Lauantaina lähdin puolenpäivän hujakoilla ajelemaan kohden Oulua tyttöjen eli Qiiran ja Nepun kanssa. Viikonlopun ohjelmassa kaksipäiväiset agikisat: Qiiralle kolme ja Nepulle neljä starttia. Hubaa tiedossa oikein kunnolla! :o) Oulussa oli lunta maassa ja kun sää oli kuitenkin plussalla, niin maneesin ympäristössä oli melkoisen kosteaa. *plaah* Lenkkarit märkänä jo ennen ekaa starttia ja koirat niiiin puhtaita. Mutta ei annettu sen kuitenkaan latistaa kisafiilistä eli asiaan!

2-luokkien kisat alkoi hyppärillä ja tuomarina Eeva-Liisa Pohjanen. Tälle radalle en ollut ilmoittanut kuin Neppusen. Rata näytti mukavan sujuvalta ilman isompia kikkailuja, joten hyvillä mielin odottelin rataesittelyä. Sitten selvisikin, että ottavat aikataulusta poiketen maxien esittelyn eri aikaan. Nepun starttipaikka oli heti kakkosena, niin oli pakko hakea koiruus lähemmäksi autosta ja etsiä "uhri" roikkumaan remmin päähän. Kaima lupautui avuksi ja juu, ei sovi tuo meille. Neppu huusi kuin hyeena pihalla, joten Minna oli pakko tulla Nepun kanssa kehän laidalle. Siinä se pysyi hiljaa, mutta kierrokset nousi pikkuneidillä kyllä aikas korkealle... Starttiviivalle talutin hinkuavan intopallon ja katastrofin ainekset oli valmiina! Karkasi lähdöstä kuin hauki rannasta ja sinkosi heti alun putken jälkeen takaakierron hiukka pitkäksi - HYL - ja montakohan estettä lie ennättänyt siinä välissä suhata... *huoh* Yritin jatkaa, mutta sama ilmiö toistui, joten pois! Lähti pikkusen lapasesta! Tuli sitten mieleen, että taisi älytä lähdöstä karattuaan: "NYT tuli moka ja suoritan äkkiä niin paljon esteitä kuin mahdollista, kun taidan joutua täältä pois..." =oDD Tästä radasta ei ole kuvaa, kun jotenkin en saa sitä enää mieleeni, kun meno oli sellaista karusellia.

Seuraavana jatkettiin agilityradalla ja tuomariksi vaihtui Kari Jalonen. Lähtölistaa luin epäuskoisena: koiria mukana reippaat 20 ja mun sukkulat lähtee numeroilla 2 ja 5... Ööö?? No, onneksi vain järjestelykysymys ja nakattiin Neppu viimeiseksi. Nyt rataesittelyt oli samaan aikaan aikataulun mukaisesti eli kerkesin hyvin hakea ensin olevan Qiiran autosta. Alla kuva radasta jälleen muistin varaisesti eli suotakoon mahdolliset virhekulmat ym. anteeksi.

Alun menin ottamaan Qiiran vastaan ja samalla blokkasin putken pois. Jotenkin huolimattomasti tuossa pukkasin ja Qiira sujahti keinun ohi eli kielto. :o(  Jatkettiin ja pituuden jälkeen kääntyi jostain syystä kohden muuria. Kutsuin sieltä pois ja lähdin ohjaamaan takaakiertoa, johon lähti ja sitten minä tein perinteiset eli liian aikaisin nykäisin pois ja hyppy väärin päin - HYL. Plaah, että sitä ei opi!! Jatkettiin kuitenkin kisaomaisesti ja toinen hylky tuli sitten heti putken 8 jälkeen, kun käsiinotto jäi pois ja Q hyppäsi hypyn. Tuosta sisuunnuin niin, että mentiin loppurata puhtaasti ja lujaa. Hypyt 10 ja 11 otin niin, että juoksin välistä, tiukka haltuunotto ja kääntö, peruuttaen sylistä hypylle 11 ja tiukasti siivekkeen ympäri puomille kulma oikaisten. Kontaktit hyvät sekä A:lla että puomilla.

Samalla kun jäähdyttelin Qiiraa, lämmittelin Neppua. Lisäksi ennen vuoroamme simputin sitä hiukan tokottamalla ja nyt lähdin radalle sillä asenteella, että jos karkaa, niin nappaan syliin ja pois eli yhtään estettä ei neiti kaahaa oman mielensä mukaan. Jätin rohkeasti lähtöön ja toistin tiukasti "istu"-käskyjä. Kerran meinasi peppu kohota, mutta otin heti pari vihaista askelta kohti ja uusi käsky. Uskoi, mutta etukeno oli kyllä sellainen, että melkein kuukahti nenilleen. =oP Sitten kun annoin lähtöluvan, niin huhhuijakkaa... Eka rima sinkosi sukkulan matkaan ja keinusta pamahti ohi, että heilahti! *huoh* Tiukka haltuunotto ja itselle nousi kiukku kattoon! On se nyt kumma, jos ei pysy käsissä!! Loppurata mentiin sitten samalla kaavalla kuin Qiiran kanssa niin, että purut maneesissa pölisi eli vauhtia oli, mutta puhtaasti mentiin kontakteja myöten. Viimesen rimat jälkeen Nee meinasi latasta minua persauksiin, kun oli niin täpinöissään! :o) Tuloksena siis 10 vp alun kohelluksesta. Vauhdista kertonee jotain se, että radalla tuli vain kolme nollaa aikavirheellä ja me oltiin sitten omalla sekuntiluvulla jotain 8 sekkaa alle ia:n... ;oP Kyllä kerkee!

Välillä sitten suunnattiin Muhokselle Jaanan ja Pasin luo yökylään - kiitos heille!! Puohissa koisattujen makoisten yöunien jälkeen jatkettiin sunnuntaina kisaamista. Sää oli tällä kerralla mukavampi eli ilma pysyi pakkasella ja näin maa jäässä. Oli paljon kivempi tallustella, kun kengät pysyi kuivana. ;o) Molemmat päivän radat oli Kari Jalosen käsialaa. Ja pieni pyyntöni oli huomioitu eli Qiira aloitti molemmat radat ja Neppu viimeisenä. Halusin siis keskittyä Qiiran ohjaamiseen ja Nepun vein sitten samalla kaavalla. Alla päivän ensimmäiset kurvelot.

Heti alkuun kepeiltä tosi tiukka haltuunotto ettei sujahtanut putkeen. Sit valitettavasti rima 3 tuli alas, kun käänsin niin voimakkaasti varoen A-estettä. Puomilla hyvä kontakti, lähetys muurille ja kaukana sivussa vedin hypyille ja sitten takaaleikkaus hypylle 8. Keinu oli ruma ja sieltä vain lähetin renkaan kautta hypylle ja putkeen oikoen itse muurin toiselta puolen.Tosi hyvin haki itse esteitä ja näin sain hiukan oikaistua matkaa ja ennätin ohjaamaan hypyt 13 ja 14. Pieni jarrutus, että kääntyi putkeen ja tämän takia jäin jälkeen eli pieni hakeminen seuraavalle hypylle. Mutta kun reitti löytyi, niin sievästi sain pyöräytettyä siivekkeen ympäri A:lle ja maaliin. Huh! Olipas se haipakkaa! Lopulta tuloksena 5 vp luokan kovimmalla ajalla. :o) Nepun kanssa mentiin ihan samalla kaavalla ja myös sillä tuli yksi rima alas ja taisipa olla sama rima kuin Qiiralla. Keinu oli vielä rumempi kuin Qiiralla ja siitä virhe. Kauhun hetkiä koettiin sitten hypyillä 16 ja 17... Nee hyppäsi hypyn 16 oikealle ja pyörähti sieltä takaisin samalla puolelle. Kauhian epätoivoisen vääntämisen ja kääntämisen jälkeen sain sen menemään toisenkin hypyn oikeinpäin ja virhettäkään ei saatu, mutta huh huh! Yleisöstä kuului "oi, eih, hui, ooo" eli taisimme tarjota jännitystä myös sinne. =o) Tulokseksi Nepulle 10 vp toiseksi nopeimmalla ajalla eli hävisi pari sekkaa pikkusissolle. ;o)

Aika nopsaan tahtiin pääsimme sitten ihmettelemään viikonlopun viimeistä rataa. Tämä meillä hyytyi Q:n kanssa heti alkuun... :o/ Pikkukoira nimittäin varasti lähdön! :o( Lähti tulemaan, minä karjaisin "maahan", mutta vaikka pysähtyikin, niin annoin tyhmänä luvan tulla ja ali ekasta esteestä! Tyhmä minä! Korjattiin ja sitten pituuden jälkeen maisemalenkki ennen A:ta. Välistäveto 4 ja 5 onnistui jotenkuten, lähti hakemaan väärää hyppyä, mutta sain viimehetkellä keinulle, joka oli taas ruma. Siitä ei kuitenkaan ollut merkitty virhettä. Keinun jälkeen posotettiin sitten kaarelle niin, että muuri jäi tekemättä, putkee ja HYL. Esteet oli niin, että kun koira tuli vauhdilla hypyn, niin muuri jäi hiukan sivuun ja putki avautui oikein kutsuvana sivusta. En kertonut Q:lle, että tuli virhe, vaan paineltiin vauhdilla loppuun ja oikein kauniisti pieni menikin. Nepun kanssa A:lle meno onnistui paremmin eli sain kurvin tiukemmaksi. Välistäveto saatiin jotenkin rävellettyä, mutta sitten lipesi ja väärä hyppy keinun sijaan - HYL. Eipä siinä paljon kissaa enempää ennättänyt sanomaan. :o) Loppurata meni sitten vallan vauhdilla ja takakurvin sain Neellä menemään puhtaasti, kun ennen muuria käsiin ja heti muurilta vaan putkeen käskytystä. Maalissa sai taas huokaista, että olipas se haipakkaa! ;o)

Eli sellaiset karkelot tällä kerralla! Ei päässyt Qiira mukaan piirinmestiksiin, vaikka yritys oli kova ja aika lähelle päästiin. :o) Mutta toisaalta kuitenkin hyvä, että saadaan edelleen treenata kuvioita kuntoon 2-luokassa. Vauhtia meillä ei puutu ja kunhan saadaan kaikki natsaamaan, niin johan paukkuu! Lisäksi positiivisenä molemmille tytöille se, että kontaktin oli puhtaita ja väliin sopi myös paljon hyviä pätkiä. Seuraavan kerran kisataan sitten kolmen viikon kuluttu Pallohallilla, joten jatkamme treenejä! Agility on vaan niiiin mukavaa!