Ennätin hakumetsään nolosti hiukan myöhässä, kun piti ensin hoidella muita asioita. Onneksi ne ei ollut omia vaan seuramme, joten sainemme asia anteeksi. ;oP Mentiin sitten Qiiran kanssa ns. "valmiille" eli päästiin melkein suoraan treenilöimään. Päätin sitten kaivaa verta nenästä ja testata, että osaako tuo minun pikkukoira itseasiassa mitään eli onko se oppinut tässä kahden - tai 1½ - kesän aika mitään vai lopetetaanko koko laji. Laitoin siis neljä ukkoa - kaksi molemmin puolin etu- ja takakulmissa - valmiiksi metsään ja menoksi. Lisänä vielä vaikea sää eli vesisadetta ja ei tuullut lainkaan.

Nyt tultiin alueelle kerrankin namin avulla hillitysti eli ei hihna soiden. :o) Eka lähetys vasemmalle, jossa ukko kyljellään olevassa roskiksessa. Sinne sinkosi ensin roskiksesta ohi kiertäen ihan takarajalta asti ja palatessa nappasi hajun ja ukko. Ilmaisu ihan ok ja hipsin luokse puolijuoksua. Kerran pätkäsi haukun, kun kurkkasi roskiksen takaa, että olenko tulossa, mutta muuten ihan hyvä. Palattiin namin kanssa keskilinjalle ja sitten lähetys oikealle. Edelleen paineli kuin viitapiru pöpelikköön, iso kurvi ja ukko. Tänne sähäkämpi haukun aloitus kuin ekalle ja jälleen ok ilmaisu. Myös tuolle ukolle loikin perille asti ja taas yhdessä pois.

Seuraavaksi lähetin vasemmalle tyhjälle ja sinne irtosi hienosti taas ihan alueen perälle. Kutsuin pois ja lähtikin tulemaan nätisti. Tästä yritin nakata vauhdissa keskilinjan yli, mutta teki saman kuin viimeksi eli vajaa 10 metriä spurtti ja "Täh??" Otin uudelleen sivulle, lähetys oikealle ja taas lähti hyvin. Ei siis tajua tuota vauhdista yliheittoa eli se täytyy treenata nyt erikseen haamuilla, kunhan ollaan sopivammassa maastossa. Jälleen hieno iso pisto tyhjälle ja kutsusta pois.

Seuraavaksi oli jo ajatus "tähdätä" lähetys vasemmalle niin, että löytää ukon, mutta jälleen iso tyhjä. Meni tosi läheltä ukkoa, mutta ei saanut hajua eli tuolla alueella ilma seisoo suopursujen keskellä ja kun ei käynyt tuulenvirettäkään, niin ei osunut hajulle. Kökkis! Aloin jo huolestua,  että nyt taitaa pieneltä loppua usko, mutta silti lähetys oikealle ja ei kun lähtee. :o) Sieltä ukko onneksi löytyikin ja oikein reipas haukku kajahti! Menin noin puoliväliin ja huusin sieltä palkkaamaan ja palkan jälkeen kutsuin pois. Viimeinen sitten oli vielä siellä vasemmalla, joten sinne lähetys, mutta ei oikein enää lähtenyt uppoamaan... :o/ Kakara kävi edellisellä kerralla alueella ja oli ilmeisesti sitä mieltä, että ei siellä ole mitään. Otettiin haamu ja kakaran ilme kirkastui, että olihan siellä ja sinne paineli. Aloitti hienosti haukun, mutta lopetti ja katsoi minua ja meinasi lähteä tulemaan! Hihkaisin "hauku", jolloin pyörähti heti takaisin ja jatkoi haukkua ja huusin maalimiehen palkkaamaan.

Mutta mitä tästä opittiin. Kyllä se jotain on oppinu! =o) Pitkiä tyhjiä tuli monta, mutta hyvin irtosi aina uudelle alueelle. Kerran käydylle ei oikein halua mennä, mutta onko tarviskaan? Jos koetilanteessa jostain alueelta tulee ukon suhteen huti, niin se on sitten voi voi... =oD Lisäksi totesin, että nyt täytyy vahvistaa tuota haukkua loppuun asti eli enää en kutsu Qiiraa ukolta pois, vaan menen aina itse perille asti. Toki treenin neljännellä ukolla pikkukoira alkoi olla jo aika väsyksissä ja ikävästi meinasi ennakoida palkkaa minulta. Mutta juu... Jatkamme lajia ja ensi talven "projekti" on sitten BH-treeni niin, että heti ensi keväänä voidaan se suorittaa pois. Ja pitänee viimeinkin ryhdistäytyä niiden noutojen suhteen... :oP