Pitkästä aikaa pääsimme huristelemaan agia Rumiksen järjestämiin Lauantai-Ralleihin ja sääkin oli mitä mainioin. Muutama aste pakkasta ei menoa haitannut ja maneesin pohjakin oli jälleen ihan juostavassa kunnossa. Paikalla oli vain neljä koiraa, joten aikaa oli mukavasti ja kerkesimme mainiosti treenaamaan molemmat Rallipätkät. :o) Aloitimme Qiiran kanssa vaikeammalla, josta alla kuva.

Tämä oli tosi kiva ja sopivan haasteellinen. Alussa otin kolmannelta hypyltä Qiiran käteen kiinni ja siitä putkeen ja ei vilkaissutkaan väärää putkea - hyvä tyttö! Hyppy viisi valssilla vastaan ja sujuvasti kepeille. Hypylle kahdeksan vai heitto "kierrä"-käskyllä ja A:n jälkeen valssilla koira vasemmalle puolelle hypyltä vetäen putkeen. Sitten vauhdikasta huruutelua keinulle, josta taas haki loistavasti hypyn 16 takaa pelkällä heitolla ja käskytyksellä. Muurille takaaleikkaus ja samoin hypylle 19 ja hypyn 20 siivekkeen kierrätys ulkokautta ja putkeen. Jos menin putken takaa, niin kääntyi väkisin väärään suuntaan putkesta, mutta kun meninkin edestä, niin sain Q:n hyvin mukaan ja sitten vaan leikkaus hypylle 22 ja loppusuora. Pieni posotteli niin hienosti, hypyt oli hyviä ja rentoja sekä vauhtia piisasi!

Toisena otettiin sitten radan helpompi versio. Alun otin vastaan ja edestä kääntö hypylle kolme. Putkelle valssi ja jatko ekan radan mukaisesti iloisesti huruutellen. Muurilla taas leikkasin, mutta Qiira jatkoi hyvin A:lle, kun käskytin kunnolla vaan "kiipee, kiipee". Myös loppu vauhdikkaasti ihan perusohjauksella, ei ongelmia. Tällaiset helpot baanaamiset on välillä niin mukavia ja tuntuu, että koissun itseluottamus nousee kohisten, kun se saa vaan painattaa selkeää rataa. :o)

Tämän radan lopuksi otin vielä uusintana ykkösradan kohtaa A:lta putkeen 11 hypyn 10 kautta. Tämä kaari kun meinasi venya turhan isoksi. Kokeilin tuohon nyt jaakotusta, jossa olen ajoituksen suhteen tosi huono... :o/ Jotain sain räpellettyä ja Mikko katsoi menoa todeten, että Q kääntyy kyllä ihan tehokkaasti. Minulle tuo kohta oli helpompi niin, että olin jo valmiiksi selin hyppyyn ja lähetin koiran oikealla kädellä taakseni ja heti tiukkaan vasempaan käteen kiinni. Myös tuohon Qiira lähti tosi hyvin mukaan. Hitsi, noita pitäisi vaan treenailla. =o)

Mutta olipas meillä taas mukavaa. Valitettavasti nämä Rallit vaan taitaa loppua, kun ihmisiä ei tule treenaamaan... :o( Tosin en ymmärrä, miksi nuo treenit ei vedä porukkaa?? Maksaa huimat 6 euroa ja mitä sillä saa?? Ratapiirroksen sähkärissä etukäteen, valmis rata nokan eteen eli ei tartte edes kantaa esteitä ja treeniaikaa tyyliin 4 koiraa/1½ tuntia!! Joo... En ymmärrä miksi ihmiset ei halua noihin tulla, mutta minkäs teet. *huoh* Noh, me ollaan oltu mukana aina, kun ollaan vaan päästy ja mukavaa on ollut. Kiitos vaan Rumikselle miljoonasti tästä mahdollisuudesta!