Varkautta kohden aamutuimaan ja takapaksissa Neppu ja Qiira. Nepanderin kanssa ei olla juurikaan treenailtu, mutta lahjattomathan ne... Vai miten se nyt meni. :o)) Neppusen ilmoittelin mukaan ihan sillä, että en viitsinyt pelkästään kahden startin takia Varkauteen asti ajella. Tosin aikataulullisesti tuo oli aika huono, sillä 3-luokkien ratajärjestys menikin niin, että minit ja medit kisasivat ensin kaksi rataa ja vasta niiden jälkeen maksit. Väliin jäi sitten muutaman tunnin tauko, mutta olipahan reilusti aikaa käydä kahvittelemassa.

Neppunen kuitenkin pääsi aloittamaan ja kauaa ei edes jouduttu odottamaan, kun aikataulu oli pikkaisen edellä. 2-luokat tuomaroi Hannele Lummeranta ja alla jälleen tutusti muistinvaraisesti rustatut piirtokset radoista. Suurinpiirtein tuossa järjestyksessä esteitä radoilla kipitettiin. :o)

Tässä oli ajatuksena mennä ottamaan Neppu vastaan kakkoselta ja sitten pukata se kolmannelle hypylle. Niin ajatuksena... Olin jossain kakkosen seutuvilla, kun mustavalkoinen sukkula sujahti ohi eli karkasi törkeästi lähdön! Ok, en varmistanut pysymistä sen kummemmin, mutta kun se on siellä pysynyt... Jotenkin sompailtiin hypyt kiellon kera ja kyllä siinä meni vaan suunnitelmat hiukan puihin ja kartturi tippui kärryltä. Puomin otin seinän puolelta ja kerkesin hyvin työntämään hypylle, josta seuraavalle ja sitten jäi kääntäminen vajaaksi ja koira ampaisi puomille eli HYL. Jatkettiin kuitenkin menoa melkoista haipakkaa ja nätistihän se sitten meni, mutta rima 12 tuli muistaakseni alas. Kepit jarrutti hyvin, vaikka vauhtia oli melkoisesti.

Toiselle radalle lähdettiin sitten hallitummin ja varmemmin. Kepeille vedin, vedin, vedin ja päästin, kun kulma linjautui suoremmaksi ja hyvin meni! MUTTA sitten minä jäin tanottamaan taakse ja Neppu pyörähti pois minua katsomaan. *plaah* Virhe siis siitä ja kaaaaartaen uusi yritys ja matka jatkui. Mutta kauhia sentään kuinka huonosti Neppu kääntyi. Joka väliin aivan hirmuisia kaaarroksia ja pari rimaa vielä alas. Toinen tuli hypyltä 14, toista en muista. Sen verran ohjauksesta, että hypyn 12 pyöräytin A:n puolelta, jolloin reitti hypylle 14 linjautui paremmaksi. Samoin hypyn 18 käänsin putken kautta ja siinäkin Neepiläinen kävi ihailemassa putkia... :o) Joo, kyllä sukkulan kanssa pitäisi treenata paljon, niin päästäisiin tästä "tivolimeiningistä" eroon! :oDD Tuloksena siis 15 vp.

Kaffetauon jälkeen oli sitten Qiiran vuoro. Tuomariksi vaihtui Salme Mujunen, jonka eka rata oli oikein kivan oloinen edeten mukavasti ja ei mitään kikkailuja. Mutta juu, myös Qiiralla oli tällä radalla aivan kamalat kaarrokset! :o( Tuntui, että yhtään esteväliä se ei edennyt suoraan, vaan kävi joka paikassa heittämässä karmean maisemalenkin hakien ihan vääriä esteitä. Kolmoselta pyrki kutoselle, vitoselta ysille, kasilta taas jonnekin vitosen ja kutosen suuntaan sekä arvattavasti hypyltä 14 pujoon. Ja vielä loppuun meinasi singota keinulta vitoselle ja sitten hypyltä 16 vielä putkeen ja huoh... Karmeella kiljunnalla päästiin viimein maaliin ja kuin ihmeen kautta ihanneaika riitti ja tuloksena 0-rata eli Qiiran toinen SM-0. Niin, onneksi vieläkään ei tässä lajissa tyylipisteitä jaeta...

Toinen rata jatkui hyvin samassa hengessä. Alussa A:lta hienosti kepeille, vaikka en paljoa edes saattanut. Mutta sitten keinulta komeesti ohi eli kielto. Uusiksi ja nousi tosi varovasti ja loppuun hyppäsi vielä sivuunkin eli jo toinen virhe. Kamalasti pelotti tuo keinun suoritus, kun se osoitti suoraan seinään ja oli vielä melko lähellä sitä. Moni kokenutkin koira oli ottanut siinä virheitä. Jatkettiin ja korkealla C:llä sain pelastettua putken väärän pään. Kamalaa säätöä kuitenkin, mutta lappusen mukaan ei kieltoa. Otettiin sitten se kielto seuraavalle hypylle, kun jotenkin jäin taas haaveilemaan ja myöhästyin seuraavan hypyn ohjauksesta. Tuosta jatkettiin sitten nätisti hypylle 14, johon taas kielto, kun pyrki väärälle puolelle. Ei lähtenyt vetoon, kun ihana putki niin veti puoleensa. Kolmen kiellon seurauksena meille sitten jälleen HYL.

Mutta juuh, onneksi tuo yksi nolla kuitenkin hieman lämmitti mieltä kotimatkalla. :o) Sen vaan totesin, että on se kumma kuin sitä on huono ohjaamaan kisoissa. :o/ Jostain syystä mie en vaan liiku ja ennakoi niinkuin treeneissä ja sitten koira kerkee ehdotella kaikkia kentällä olevia esteitä ennenkuin saan viimeinkin sille kerrottua sen oikean. *huoh* Jatketaan siis treenejä eli selkeesti sitä tarvitaan! :oD Viikon kuluttua vielä Siilinjärven startit ja seuraavat vasta toukokuussa ulkona. Saas vaan nähdä, että sulaako nuo lumet siihen menessä! =oP