Jälleen yksi kisaviikonloppu takana! Ihan ei edellisen postauksen uho toteutunut, mutta ei me kauas jääty... ;o) Lauantaina suuntasimme siis Tiinan ja Neppusen kanssa Kuopioon ja sunnuntaina kävin sitten Qiiran kanssa kahdestaan Oulussa. Yhteensä viiden startin verran piiperrettiin ja nyt päästiin välillä myös maaliin! Piirtelin kaikki radat ulkomuistista, joten niissä voi olla virheitä. Ja aika pientähän tuo präntti on, mutta josko niistä selvän saisi. Kuopion kisat aloitettiin hyppärillä ja kaikilla radoilla tuomarina Risse Koponen.

1250507306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kepeille onnistuttiin kehittelemään melko kova vauhti tuolla sitä edeltävällä parin esteen suoralla, mutta hyvin jarrutti Qopsu eka väliin. Niin joo, ja PYSYI lähdön niin, että sain ihan rauhassa mennä muurin luo vastaanottamaan - voi onnea!! Tällä radalla meidän meno tyssäsi esteen 15 jälkeen, sillä Qiira sinkosi putken jälkeen kepeille ennenkuin kerkesin kissaa sanoa, joten hyl. :o) Tätä ennen meillä oli kuitenkin yksi rima tipahtanut, muistaakseni joko hypyltä 11 tai 12. Lopun hyppykuvioon kokeilin ohjausta, jota ei ole koskaan edes harjoiteltu ja juu, ei osattu eli siinä olis tullut toinen hylkäys. Vein siis hypyt 16 ja 17 pujon puolelta, josta työnsin hypylle 18. Siitä sitten peruuttaen koiran kääntö hypylle 19 ja ajatuksena vipata se siivekkeen ympäri viimeiselle hypylle, kun itse menen hyppyjen 18 ja 19 välistä. Mutta tuota ei siis osattu eli Qiira hämmästyi mun liikkeestä ja hyppäsi hypyn 19 takaisin. Toki tuossa en antanut sille oikein mitään selkeää käskyä tai apua jatkon suunnasta. Tuo täytyy kuitenkin treenata!

1250507315_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraava rata oli sitten agia. Taas hyydyttiin aika alkuun... =o) Menin alun koira vasemmalla ja keinulla jäin jälkeen pahasti ja kun käskytys ei ollut riittävän tehokas, niin väärä rata eli sinkosi hypylle 8 ja hyl. Muuten rata oli jotenkin hirmuista säätämistä ja en edes muista mitä kaikkea tuolla kohellettiin. Positiivista kuitenkin se, että kontaktit oli oikein kauniit ja pysyi lähdön. Hyvä hyvä!

1250507326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän viimeinen rata oli sitten vielä agia ja mentiin vain edellistä rataa toiseen suuntaan. Heti alussa puomin kontakti oli ruma eli liukui melkoista haipakkaa putkeen! >:o( A:n kontakti oli sentään ihan ok ja keinu oli taas melkoinen "pikasuoritus". Keinulla jäin jälkeen ja vaihdoin puolen ja ilmeisesti tämän takia Qiira tarkisti hypyllä 16 suuntaa sen verran, että hiuksen hieno kosketus rimaan ja se putosi. Maalissa ajattelin, että taisi tulla useampi virhe, joten yllätys oli melkoinen, kun kuuluttaja sanoikin, että tuloksena 5 vp. Tuolla tuloksella irtosi sitten luokassa 2. sija nopeimmalla ajalla.

Siinä siis Kuopion "puristus". =o) Kaksi rataa oli hyviä, mutta keskimmäinen oli räpellys. Positiivisena se, että Qiira pysyi lähdön joka kerta niin, että sain rauhassa kehua pikkukoiraa makoilusta ja lähti rehellisesti vasta luvan saatuaan! Voi että olin iloinen tuosta! Josko se nyt olisi tajunnut, että pääsee kyllä radalle, vaikka odottaakin kiltisti. :o) Kotona sitten hyvät yöunet ja sunnuntaiaamuna kohden Oulua. Siellä ohjelmassa kaksi starttia ja tuomarina Eeva-Liisa Pohjanen.

1250507339_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivä aloitettiin agiradalla. Tuloksena hyl x 2, mutta tyytyväinen olin. :o) Eka hylky tuli putkelle 8 eli Q sujahti väärään päähän niin, että heilahti. Väistin ohjauksessa putkea 6 hiukan liikaa ja muutin koiran kulman sellaiseksi, että lukitsi suorilta väärän putken pään. No, en kertonut Q:lle millään tavoin, että virhe tuli, vaan jatkettiin matkaa hyvällä sykkeellä. Toinen hyl tuli sitten hypylle 13, johon viskasin koissun kepeiltä ja se kääntyi jotenkin hassusti vasemalle ja pomppasi sitten hypyn uudelleen väärään suuntaan. Sellainen typerä moka, mutta ehkei tuossa ohjauskaan enää ollut kovin pontevaa hylyn jäljiltä. Puomin jälkeiselle loppusuoralle irtosi hienosti. Mielestäni kuitenkin sarjassamme hyvät hylyt!

1250507350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viimeisenä sitten hyppis ja huh hah heijaa! =o) Kyllä katselin rataa, että ei taida onnistua meiltä, useampikin paha paikka. Kuvassa näkyy katkoviivalla Qiiran reitti noissa hankalissa kohdissa. Alussa menin melkein pituuden viereen, josta Qiiralle lupa lähtöön. Hiukka jännäsin rengasta, sillä en ole Qopsua koskaan noin vastaanottanut ko. esteelle, mutta hyvin malttoi tähdätä oikeaan reikään. ;o) Valssi ennen hyppyä 4 ja kääntyi, vaikka hilkulla oli, ettei mennyt kepeille asti. Sinne taisi nimittäin mennä noin puolet koirista... Hypylle 9 tein pakkovalssin, jolloin ennätin valssaamaan taas putkelle ja näin varmistamaan putken oikean pään. Hypylle 16 käänsin sylistä ja sitten meinattiin olla "pississä"... =oDD Vetoni nimittäin meni niin pitkäksi, että Qiira oli hetken yksin siellä putken imussa ja onneksi se tällä kerralla kuunteli akan "tässä, tässä"-käskyjä ja kääntyi sairaan myöhässä olleeseen valssiin ja oikealle hypylle 17. Kyllä kävi kartturilla jo syke korkealla... Tuloksen sitten 0-rata ja onneksi tyylipisteitä ei jaeta! Kamalasti jännäsin, että riittikö aika noiden pelasteluiden kanssa ja riittihän se! 21 startanneesta vain 4 pääsi maaliin ja meille 0-voitto! Jihaa!!

Joten siinäpäs viikonlopun kirmailut! Yksi nolla uupuisi vielä 3-luokasta... Sitä lähdetään tavoittelemaan ensi lauantaina Iisalmeen ja lisäksi ilmoitan sen varulta Ouluun syyskuun alkuun. Juoksua odottelemme pikkulikalle koko ajan, joten katsotaan päästäänkö jo ennen sitä kuninkuusluokkaan vai jatketaanko viimeisen nollan metsästystä vasta syksymmällä. :o) Ja niin, mikä positiivista myös viikonlopun radoissa: Qiira ei varastanut lähtöä kertaakaan, vaan joka ikiselle radalle lähdettiin vasta minun luvalla!! Ai onnea!! :oD

ps. Vaasan kisaviikonlopun postaukseen lisätty linkit ratapiirroksiin!