Helteinen kisaviikonloppu Vaasassa takana ja tällä kerralla lapaset pysyivät käsissä - tuloksista huolimatta! :o) Yhteensä viisi starttia kirmattiin ja hyvin jaksettiin, vaikka lämmintä piisasi. Varsinkin lauantaina 2-luokkien aikana oli kuuma, mutta sitten pienoinen tuulenvire hiukan viilensi oloa ja sunnuntaina tuulikin sitten vallan reippaasti. Tosin sillä seurauksella, että rasva tirisi ja nahka paloi. Mutta Qopsu pärjäsi hyvin vilpoisten pyyhkeiden ja uintireissujen avulla.

Lauantain eka startti oli hyppis ja tuomarina - kuten kaikilla muillakin radoilla - Anne Savioja. Oikein mukava rata ja oikein mukavaa oli meidänkin meno, kunnes tyrin! Ennakoin hiukan liikaa muurille ja sen jälkeiseen valssiin menoa ja vedin koissun mukaan putken 9 ohi eli kielto. Ihan hyvin olisin seuraavaan hyppykuvioon ennättänyt, vaikka olisinkin ohjannut putken kunnolla eli ei olis tarvinnut olla kuin ½ metriä lähempänä, niin Qiira olisi sinne mennyt. Noh, elämä opettaa ja tuloksella 5 vp irtosi sijoitus 3.

Toinen rata oli sitten agia. Myös tämä lähti rullamaan kivasti ja esim. puomille aivan bueno kontakti eli hienosti vauhdilla alas asti ja minä sain vain painella ohi. Näin kerkesin loistavasti viemään hypyn 5 takaakierron. Sitten seuraavassa kurvissa "heitin" kädellä koiraa liikaa muurilta ja sehän irtosi maatakiertävälle radalle. Korkea-C ja viime hetken pelastus A-esteeltä sillä seurauksella, että akalta hukkui kartta reitteineen ja en päässyt ohjaukseen kiinni enää millään. Tuon tökkimisen seurauksena sitten yksi kielto pyörähdyksenä putkelta 9 ja keinulta virhe eli tuloksena 10 vp ja 4. sija. Huih, kun tuntui meno epätoivoiselle... Eli nyt mennään Qiiran kanssa niin "tarkalla", että jos lanka katkeaa, niin minä en kyllä pääse rytmiin takaisin millään.

Lauantain viimeinen startti oli vielä agia. Tätä rataa porhalsimme jälleen hyvällä sykkeellä - ja yhdessä - kunnes akka taas mokasi. Ihan perus juttu eli muuri ja hyppy vierekkäin. Hyvin lähti pikkukoira muurille ja kääntyi kohti seuraavaa hyppyä 14 ja mitää tekee kartturi? Vetää koiran käsi alhaalla väliin, kun olis pitänyt nostaa se käpälä sinne ylös näyttämään koiralle oikea reitti. Plaah!! Kiellon korjasin huonosti ja sen seurauksena Qiira meni seuraavan hypyn 15 väärin päin eli hyl. Otettiin sitten puomin kontakti tosi tarkasti ja pois. Qiira oli tuolla radalla loistava, minä todellakaan en. *huoh*

Väliyö majoituttiin Räsäskä-kaiman kanssa Hostel Vaasassa Vaskiluodossa. Qiira ja Minnan pojat pärjäsivät hienosti keskenään ja asettuivat illan päätteeksi ihan suosiolla nukkumaan. Naurettiin tosin, että kysyntä ja tarjonta ei meillä ihan kohdannut... =oDD Pikku-Jippo nimittäin halusi astua Qopsua ihan koko ajan ja Q oli eri mieltä. Toisaalta sitten Q:n mielestä iso Jarre oli aivan ihqu ja sitä olisi ollut niiiiin mukava pustuttaa, mutta Jarre taas oli eri mieltä... ;o)

Leppoisten yöunien jälkeen jatkettiin sunnuntaina kisaamista vielä kahden startin verran. Eka rata ei tuntunut yhtään kivalle, sillä siinä oli sellainen aloitus, jonka jo tiesin epäonnistuvan. Tämä ihan siksi, että Qiira sai taas päähänsä varastaa lähtöjä ihan kunnolla! Arg! Niinhän siinä sitten kävikin eli kolmantena olleesta muurista ohi ja kielto. Korjattiin hitaasti ja varmasti ja jatkettiin matkaa. Sitten kepeiltä kielto - minun syy, olin edessä - ja tästä sitten akka masentui niin, että annoin korjatessa hypätä väärän esteen ja hyl. Jatkettiin sitten rataa A:lle asti ja siihen tein testin. Rynnin vauhdilla esteelle ja niinhän siinä kävi, että loikkasi pirulainen, joten takaisin esteelle, kunnon kontakti ja kehut. A-este menee hyvin, kun annan Q:lle tilaa sen suorittamiseen, mutta tuo rynniminen näköjään aiheuttaa pompun eli tämä tiedostettava.

Viikonlopun viimeinen rata oli myös agia, oikein kivan ja juostavan oloinen. Joten ei kun baanalle ja voi mahoton kuin tuntui hyvälle meno!! Ei yhtään ylimääräistä kaarrosta, hienot käännökset ja buenot kontaktit nopeasti ja alas asti. Lopun tiukat käännökset otin varman päälle omalla liikkeellä ja enää yksi tiukka käännös viimeiselle hypylle ja hyl!!! Niin, Qiira lähti kääntymään kohti hyppyä, jolloin sen eteen tuli sivuun jätetty remmikori - oli aikalailla tuon numeron 5 kohdilla, kuitenkin viimeisen aidan linjan toisella puolella - ja ennenkuin ennätin tajuta mitään, niin pikkukoira tulee minua kohti remmi suussaan: "Äiskä!! Näikkö?? ME tehtiin hieno NOLLA!!" "Juu, pikkurakas... Me tehtiin aivan sairaan kaunis ja nopea ja hieno nolla, mutta meillä jäi yks hyppy tekemättä..." Eihän se Qoponen sitä tiennyt, se oli vaan niin PARAS! ='o)

Mitä tuosta opin? On tyhmää opettaa koira siihen, että siellä korissa on hihna, jolla saa sitten radan jälkeen leikkiä... Tosin Qiira on sinne korille kyllä osannut singota jo ennenkuin sitä olen edes hihnalla palkannut... Lisäksi opin sen, että tsekkaan jo rataesittelyssä korin paikan. Nyt kyllä esittelyyn menessä huomasin korin ja ajattelin, että onpa pahassa paikassa, kun tulee koiran eteen ennen vikaa hyppyä. Ajattelin sitten vain, että toki ne sen siitä siirtää, mutta eivätpäs siirtäneetkään. *huoh* Harmitti ja v**tutti aika ankarasti, mutta elämä opettaa! ;o)

Kaikkineen kuitenkin oikein kiva viikonloppu. :o) Opeteltavaa on edelleen ja harjoiteltavaa jäi. Kaksi kertaa se nolla oli niiiiin lähellä... Jatketaan yrittämistä! Kiitos kaimalle ja Vänelle seurasta ja tsemppiä jatkoon!