Saatiinpas jälleen viikonloppuna mukava agikouluttaja tänne Kajaaniin. Leinosen Niina kävi meitä kaksi päivää koulimassa ja täytyy sanoa, että tykkään hänen tyylistään. Nuori ihminen, joka selvästi pitää tekemisestään ja yrittää kertoa juurtajaksaen tälläiselle vanhalle jäärälle, mitä sen pitäisi tehdä. Ja oikea-aikainen runsas positiivinen palaute antaa lisää pontta yrittää parhaansa. Kyllä me tämä osataan!!

Lauantaina meidän vuoro oli tosi myöhään illalla, mutta minua se ei haittaa, kun oma agivuorommekin on niin myöhällä. Ollaan siis totuttu Qiiran kanssa näihin yökukkumisiin. :o) Alla kuva lauantain treenistä, jota mentiin useammassa osassa.

Alussa poimin Qiiran käteen ihan hypyn kaksi takaa, josta heitto takaakiertoon. Tuossa todettiin, että Qiira osaa kyllä hypätä esteen puhtaasti, vaikka olen tosi lähellä estettä. On vaan ajoissa käännyttävä pois edestä ja vedettävä koissu mukaan ihan siivekkeen vierestä. Näin kurvi jää minimaalisen pieneksi. Kolmoselle lähetin edestä ja putkenkin haki ihan itse. Putken jälkeen oli pakko käydä linjaamassa kulmaa seuraavalle hypylle, sillä muuten paukkui hypyn viisi jälkeen väärälle hypylle, kun lukitsi sen jo putkelta. :o) Hypylle kahdeksan kierrätyksessä ei ongelmia, kun vaan tein sen ihan rauhassa ja lähetin sitten vain kepeille. Hypyille 10 ja 11 todettiin parhaimmaksi viennin hypylle 11 hypyn 12 puolelta. Veto ei onnistunut, mutta toiselta puolelta kierrätys tosi hyvin. Hypylle 12 tuli sitten tosi voimakas leikkaus, mutta siinäkään ei ongelmia, kun vein hypylle hiukan liioitellen vetäen. Kyllä se sitten sen hyppää, kun on lukinnut. Puomilla juoksin putken toisella puolella ja valssin kautta kierrätys hypylle 14. Ei vilkaissutkaan vieressä olevaa putkea, vaan tuli hyvin ohjaukseen mukaan. Putkeen 15 sylkkärillä ja seuraavaksi parhaiten meille sopi se, että menin ottamaan hypyltä 16 vastaan, suhinajarrutus ja kääntö keinulle. Keinun päähän valssi ja tällöin ennätin auttamaan pujon aloitukseen. Putken jälkeen otin hypylle 21 vastaan vastakkaiseen käteen kiinni, koiranpuoleisella hyppy 22 ja taas vastakkaiseen kiinni ja sylistä viimeiselle hypylle. Tuo meni aika kivasti, vaikka vauhtia oli eli alkaa oivaltamaan tuon vastakkaiseen käteen tulon. :o)

Kotona sulateltujen oppien jälkeen ja uusi rata opiskeltuna jatkettiin sitten sunnuntaina päivällä. Lisähaastetta treeniin toi se, että vasta maneesilla huomasin unohtaneeni lenkkarit kotiin. Jalassa vain kumpparit, joten niillä mentiin! =o) Alla jälleen kuva.

Tämä me selvitettiin puomille asti aivan buenosti! :o) Eli koira oikealla ekat kaksi hyppyä, kiinni vastakkaiseen käteen jolloin sujuvasti yli kolmosesta ja koiranpuoleisella heitto takaakiertoon neloselle. Heti valssaamaan ja lähetys putkeen ja sieltä vedätys puomille, johon hiukan himmattiin, ettei mene yli. Toi meni ihan oikeesti hyvin! Puomin jälkeen sit tahkottiin. *huoh* Koetin tuohon ensin pakkovalssia, mutta ei mun kumpparikoivet pysyny mukana. Sit Niinan kehoituksella otettiin ihan lähettäen takakiertoon ja sylistä putkelle. Samalla todettiin, että mulla on ihan väärä tekniikka noihin takaakiertoihin eli käytän vastakkaista kättä. Toki se lähettää koiran pois, mutta ei kerro jatkon suuntaa ja samalla huitominen vetää herkästi Qiiran kieltoon hypylle. Mutta kun tuossa vaan viskasin koiran vasemmalla jalalla ja kädellä kiertoon, itse liikeelle suoraan sivusuunnassa. Pieni vartalon kääntö eli koira vastakkaisella esteelle ja taas koiranpuoleinen vei tiukkaan siivekkeen ympäri putkelle. Wow, se toimi TOSI hyvin Qiiralle, kun sain ajoituksen kohilleen. Kiva kiva! Pujon jälkeen valssi, pieni linjaus hypyille 12 ja 13, puolivalssilla veto ja heti lupa hypylle 14 ja käskytystä vaan eteenpäin. Seuraava jankkauksen paikka oli sitten hypyt 17, 18 ja pujo. Ajatuksena tuossa vaan valssi hypyn 17 jälkeen, edessä ohjaus hypylle 18 niin, että itsellä rintamasuunta säilyy koko ajan kohden pujoa. Kierrätys hypyltä 18 pujoon sitten hyppyjen välistä. Tässä taas huomattiin, että toi mun vastakkainen käsi on liikaa mukana! =o) Ei nimittäin löytynyt oikea aloitus, kun huidoin sillä, mutta kun käytinkin koiranpuoleista kättä, niin jopas löytyi. Lopun hypyt 21, 22 ja 23 meni ihan siististi, kun laitoin vain tossua toisen eteen ja pidin koissun käsissä. Putken 10, 16 ja 20 pimeä kulma löytyi hyvin, kun maltan tehdä sen pienen vartalojarrutuksen niin kauan, että sukeltaa putkeen.

Mutta olipas se! Todella antoisa viikonloppu ja akka sai monta ahaa-elämystä! Oli kiva todeta, että Qiira osaa aika hienoja juttuja, kun vaan itse ohjaan sen selkeästi. Nyt mun pitää vaan koettaa vähentää tuota vastakkaisen käden käyttöä ja kohdistaa se oikeisiin paikkoihin. Se on hyvä ja toimiva silloin, kun pitää saada Qiira käteen kiinni. Mutta noissa takaakierroissa pitää koettaa vaihtaa käsi. Eli tässäpä sitä taas vanhalle muistettavaa! =o)