Qiira - että lähdettiin heti aamusta kisaamaan. Varkaudessa olikin sitten melkoinen helle ja viilennystarvikkeet eli kosteat pyyhkeet ym. tuli todella tarpeeseen. Autoon värkkäsin varjoa lakanan avulla ja häkkeihin märät pyyhkeet alle, niin hyvä oli siellä tyttöjen kölliä. Väliajat Qiira odotteli ihan levollisena, eikä edes läähätellyt.

Myös sunnuntain kisat alkoi agiradoilla, jotka oli Krisse Koposen käsialaa. Oikein mukavat oli nämäkin radat ja hyppykorkeus helteessä mukavasti vain 55 cm. Eka rata meillä vaan meni ihan plörinäksi eli aivan typerää menoa... Kontaktivirheet SEKÄ A:lta ETTÄ puomilta - ARGG - yksi rima ja muurin palikat alas eli siis 20 vp. Kamalaa... =o( Ei ollenkaan Qiiran tyyliä tuo, että pudottaa riman ja ekan kerran tuli muurin palikatkin alas. Sen tiesin, että sitä kakatti aivan kamalasti, mutta jostain syystä ei suostunut millään sitä tekemään... Ekan radan jälkeen kävin kävelemässä pitkän jäähdyttelylenkin ja toivoin, että kakkisi, mutta ei! En tiedä mikä oli. Ajattelin jo, että jos toisellakin radalla pudottelee, niin sitten me lopetetaan kisat siihen. Mutta seuraavalla radalla pysyikin kaikki rimat jälleen ylhäällä ja ainoa virhe saatiin puomin kontaktilta, jonka hyppäsi oudosti sivuun eli toiselta radalta vain 5 vp. Tuon radan jälkeen jäähdyttelylenkillä sitten viimeinkin irtosi myös se kakka ja tulikin sitä! En olis kyllä juuri hyppinyt itsekkään moinen painolasti matkassa... =oDD Viimeisenä ratana sitten hyppäri ja tuomarina Marja Lahikainen. Tällä kerralla rimat sitten 60 cm, joten pelkäsin kolinaa, kun reissaaminen ja kuumuus alkoi jotenkin näkymään Qiiran väsyneessä olemuksessa. Alussa jätin sitten oman ohjauksen vajaaksi ihan kokonaan kolmannella hypyllä ja siitä piiiitkä kaari ja ohi eli kielto. Loppurata jälleen pudasta ja ihan suht kivaa menoa eli toisen kerran 5 vp.

Plaah! Kaikkineen Q:lta ihan ok ratoja sunnuntain ekaa lukuunottamatta. Tosin puomin kontakti meillä on nyt HYVIN epävarma eli oma ohjaukseni tökkii siinä kisatilanteessa tosi pahasti. Lisäksi en ollut ihan 100 %:n tyytyväinen Qiiran hyppyihin. Välillä hakee ponnistuspaikkaa turhan paljon eli mikä mättänee, kun mitään jumeja ym. ei ole?? Tuo tosin korostuu aina sen jälkeen, jos joku hyppy epäonnistuu ja rima tippuu... Vaikea sanoa, mutta täytyy nyt vielä seurata tilannetta, kun kuitenkin kotipihassa on tehnyt niin lennoikkaita ja ilmavia loikkia. :o) 

Joka tapauksessa edelleen siis jatketaan 1-luokassa sitä viimeisen nollan metsästystä! Kolme kertaa sitä reissun aikana meille tyrkytettiin, mutta ei vielä haluttu nousta... =oDD Noh, jospa se sieltä piankin tulisi, ehkä jo KLAG:ssa? Siellä kisataan siis seuraavan kerran kahden viikon kuluttua. Perjantaina olisi jo ensimmäinen startti, mutta kisat alkanevat jo klo 16:00 eli on hyvin epävarmaa, pääsenkö lähtemään töistä niin aikaisin, että ennätän kisaamaan. Ilmoittauduttiin varuiksi kuitenkin myös siihen ja koetetaan mennä, mikäli päästään. Mutta kiva oli meidän kisaturnee ja oli aika hauska käydä tuolla kauempana kisaamassa. Kerrankin oli "uusia" kilpakumppaneita mukana eli ei ollut ihan joka naama tuttu. Ja molempina päivinä maxi1-koirakoita oli ihan kivasti eli noin 40 kisaajaa.